1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Το 2022 θέλω να έχω περισσότερη Ασφαλιστική συνείδηση

Το 2022 θέλω να έχω περισσότερη Ασφαλιστική συνείδηση

Το 2022 θέλω να έχω περισσότερη Ασφαλιστική συνείδηση
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Κάθε νέο έτος, σηματοδοτεί και νέες αποφάσεις. Αποφάσεις που λαμβάνουμε προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα της καθημερινότητάς μας.

Η ασφαλιστική αγορά είναι ένας κλάδος ο οποίος από τη φύση του, ταιριάζει και προσαρμόζεται σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας, καθώς μας εξασφαλίζει την αξία της πρόληψης, της αποταμίευσης και της προστασίας σε περίπτωση που ένα τυχαίο γεγονός διακόψει βίαια την καθημερινότητά μας. Το να έχουμε λοιπόν ασφαλιστική συνείδηση σημαίνει ότι σε κάθε απόφαση που λαμβάνουμε θα πρέπει να σκεφτόμαστε – έστω και για λίγο – τον ασφαλιστικό παράγοντα. Με την αλλαγή του χρόνου είναι μια καλή ευκαιρία όσοι από εμάς δεν έχουμε αυτή την καλή συνήθεια στις αποφάσεις μας, να προσπαθήσουμε να την εντάξουμε για να βελτιώσουμε την ποιότητα της καθημερινότητάς μας. 

Ακολουθούν τρεις συνηθισμένες αποφάσεις/ αλλαγές που συνήθως οι περισσότεροι από εμάς παίρνουμε με την αλλαγή του χρόνου έχοντας προφανώς δώσει και μια ασφαλιστική νότα αισιοδοξίας. 

Ταξιδεύοντας στον κόσμο   

Φέτος ο στόχος για περισσότερα ταξίδια ίσως βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας. Και αυτό γιατί προφανώς τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια της πανδημίας, η επιλογή αυτή μας στερήθηκε. Ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είτε για λόγους αναψυχής, δουλειάς ή για εκπαιδευτικούς λόγους, πάντα μας φτιάχνουν τη διάθεση, διευρύνουν τους ορίζοντές μας και μας κάνουν να νιώθουμε ότι βρισκόμαστε σε μια συνεχή περιπέτεια. Ένας έξυπνος τρόπος για να ξεκινήσουμε ξανά τις αγαπημένες μας εξορμήσεις, είναι να φτιάξουμε μια λίστα με τους αγαπημένους μας προορισμούς κατά προτεραιότητα. Μια καλή συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσουμε, ειδικά αν μας αρέσει να ταξιδεύουμε συχνά, είναι να εξασφαλίζουμε πάντα μια ταξιδιωτική ασφάλιση η οποία θα μας φανεί χρήσιμη σε μια ακύρωση πτήσης, σε χαμένες αποσκευές, ή και σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος.

Καλύτερη υγεία  

Κάποιοι από εμάς θέλουν να κόψουν το κάπνισμα, άλλοι να βελτιώσουν τη διατροφή τους, άλλοι να μην βουλιάζουν στον καναπέ τους και μερικοί να μειώσουν το αλκοόλ. Αλλαγές που δεν είναι εύκολες και συνήθως απαιτούν ωριμότητα, προσοχή, αφοσίωση και καμιά φορά βοήθεια ειδικών. Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας χρήσης των περισσότερων check up. Μιας παροχής που οι περισσότερες ασφαλίσεις υγείας συμπεριλαμβάνουν στις καλύψεις τους προκειμένου οι ασφαλισμένοι να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους. Μια τάση που δείχνει ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων αποφασίζουν να προσπαθήσουν να βελτιώσουν την υγεία τους με αφορμή την αλλαγή του χρόνου.

Περισσότερη οικονομία

Ίσως η πιο συνηθισμένη απόφαση που όλοι μας θέλουμε να πάρουμε. Να κάνουμε οικονομία και να βάζουμε χρήματα στην άκρη έχοντας το δικό μας προσωπικό ή οικογενειακό κουμπαρά. Για να σπουδάσουμε τα παιδιά μας, για τα «χρυσά μας χρόνια», για να νιώθουμε οικονομική ασφάλεια ή για να αγοράσουμε κάτι που θέλουμε. Μικρό ή μεγάλο. Από ρούχα μέχρι αυτοκίνητο και σπίτι. Αυτό που ίσως πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε είναι ότι δεν χρειάζεται να προσπαθούμε μόνοι μας για να αποταμιεύουμε χρήματα και ότι δεν χρειάζεται να έχουμε ειδικές γνώσεις πάνω στην αποταμίευση. Αρκεί μόνο να εμπιστευτούμε τον Ασφαλιστικό μας Διαμεσολαβητή. Έναν επαγγελματία με γνώση, που μπορεί βάσει των αναγκών μας να δημιουργήσει το αποταμιευτικό πρόγραμμα της επιλογής μας. Μια λύση που διαφέρει από τις συνήθεις τάσεις της εποχής – βλέπε κρυπτονομίσματα και αποτελούν μια διαχρονική και ασφαλή μέθοδο για να έχει κάποιος ένα σταθερό κουμπαρά που μπορεί να βασίζεται για τα μελλοντικά του σχέδια. 

Πηγή: europaikipisti.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.