1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Ανάλυση ασφαλιστικών αναγκών. Τι είναι και γιατί την χρειαζόμαστε;

Ανάλυση ασφαλιστικών αναγκών. Τι είναι και γιατί την χρειαζόμαστε;

Ανάλυση ασφαλιστικών αναγκών. Τι είναι και γιατί την χρειαζόμαστε;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η ανάλυση ασφαλιστικών αναγκών του κάθε υποψηφίου για ασφάλιση είναι πλέον υποχρέωση από τον νόμο για κάθε ασφαλιστικό σύμβουλο (κοινοτική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και νόμος για την χώρα μας). Τι σημαίνει όμως και τελικά πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι για κάθε ένα από εμάς;

Ο λόγος που βάζουμε την ιδιωτική ασφάλιση στην ζωή μας είναι ουσιαστικά γιατί θέλουμε να λάβουμε οικονομική προστασία όταν και αν μας τύχουν απροσδόκητα έξοδα στην υγεία μας, στην περιουσία μας, στα όνειρά μας, στην καθημερινή πορεία μας στην ζωή. Είναι το δίχτυ προστασίας μας που μας δίνει χρήματα να αποζημιώνουμε οικονομικές καταστροφές που μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Πως όμως μπορούμε να γνωρίζουμε από τι θα μπορούσαμε να προστατευτούμε, τι κεφάλαια χρειαζόμαστε και ποιες ασφαλιστικές καλύψεις τελικά μας είναι σημαντικότερο να εξασφαλίσουμε;

Εδώ έρχεται ως απάντηση η ανάλυση ασφαλιστικών αναγκών! Και δεν είναι κάτι άλλο από μία διαδικασία αμφίδρομης επικοινωνίας, μία ανταλλαγή πληροφοριών που κάνουμε με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο, η οποία μας βοηθά να χαρτογραφήσουμε τους ασφαλιστικούς κινδύνους που μας αφορούν και να μετρήσουμε πρακτικά τις οικονομικές συνέπειες για εμάς.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα δωρεάν (προς το παρόν!) χρηματοοικονομικό σχεδιασμό ο οποίος αφορά στη διαχείριση των κινδύνων που απειλούν αποκλειστικά την δική μας οικογένεια ή και την επιχείρηση μας, δηλαδή έναν κρισιμότατο παράγοντα για την ευημερία μας.

Και ναι η αλήθεια είναι ότι αυτή η διαδικασία προβληματισμού με ερωτήσεις και απαντήσεις γύρω από πιθανές ασφαλιστικές ανάγκες, η αναφορά σε έξοδα και οικονομικές υποχρεώσεις μας, μας βοηθάνε ιδιαίτερα να μάθουμε με ακρίβεια ποιες ασφαλιστικές ανάγκες μας αφορούν πραγματικά και σε τι βαθμό. Πολλές φορές ανακαλύπτουμε ανάγκες που δεν φανταζόμασταν ή δεν ξέραμε ότι μπορούν να καλυφτούν μέσω των ασφαλιστικών προϊόντων. Και σε πάρα πολλές περιπτώσεις όταν αντιλαμβανόμαστε την οικονομική συνέπεια που μπορεί να μας προκαλέσει μία ασφαλιστική ανάγκη αυτόματα αναθεωρούμε αυτές που είχαμε πρότερα ως πρωταρχικά σημαντικές για εμάς.

Συμπερασματικά λοιπόν, είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν θέλουμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και να προστατεύσουμε σωστά τα πολύτιμά μας να είμαστε ανοιχτοί και να αποζητάμε μία εποικοδομητική ανάλυση αναγκών.

Άλλωστε εμείς οι ίδιοι θα είμαστε και αυτοί που τελικά θα αποφασίσουμε τι μπορούμε/θέλουμε να «αγοράσουμε» και με ποιον συνδυασμό από την γκάμα των ασφαλιστικών προϊόντων. Ας ξέρουμε νωρίτερα ποια είναι τα σημαντικότερα για εμάς!  

Πηγή: wedo.insure

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Κατερίνα Χαραλαμπίδου

Η Κατερίνα Χαραλαμπίδου γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Αποφοίτησε το 2003 από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι δεύτερης γενιάς ασφαλίστρια αφού η μητέρα της δημιούργησε το ασφαλιστικό της γραφείο το 1970. Κατέχει άδεια ασφαλιστικού συμβούλου από το 1997, πιστοποίηση (Δ) Επαγγελματικών Γνώσεων Επενδυτικών Προϊόντων βασιζόμενων σε Ασφάλιση. Είναι μέλος στην Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος και είναι εγγεγραμμένη στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Έχει επιτυχώς ολοκληρώσει κύκλους σπουδών με σπουδαιότερα : • Harvard Business School online, Negotiation Mastery (2020) • Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος, Sales in action (2019) • Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικών Σπουδών, Digital Marketing (2019) • Πανεπιστήμιο Πειραιά, Sales Management & Financial Planning (2017) Έχει λάβει πολλές επαγγελματικές διακρίσεις με σπουδαιότερη την επίτευξη του επίσημου μέλους του MDRT (Million Dollar Round Table, the Premier Association of Financial Professionals) από το 2019 ως και σήμερα. Είναι μέλος της Επιτροπής Επικοινωνίας MCC MDRT Greece από το 2019 ως και σήμερα. Επίσης παρακολούθησε το Παγκόσμιο Συνέδριο Διακεκριμένων Ασφαλιστών Κλάδου Ζωής στο Μαϊάμι (2019) και τις ετήσιες συναντήσεις MDRT και εικονικές εκδηλώσεις του Παγκοσμίου συνεδρίου (2020 και 2021). Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε virtual events με τα σημαντικότερα: • APOLLON MDRT day (2020) • MDRT Virtual Day Athens (2021)

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.