1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. 40 χρόνια ουσιαστικής παρουσίας του ΠΟΑΔ στην Ασφαλιστική Αγορά

40 χρόνια ουσιαστικής παρουσίας του ΠΟΑΔ στην Ασφαλιστική Αγορά

40 χρόνια ουσιαστικής παρουσίας του ΠΟΑΔ στην Ασφαλιστική Αγορά
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21/1/24, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών –ΠΟΑΔ– καθώς και η Επετειακή Εκδήλωση για τα 40 χρόνια παρουσίας της Ομοσπονδίας στην Ασφαλιστική Αγορά.

Παρόντες στην γιορτή της Διαμεσολάβησης, τιμώντας την ΠΟΑΔ, ήταν από πλευράς της πολιτείας, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος αφού χαιρέτησε και εξήρε το έργο της Ομοσπονδίας ανακοίνωσε δια βήματος την εξαίρεση από την υποχρέωση εγκατάστασης P.O.S των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών που δεν έχουν δικαίωμα είσπραξης, μιας εκκρεμότητας που είχε αναδείξει η ΠΟΑΔ στην πρόσφατη συνάντηση με τον κ. Θεοχάρη.

Το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών (το οποίο συμμετείχε σαν συνδιοργανωτής στην εορταστική εκδήλωση) και σταθερός στυλοβάτης της διαμεσολάβησης, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος πίεσε τον κ. Θεοχάρη να επανεξετάσει το ζήτημα της απελευθέρωσης των δυο συμβάσεων των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών μετά την ψήφιση του από 07-12-2023 Νομοσχεδίου για την πάταξη της φοροδιαφυγής .

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου χαιρέτησε επίσης το θέμα της εκπαίδευσης σε όλη την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και δεσμεύτηκε για την αρωγή του ΕΕΑ στην υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου της ΠΟΑΔ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά ώστε να γίνει πράξη ένα μεγαλόπνοο σχέδιο εκπαίδευσης και κατάρτισης γνώσεων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας.

Παρόν στην εκδήλωση, ήταν και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ (Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας) κ. Γιώργος Καββαθάς ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και από κοινού με τον πρόεδρο της ΠΟΑΔ κ. Ηλία Τσολάκη, ανακοίνωσε την απόφαση της ΠΟΑΔ να γίνει μέλος της ΓΣΕΒΕΕ ως το μοναδικό δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης όλης της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης πανελλαδικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Insurance Accelerator: Μία Ακαδημία ανάπτυξης δεξιοτήτων για Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές

Ο κ. Κυριάκος Ανδρέου, Πρόεδρος του ΠΣΕΑΔ του Πανκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ο οποίος αφού χαιρέτησε την εκδήλωση , εξήρε την συνεργασία των δύο οργάνων ΠΟΑΔ και ΠΣΕΑΔ μέσω του μνημονίου που υπεγράφη τον Μάιο του 2023 στην Κύπρο παρουσία του Προέδρου της ΠΟΑΔ και του Αναπληρωτή Γ.Γ., για θέματα κοινών αρμοδιοτήτων.

Οι κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης καθήλωσαν τους παρευρισκόμενους με την θεματολογία τους ο καθένας στο αντικείμενο του.

Ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Παναγιώτης Ξένος έδωσε το στίγμα της εξέλιξης στον ασφαλιστικό χώρο μέσα από μια μοναδική ομιλία παρουσία και ομάδας φοιτητών του Πανεπιστημίου με θέμα “Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση: Αποδοτικότητα και Τεχνολογική Πρόοδος”, τονίζοντας την συμμετοχή του συγχρόνου ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στις νέες τεχνολογίες και τις εξελισσόμενες ανάγκες του κλάδου.

O Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου ΕΛΛΟΚ κ. Καπετανάκης Γεώργιος τόνισε με τον τρόπο του την “ιερότητα” του επαγγέλματος αφού δίνει την δυνατότητα σε συνανθρώπους που νοσούν από σοβαρές ασθένειες, να δώσουν την μάχη τους με αφοσίωση στην υγεία απαλλαγμένοι από τα οικονομικά βάρη των θεραπειών και της καθημερινότητας και ανέλυσε την ανάγκη έναρξης εφαρμογής και στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά, του δικαιώματος στην λήθη.

