1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ζημιές αναμένει ο κλάδος αυτοκινήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2022...

Ζημιές αναμένει ο κλάδος αυτοκινήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2022 – 2023

Ζημιές αναμένει ο κλάδος αυτοκινήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2022 – 2023
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Απώλειες προβλέπουν για τα επόμενα 2 χρόνια τα αποτελέσματα έκθεσης του διεθνή οίκου Ernst & Young (EY), σχετικά με την αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι απώλειες που προβλέπονται για τα έτη 2022 και 2023, οφείλονται σύμφωνα με τον οίκο επαγγελματικών υπηρεσιών στην αύξηση του πληθωρισμού και τη μείωση του κύκλου εργασιών των ασφαλιστικών εταιρειών.

Η EY προβλέπει ότι το καθαρό combined ratio του κλάδου θα είναι ζημιογόνο τα επόμενα δύο χρόνια φτάνοντας το 113,8% για το 2022 ενώ το 2023 θα μειωθεί ελαφριά στο 111,1%. Το 2021 το καθαρό combined ratio του κλάδου ήταν 96,6% μετά από το 90,3% του 2020 που ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα του κλάδου τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με την EY.

Τα μέσα ασφάλιστρα πρόκειται επίσης να αυξηθούν κατά 2% (περίπου 8 λίρες ανά συμβόλαιο) για τη φετινή χρονιά, με τις προβλέψεις να δείχνουν πολύ μεγαλύτερη αύξηση το 2023 λόγο του πληθωρισμού. Η αύξηση του 2023 αναμένετε να φτάσει το 18% που θα αντιστοιχεί σε περίπου 81 λίρες ανά συμβόλαιο.

Ο πληθωρισμός που αυξάνετε συνεχώς τα τελευταία δύο χρόνια ως αιτία των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα που προκλήθηκαν λόγο της πανδημίας ενώ αναμένετε να σκαρφαλώσει ακόμη υψηλότερα το 2022 καθώς οι αυξήσεις των τιμών των υλικών, της εργασίας και της ενέργειας τροφοδοτούν το κόστος των αξιώσεων, σημείωσε η EY.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Ο κλάδος αυτοκινήτων πιο ευάλωτος

Σύμφωνα με την έκθεση, η αγορά ασφάλισης αυτοκινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου πέτυχε κέρδη το 2021 σε μεγάλο βαθμό λόγω παραγόντων που είχαν να κάνουν με την περίοδο της πανδημίας όπως οι περιορισμένες μετακινήσεις του πληθυσμού που είχαν σαν αποτέλεσμα μειωμένες αξιώσεις.

Για το ίδιο έτος, τα ασφάλιστρα παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα ενώ μειώθηκαν ακόμη περισσότερο το α ́ τρίμηνο του 2022 ως αποτέλεσμα της μείωσης στα ασφάλιστρα ανανέωσης λόγω των νέων μεταρρυθμίσεων που μπήκαν σε ισχύ. Ωστόσο, τα ασφάλιστρα αναμένεται να αυξηθούν απότομα το επόμενο έτος, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις τροφοδοτούν το κόστος των απαιτήσεων.

Ο Rodney Bonnard, Uk Insurance Leader στην EY, είπε ότι: «Ο τομέας είχε μερικά καλά χρόνια στο παρελθόν, αλλά η κερδοφορία που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας επισκιάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση του πληθωρισμού εν μέσω μιας ολοένα και πιο ήπιας αγοράς. Στο μέλλον, οι ασφαλιστές αυτοκινήτων θα πρέπει να συνεχίσουν να διαχειρίζονται πολύ προσεκτικά προκλήσεις σχετικά με το κόστος ενώ παράλληλα θα πρέπει να διασφαλίζουν την ανάπτυξη των εργασιών τους.»

Ο Richard Reed, επικεφαλής της αγοράς γενικών ασφαλίσεων του Ηνωμένου Βασιλείου στην EY, ανάφερε ότι: «Το 2021 ήταν ένα ακόμη κερδοφόρο έτος για τους ασφαλιστές αυτοκινήτων. Οι μεγάλες αλλαγές στα εργασιακά πρότυπα κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής, οδηγώντας σε λιγότερα ατυχήματα και αξιώσεις. Ακόμη, η νέα διαδικασία αξιώσεων σχετικά με τραυματισμούς αυχένα έχει μειώσει τα νομικά έξοδα και το ύψος των αποζημιώσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΗΠΑ: Τα ασφάλιστρα οχημάτων στα ύψη

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.