1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Αναγνώριση και αντιμετώπιση των επιχειρηματικών κινδύνων που αντιμετωπίζει μια εταιρεία

Αναγνώριση και αντιμετώπιση των επιχειρηματικών κινδύνων που αντιμετωπίζει μια εταιρεία

Αναγνώριση και αντιμετώπιση των επιχειρηματικών κινδύνων που αντιμετωπίζει μια εταιρεία
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ελλάδα Παλμύρη, της PALMYRI INSURANCE AGENTS AND CONSULTANTS LTD, δίνοντας βάση στον οικονομικό προγραμματισμό των επιχειρήσεων, τον περασμένο Οκτώβριο, πριν ακόμα ξεσπάσει ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είχε δημοσιεύσει το άρθρο που ακολουθεί μιλώντας για τη διαχείριση των κινδύνων που μπορεί να αντιμετωπίσει μια εταιρεία.

Όταν η μια οικονομική κρίση διαδέχεται την επόμενη, ο κάθε επιχειρηματίας οφείλει να αναγνωρίζει τους κινδύνους που η δική του επιχείρηση ενδέχεται να αντιμετωπίσει και να κάνει το πλάνο διαχείρισης των κινδύνων αυτών.

Το να κτίζεις μια πετυχημένη επιχείρηση απαιτεί την επένδυση ατελείωτων ωρών εργασίας όπως και σημαντικά έξοδα.

Καθημερινά ένας επιχειρηματίας ασχολείται με:

  • Το προσωπικό
  • Τον έλεγχο της ταμειακής ροής
  • Τους πελάτες
  • Τους προμηθευτές
  • Τεχνικά προβλήματα και δυσκολίες

Παράλληλα πρέπει να προγραμματίζεται και να:

1.Ετοιμάζει ετήσιο προϋπολογισμό τον οποίο πρέπει να αναθεωρεί τουλάχιστον επί μηνιαίας βάσης

2.Εντοπίζει αδυναμίες σε συστήματα και γνώσεις και να φροντίζει για τη συστηματική και επαναλαμβανόμενη εκπαίδευση όλων των εργαζομένων συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του

3.Οργανώνει και να ελέγχει τη διαχείριση του χρόνου τόσο του δικού του όσο και των υπαλλήλων του

4.Ελέγχει το επίπεδο άγχους όλων των εργαζομένων και το δικό του

Όλα τα πιο πάνω γίνονται καθημερινά.

Παράλληλα, ένας επιχειρηματίας δημιουργώντας μια επιχείρηση αναλαμβάνει από την 1η κιόλας μέρα σημαντικούς κινδύνους.  Κίνδυνοι που σχετίζονται κυρίως:

  • Τη χώρα που διεξάγονται οι εργασίες της επιχείρησης του και τις χώρες από τις οποίες εισάγει πρώτες ύλες. Πόσες φορές ήρθαμε αντιμέτωποι με αλλαγές στην νομοθεσία που περιόρισαν τις δραστηριότητες της επιχείρησης μας ή των συνεργατών μας; Πόσες φορές κυβερνήσεις επέβαλαν κυρώσεις σε χώρα από την οποία εισήγαμε προϊόντα; Επίσης πιο πρόσφατο παράδειγμα η έξοδος της Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Την μακροοικονομία όπως σημαντική αύξηση της ανεργίας που συνέβητε ανά το παγκόσμιο λόγω της πανδημίας, όπως την σημαντική αύξηση των επιτοκίων που δανείζει μια τράπεζα, αύξηση των πρώτων υλών, κ.λ.π.
  • Τον τομέα που δραστηριοποιείται μια επιχείρηση.  Ποιοι τομείς έχουν επηρεαστεί περισσότερο κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων που επέβαλαν οι κυβερνήσεις ανά το παγκόσμιο;  Πόσο αλλάξαν οι τιμές των πρώτων υλών; Πόσο αυξήθηκαν τα έξοδα μεταφοράς προϊόντων;
  • Την ίδια την επιχείρηση όπως η δυνατότητα της να προσαρμόζεται σε αλλαγές στην τεχνολογία, στις προτιμήσεις των πελατών της, στα εμπορεύματα που διατηρεί στην αποθήκη της, στο μέγεθος της.
  • Τη διεύθυνση της επιχείρησης.  Τα άτομα που διευθύνουν έχουν τα κατάλληλα προσόντα και μόρφωση; Έχουν καλή φήμη και ιστορικό;  Είναι ικανά να διοικούν την επιχείρηση ώστε αυτή να πραγματοποιεί κέρδη; Υπάρχει διάδοχη κατάσταση σε περίπτωση που κάποιο άτομο κλειδί στην εταιρεία φύγει;

Μπορώ να σας βοηθήσω να αναγνωρίσουμε μαζί τους κινδύνους που η δική σας επιχείρηση αντιμετωπίζει και να ορίσουμε σήμερα πλάνο δράσης.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Ελλαδα Παλμυρη

Η Ελλάδα είναι εγγεγραμμένη Ασφαλιστική Πράκτορας  στο μητρώο Ασφαλιστικών Πρακτόρων Κύπρου.  Είναι Μέλος  Life Management Institute των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Έχει εργαστεί για 10 χρόνια στον ασφαλιστικό τομέα, κρατώντας διευθυντικές θέσεις στα τμήματα Νέων Εργασιών, Εξυπηρέτησης Πελατών και Νέων Προϊόντων.  Κατά τη διάρκεια των 10 χρόνων είχε συμμετάσχει σε διάφορα έργα με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει μια ασφαλιστική εταιρία.

Το 2004 άλλαξε καριέρα με την ένταξή της στη Λαϊκή Τράπεζα ως Ανώτερος Πιστωτικός Λειτουργός στον τομέα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Το 2013 ανέλαβε τη θέση του Βοηθού Διευθυντή στο Επιχειρηματικό Κέντρο ΜΜΕ της Τράπεζας Κύπρου μέχρι τον Οκτώβριο του 2019. 

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Kent Business School και πτυχίο Λογιστικής από το Πανεπιστήμιο του Kent, Ηνωμένο Βασίλειο.

Με την επιστροφή της στον ασφαλιστικό τομέα, το 2020 έδωσε υπόσχεση στον εαυτό της να βοηθήσει στην αναβάθμιση της εικόνα του επαγγέλματος του «ασφαλιστή» όπως είναι ευρέως γνωστό στο ευρύ κοινό και την ενημέρωση αλλά κυρίως εκσυγχρόνιση του κόσμου στο όρο Ασφάλεια και πιο συγκεκριμένα στον όρο Ασφάλεια Ζωής.  Βοηθά άτομα στην αναγνώριση των κινδύνων που αντιμετωπίζει μια οικογένεια ή μια επιχείρηση και προτείνει τρόπους αντιμετώπισης τους μέσω σωστού οικονομικού προγραμματισμού.  Για το λόγο αυτό γράφει συχνά άρθρα τα οποία δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας PALMYRI INSURANCE AGENTS AND CONSULTANTS LTD www.palmyriinsurances.com και αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ελλάδα στο τηλέφωνο 99603199 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση ellada@palmyriinsurances.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.