Κατ’ αυτό και σε περιπτώσεις που θα έχει παρέλθει σημαντικό χρονικό διάστημα από την πλήρη ίαση του ατόμου, αυτό να έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίζεται από τον χρηματοπιστωτικό και ασφαλιστικό κλάδο, ως υγιείς και να του εξασφαλίζει την είσοδο τους στην ασφαλιστική και τραπεζική αγορά κάποιου αγαθού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Insurance Accelerator: Μία Ακαδημία ανάπτυξης δεξιοτήτων για Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές

Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής κ. Αντώνης Τσαπατάκης καλεσμένος της ΠΟΑΔ ανέπτυξε το θέμα της εσωτερικής δύναμης που πρέπει να αντλεί ο άνθρωπος ώστε να βγαίνει νικητής της ζωής κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και αντιξοότητες δίνοντας το στίγμα για το πώς πρέπει ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής να κυνηγά τους στόχους και την προσωπική του βελτίωση, ανεξαρτήτως δυσκολιών. Ο ομιλητής με τον εκπληκτικό λόγο του και τις προσωπικές του εμπειρίες συνεπήρε το κοινό και δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

Λίγο πριν το κλείσιμο της εκδήλωσης, η τελευταία ενότητα ήταν αφιερωμένη στους διατελέσαντες Προέδρους της ΠΟΑΔ, δεν θα μπορούσε να παραληφθεί η μνεία από τον Γ.Γ. της Ομοσπονδίας κ. Μουντάκη Δημήτριο στους θανόντες συναδέλφους που πέρασαν από την ομοσπονδία από την θέση του Προέδρου, αλλά και τους παρόντες πρώην πρόεδρους στους οποίους και δόθηκε ο λόγος με ιστορική σειρά. Αρχικά στον κ. Αλεξανδρόπουλο, ακολούθως τον κ. Ραφαηλίδη και τέλος τον κ. Μιχαλόπουλο οι οποίοι συντέλεσαν με την προσωπικότητα και τις δράσεις τους στην εξέλιξη της ΠΟΑΔ.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση της συντονίστριας της εκδήλωσης και προέδρου του συνδέσμου Ασφ. Διαμεσολαβητών Δωδεκανήσου, κας. Βάσιας Μουτάφη κατά την αποφώνιση θέλοντας να εξάρει την πρωτοβουλία του ΔΣ της ΠΟΑΔ, να τιμήσει τους πρώην πρόεδρους της Ομοσπονδίας, ότι “η ασφαλιστική διαμεσολάβηση, επιδιώκει το δικαίωμα στην λήθη, για τα προϊόντα υγείας, αλλά δεν έχει το “δικαίωμα στην λήθη της Ιστορίας” για τους ανθρώπους που αφιέρωσαν χρόνο και φαιά ουσία, για την υπεράσπιση της”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Insurance Accelerator: Μία Ακαδημία ανάπτυξης δεξιοτήτων για Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές

Αναμνηστική πλακέτα, απονεμήθηκε από τον κ. Χατζηθεοδοσίου και τον κ. Καββαθά, στον εκδότη του κλαδικού τύπου, κ. Ευάγγελο Σπύρου, για την μακρόχρονη παρουσία του στα τεκταινόμενα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Η Πανελληνία Ομοσπονδία με απόφαση του Δ.Σ . ευχαριστεί θερμά την Διοίκηση του ΕΕΑ τον Πρόεδρο του κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τον Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Γρέτζελο, τον ΓΓ κ. Δημήτριο Γαβαλάκη και τον κ. Νίκο Λεβετσοβίτη μέλος του ΔΣ, τους εκπροσώπους θεσμικών οργάνων τα οποία παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, τον νέο Πρόεδρο της ΕΣΑΠΕ κ. Κωνσταντίνο Ρούση, τον πρώην πρόεδρο του ΣΕΜΑ και φίλο της ΠΟΑΔ κ. Γιώργο Καραβία καθώς και όλα τα Μέλη της Σωματεία, τους Προέδρους και τους εκλεγμένους στην ΠΟΑΔ εκπροσώπους για την σύσσωμη παρουσία τους στην επετειακή εκδήλωση της.

Κλείνοντας, η ΠΟΑΔ ευχαριστεί θερμά τους φίλους εκπροσώπους των κλαδικών ΜΜΕ που τίμησαν και παρουσίασαν την εκδήλωση από τα μέσα τους.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.