1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Αυξημένοι οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο το 2022. Ο παράγοντας που υποτιμούν...

Αυξημένοι οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο το 2022. Ο παράγοντας που υποτιμούν οι επιχειρήσεις!

Αυξημένοι οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο το 2022. Ο παράγοντας που υποτιμούν οι επιχειρήσεις!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το τοπίο που αφορά τους κίνδυνους στον κυβερνοχώρο σχολίασε πρόσφατα ο επικεφαλής των υπηρεσιών στον κυβερνοχώρο της εταιρείας Beazley, προβλέποντας αύξηση των συγκεκριμένων κινδύνων κατά τη διάρκεια του 2022.

Σύμφωνα με τον Raf Sanchez, επικεφαλής των υπηρεσιών στον κυβερνοχώρο της εταιρείας Beazley, ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει μία κυβερνοεπίθεση στην φήμη ενός οργανισμού είναι κάτι που οι ηγεσίες δεν λαμβάνουν συχνά υπόψη.  

«Αν και πολλοί οργανισμοί γνωρίζουν να αναμένουν ποιες θα είναι οι βραχυπρόθεσμες τεχνικές και λειτουργικές επιπτώσεις, διαπιστώνουμε ότι είναι συχνά απροετοίμαστοι για τον πιο μακροχρόνιο αντίκτυπο στη φήμη τους», δήλωσε ο Sanchez.

«Αυτό οφείλεται στο ότι πολλά περιστατικά κοινοποιούνται όχι μόνο στις ρυθμιστικές αρχές, αλλά συχνά πρέπει να γνωστοποιούνται στους ίδιους τους πελάτες.» Επίσης, το προσωπικό μπορεί να ενημερωθεί για αυτά τα περιστατικά όταν του ζητηθεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση τους ή εάν επηρεάζονται οι ίδιοι – για παράδειγμα, εάν καθυστερήσει η μισθοδοσία τους.”

Ο Σάντσεζ δήλωσε ότι η Beazley αναμένει αύξηση των απαιτήσεων που σχετίζονται με την ευθύνη διευθυντών και αξιωματικών που συνδέονται με κυβερνοεπιθέσεις το 2022, καθώς και αύξηση των αγωγών διαφορών τρίτων που προκύπτουν από κυβερνοεπιθέσεις.

«Πολλοί οργανισμοί αναγκάστηκαν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο εκτελούν τις βασικές τους δραστηριότητές τους λόγω των περιορισμών που έφερε η πανδημία», δήλωσε. «Συχνά, αυτό σήμαινε ότι επιτρέπαμε βιαστικά να γίνονται οι επιχειρήσεις προσβάσιμες εξ αποστάσεως για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να δουλέψουν από σπίτι. Δυστυχώς, ορισμένοι οργανισμοί το έκαναν αυτό χωρίς επαρκή προετοιμασία ή κατανόηση των μεγαλύτερων κινδύνων στους οποίους τους εξέθεσε αυτό, και πολλοί άνοιξαν ακούσια την πόρτα σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου που κινήθηκαν γρήγορα για να εκμεταλλευτούν το προσωπικό, τις διαδικασίες και τα δίκτυα που ξαφνικά εκτέθηκαν.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έρχεται το Μάϊο το 2nd Thessaloniki Cyber Security Conference

Με πολλούς οργανισμούς να μετακινούνται μόνιμα στην υβριδική εργασία, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται αυτή την ευπάθεια, δήλωσε ο Σάντσεζ. Αυτό σημαίνει ότι η ανάγκη για ασφάλιση στον κυβερνοχώρο «έχει αυξηθεί δραματικά και θα συνεχίσει να το κάνει», ανέφερε.

«Προβλέπω ότι το εγκληματικό τοπίο στον κυβερνοχώρο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια του προσεχούς έτους αφού οι τακτικές που εφαρμόζονται αυτή τη στιγμή είναι τόσο αποτελεσματικές οικονομικά που είναι πιθανό να αυξηθούν εκτός από την συχνότητα τόσο και όσο αφορά την καινοτομία και την αποτελεσματικότητα τους”, δήλωσε ο Σάντσεζ.

«Η εξειδίκευση που έχουμε δει να αναδύεται τον τελευταίο χρόνο, με ορισμένες ομάδες εγκληματιών στον κυβερνοχώρο να επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες στρατηγικές. Παρά τις προσπάθειες διαφόρων ενδιαφερόμενων μερών στον χώρο διαχείρισης κινδύνων, από ιδιωτικούς οργανισμούς έως ασφαλιστές, το ransomware θα συνεχίσει να είναι μια επίμονη και εξελισσόμενη απειλή το επόμενο έτος, καθιστώντας απαραίτητη μια πολυεπίπεδη άμυνα – συμπεριλαμβανομένων τεχνικών και λειτουργικών μέτρων που υποστηρίζονται από ισχυρή ασφαλιστική κάλυψη στον κυβερνοχώρο.»

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.