1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. WiRE: Επιτυχής άντληση κεφαλαίων από επενδυτές

WiRE: Επιτυχής άντληση κεφαλαίων από επενδυτές

WiRE: Επιτυχής άντληση κεφαλαίων από επενδυτές
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

H WiRE, η κυπριακή fintech εταιρεία που παρέχει δυναμικά δεδομένα για ακίνητα σε ολόκληρη την Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο του κύκλου χρηματοδότησης της (seed round).

Η καινοτόμος εταιρεία εξασφάλισε μια επένδυση περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές από την Κύπρο, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, μια από τις μεγαλύτερες που πέτυχε ποτέ μία νεοφυής εταιρεία από την Κύπρο. Η WiRE βοηθά επενδυτές ακινήτων, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες που προωθούν προϊόντα σε νοικοκυριά, συλλέγοντας, αντιπαραβάλλοντας και αναλύοντας δεδομένα από πολλαπλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών βάσεων δεδομένων, και τα συνδυάζει με δυναμικά δεδομένα από δορυφόρους.

Μέσα από μία διαδικασία εξειδικευμένων παρουσιάσεων, η WiRE κατόρθωσε να κεντρίσει το ενδιαφέρον θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών από Κύπρο, Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, οι οποίοι ασπάστηκαν το όραμά της για μεγαλύτερη διαφάνεια και ανάπτυξη μία ενιαίας πλατφόρμας πληροφόρησης για τα ακίνητα. 

Η εταιρεία ξεχωρίζει για την καινοτόμο προσέγγιση και τη συλλογή δεδομένων από διάφορες πηγές που έχουν ανόμοια αλλά συμπληρωματικά χαρακτηριστικά της αγοράς ακινήτων, όπως γεωγραφία, μέγεθος, ηλικία κ.λπ. αλλά και γεωλογία, υδρολογία, περιβαλλοντικούς κινδύνους, φυσικούς κινδύνους κ.λπ. Τα δεδομένα συνδυάζονται με δυναμικές εικόνες και αναλύσεις από το δορυφορικό δίκτυο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος και διατίθενται μέσω μιας σειράς Διασυνδέσεων Προγραμματισμού Εφαρμογών (APIs) και καταναλωτικών προϊόντων. Οι πελάτες της WiRE είναι ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες, επενδυτές ακινήτων, υπεραγορές, κτλ., που χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα και τα εργαλεία για να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις, να αυξάνουν τα έσοδα και να μειώνουν το λειτουργικό τους κόστος.

«Η εμπιστοσύνη που μας έχουν επιδείξει σημαντικοί επενδυτικοί οργανισμοί, όπως ασφαλιστικές εταιρείες, εισηγμένες εταιρείες, κτλ. και επιφανείς επιχειρηματίες με βαθιά γνώση του αντικειμένου, αποτελεί για εμάς την καλύτερη απόδειξη ότι το όραμα και οι σχεδιασμοί που υλοποιούμε, είναι κάτι που έχουν ανάγκη πολλοί φορείς της αγοράς και θέτει τις βάσεις για επέκταση εκτός Κύπρου», σχολιάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της WiRE, Παύλος Λοΐζου. «Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για την συλλογή, ανάλυση και τον εμπλουτισμό διαφορετικών πηγών δεδομένων με καινοτόμο τρόπο. Στόχος μας είναι να βάλουμε όλα αυτά τα δεδομένα ακίνητης περιουσίας σε όλη την Ευρώπη κάτω από την ίδια πλατφόρμα, να διατηρήσουμε την πλατφόρμα μας ανοιχτή στις εταιρείες και το κοινό για να παρέχουμε διαφάνεια και να θέσουμε τα θεμέλια για νέες εφαρμογές, εργαλεία και χρηματοοικονομικά προϊόντα που θα αναπτυχθούν χρησιμοποιώντας τη βάση δεδομένων της WiRE», εξήγησε ο Παύλος Λοΐζου.

Στόχος της WiRE είναι να μετατραπεί σε στρατηγικό συνεργάτη για επενδυτές, τραπεζικά ιδρύματα, ασφαλιστικές εταιρείες και παρόχους υπηρεσιών σε νοικοκυριά, μετατρέποντας δεδομένα και δημιουργώντας το προφίλ κάθε ακινήτου σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Η WiRΕ εισάγει την καινοτομία σε πολλούς τομείς όπως της δανειοδότησης, της ανάπτυξης γης, της ασφάλισης, και του marketing μέσω ευέλικτων λύσεων ανάλυσης.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.