1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Το φαινόμενο της υποασφάλισης απειλεί την ασφαλή ανάπτυξή των μικρών επιχειρήσεων!

Το φαινόμενο της υποασφάλισης απειλεί την ασφαλή ανάπτυξή των μικρών επιχειρήσεων!

Το φαινόμενο της υποασφάλισης απειλεί την ασφαλή ανάπτυξή των μικρών επιχειρήσεων!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης, ωστόσο οι περισσότερες από αυτές – συγκεκριμένα το 75% – δεν προστατεύονται σε επαρκή βαθμό, τόσο για την κερδοφορία τους όσο και για τα περιουσιακά τους στοιχεία. 

Συγκεκριμένα οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν θεμελιώδη μέρος της αμερικανικής οικονομίας, παρέχοντας εργασία σε 56 εκατομμύρια εργαζόμενους σε εταιρείες με λιγότερους από 50 υπαλλήλους, καλύπτοντας το 45% όλων των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας και Στατιστικής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ωστόσο, το 2023 έκθεση που διενεργήθηκε τον Ιούλιο σχετικά με το καθεστώς υποασφάλισης σε 1.000 μικρές επιχειρήσεις, αποκάλυψε εκτεταμένη έλλειψη ενημέρωσης για την ασφάλιση και μια εθνική κρίση υποασφάλισης. Αυτό αφήνει τις μικρές επιχειρήσεις εκτεθειμένες σε κινδύνους που κυμαίνονται από ζημιές στην περιουσία μέχρι και αγωγές.

Από τις μικρές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα, το 75% ήταν υποασφαλισμένες, ενώ πάνω από το 70% δεν κατανοούσαν πλήρως τι καλύπτει η ασφάλιση της επιχείρησής τους.

Στατιστικά:

  • Το 65% διέθετε ασφάλιση γενικής ευθύνης.
  • Το 45% διέθετε ασφάλιση περιουσίας.
  • Το 35% διέθετε ασφάλιση εργαζομένων.
  • Το 32% διέθετε ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης.

Από τις επιχειρήσεις που είχαν κάποια κάλυψη, το 68% το έκανε εξαιτίας του φόβου για τις επιπτώσεις μιας πιθανής αξίωσης, ενώ μόνο το 20% ανέφερε ότι αγόρασε ασφάλιση επειδή το απαιτούσε ένας προμηθευτής ή συνεργάτης.

Ακόμα και αν έχουν ασφάλιση, το 70% από αυτούς τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων προτιμά να την αγοράσει μέσω αντιπροσώπου ή μεσίτη, και θεωρούν ότι αυτοί αποτελούν την πιο χρήσιμη πηγή πληροφοριών (56%).

Σε ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 29% ανέφερε ότι προτιμά να αγοράσει ασφάλιση online, ενώ το 42% προτιμά τη διαπροσωπική σχέση. Αυτό υπογραμμίζει μία διεθνή τάση των επιχειρήσεων αλλά και των καταναλωτών οι οποίοι προτιμούν να ενημερωθούν για τα διαθέσιμα προγράμματα από τους ίδιους τους επαγγελματίες παρά από μία online πλατφόρμα.

Αυτοί οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων χρειάζονται αυτήν την εμπειρογνωμοσύνη. Από όσους συμμετείχαν στην έρευνα, το 71% δεν κατανοούσε πλήρως τι καλύπτει μια ασφάλιση για τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, και το 83% δεν μπορούσε να περιγράψει σωστά τις καλύψεις μιας ασφάλισης γενικής ευθύνης.

Επιπλέον, το 39% των μικρών επιχειρήσεων στην Αμερική που λειτουργούν επί δέκα έτη ή περισσότερο δεν έχουν ποτέ ενημερώσει την ασφάλιση γενικής ευθύνης τους.

Είναι καιρός να δοθεί έμφαση στην ασφάλιση των μικρών επιχειρήσεων, να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για τα οφέλη της, και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της υποασφάλισης ως ένα πρόβλημα που αξίζει την προσοχή μας. Η ασφαλιστική αγορά και στη Ελλάδα (σσ. και Κύπρο) και διεθνώς έχει την ευκαιρία να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες ώστε να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να προστατεύσουν το μέλλον τους.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.