1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. 5 ιδέες μάρκετινγκ για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας το 2022

5 ιδέες μάρκετινγκ για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας το 2022

5 ιδέες μάρκετινγκ για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας το 2022
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Είμαστε ήδη στον δεύτερο μήνα του χρόνου και κάθε ασφαλιστικό γραφείο και κάθε ασφαλιστής είμαστε σίγουροι ότι έχουν θέσει τους στόχους αυτής της νέας χρονιάς. Η αύξηση των πωλήσεων είναι ένας αδιαπραγμάτευτος στόχος για κάθε εταιρεία αλλά και κάθε επαγγελματία γενικότερα.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν, 5 απλές ιδέες μάρκετινγκ για να μπορέσετε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας το 2022.

#1 Συλλέξτε online κριτικές (reviews)

Έρευνες δείχνουν ότι ακόμη και εάν ο πελάτης αγοράσει τελικά με κάποιο «παραδοσιακό» τρόπο, στην περίπτωση μας δηλαδή επικοινωνώντας με κάποιο ασφαλιστικό σύμβουλο, προηγουμένως θα ψάξει στο διαδίκτυο να βρει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί για την επιχείρηση ή το άτομο που πρόκειται να συνεργαστεί.

Επιπρόσθετα οι διάφορες μεγάλες πλατφόρμες όπως η Amazon, η Airbnb, το Booking ή το Foody αν μιλάμε για τοπικές εφαρμογές, έχουν ένα σύστημα αξιολόγησης όπου ο πελάτης αξιολογεί την επιχείρηση ή τον επαγγελματία που αγόρασε κάποιο προϊόν ή υπηρεσία. Αυτό λοιπόν είναι κάτι που πλέον οι καταναλωτές το ψάχνουν, δηλαδή να διαβάσουν κριτικές στο ιντέρνετ πριν αγοράσουν κάτι.

Εάν είστε σίγουροι για την ποιότητα της εξυπηρέτησης που προσφέρετε (που πρέπει να είστε) στους πελάτες σας, τότε αυτή είναι μία μεγάλη ευκαιρία για εσάς. Ανοίξτε τις κριτικές στην σελίδα σας είτε στο Facebook είτε στη Google και δώστε την ευκαιρία στους πελάτες σας να πουν δύο καλά λόγια για εσάς. Μία δωρεάν και αποτελεσματική στρατηγική μάρκετινγκ για να αυξήσετε τον κύκλο εργασιών σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο πλαίσιο του UGC: Η Δύναμη του κοινού

#2 Πιο ενεργή παρουσία στο LinkedIn

Το LinkedIn είναι η καλύτερη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων για τους επαγγελματίες όλων των χώρων και ένα εξαιρετικό εργαλείο τόσο για να επεκτείνετε το δίκτυο σας γενικότερα αλλά και για να προσεγγίσετε νέους πελάτες.

Μία καλή στρατηγική είναι να δημοσιεύετε τακτικά περιεχόμενο έτσι ώστε να βελτιώσετε την προβολή σας και να κάνετε μελλοντικούς πελάτες να σας προσέξουν. Ακόμα μπορείτε να γίνετε συνδρομητής σε κάποιες από τις Premium υπηρεσίες της πλατφόρμας που θα σας δώσει την δυνατότητα να στέλνετε απευθείας μηνύματα σε πιθανούς πελάτες.

#3 Προβολή διαφημίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η χρήση διαφημιστικών εκστρατειών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ιδιαίτερα στο Facebook, είναι ο πιο οικονομικός τρόπος σήμερα να προβάλουμε την επιχείρηση μας σε περισσότερο κοινό. Με τις διαφημίσεις στο Facebook, μπορείτε να στοχεύσετε σε μελλοντικούς πελάτες με βάση δημογραφικά στοιχεία, όπως η τοποθεσία, η ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε αναγνωρισιμότητα για εσάς ή την επιχείρηση σας.

#4 Ξεκινήστε ένα πρόγραμμα συστάσεων

Στην σημερινή εποχή ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος και οι καταναλωτές ενώσω βρίσκονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή το διαδίκτυο γενικότερα, βομβαρδίζονται από πλειάδα περιεχομένου που σκοπό έχει την προώθηση κάποιου προϊόντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο πλαίσιο του UGC: Η Δύναμη του κοινού

Κάτι που πολλές εταιρείες και επαγγελματίες αγνοούν είναι η δύναμη της από στόμα σε στόμα επικοινωνίας (WOM) η οποία αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο που τείνει να παραμελείτε από τις επιχειρήσεις σήμερα.

Μία καλή στρατηγική θα ήταν να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα που υφιστάμενοι πελάτες σας θα μπορούν να σας συστήνουν στους φίλους ή την οικογένεια τους. Έτσι θα έχετε μελλοντικούς πελάτες και την ίδια ώρα μπορείτε να δώσετε και κάποια επιβράβευση στους υφιστάμενους σας πελάτες γεγονός που θα βοηθήσει στην διατήρηση τους. Προσοχή θα χρειαστεί εδώ σε θέματα προσωπικών δεδομένων γι’ αυτό καλό θα ήταν να πάρετε την γνώμη ενός νομικού πριν δημοσιεύσετε ένα τέτοιο πρόγραμμα.

#5 Δημοσίευση άρθρων

Όπως είπαμε και πιο πάνω, οι καταναλωτές έχουν την τάση να ψάχνουν κάτι διαδικτυακά από μόνοι τους πριν μιλήσουν με κάποιο επαγγελματία ή επικοινωνήσουν με μία εταιρεία. Η δημιουργία περιεχομένου τύπου Blog, δηλαδή άρθρα που θα καταπιάνονται με θέματα σχετικά με την ασφάλιση, θα αυξήσει την πιθανότητα κάποιος να «πέσει πάνω σας» όταν ψάχνει για ασφάλεια.

Επιπρόσθετα, στο Cyprus Insurance News, δίνουμε την δυνατότητα δωρεάν δημοσίευσης άρθρων από επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό τόσο την προβολή των ιδίων αλλά και της επιμόρφωσης του κοινού.

Έχετε να προσθέσετε κάτι;

Εάν έχετε κάτι άλλο να προσθέσετε σε αυτά μέσα από την εμπειρία σας, στείλτε μας την γνώμη σας στο [email protected] και θα τα συμπεριλάβουμε σε κάποιο μελλοντικό άρθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο πλαίσιο του UGC: Η Δύναμη του κοινού

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.