1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Τι θα δούμε στο φετινό Ασφαλιστικό Συνέδριο;

Τι θα δούμε στο φετινό Ασφαλιστικό Συνέδριο;

Τι θα δούμε στο φετινό Ασφαλιστικό Συνέδριο;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με το ερώτημα «Ποιος ο ρόλος μας σε ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει;» το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνει την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου το 19ο Ασφαλιστικό Συνέδριο.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου.

Όπως αναφέρει στο μήνυμα του ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου, κ. Χαράλαμπος Χαμπουρής, «Αδιαμφισβήτητα ζούμε στην εποχή των μεγάλων αλλαγών και για την ασφαλιστική αγορά παγκοσμίως. Η τρομακτική εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας και η αυστηροποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου, αποτελούν ορόσημο για το μέλλον του κλάδου.»

«Η κλιματική αλλαγή», συνεχίζει ο κ. Χαμπουρής,  «είναι μια κρίση που προκαλεί προβλήματα και επιπλοκές που δεν έχουμε ξαναζήσει… Φυσικές καταστροφές παντού – πλημμύρες, φωτιές, σεισμοί… πόλεμοι, επιδημίες, θάνατοι, πληθωρισμός – κοινωνικές αναταραχές και επιθέσεις στον Κυβερνοχώρο.»

«Σε ένα τέτοιο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, ο ρόλος μας είναι καθοριστικός! Η αβεβαιότητα και ο κίνδυνος μπορούν και δημιουργούν ευκαιρίες» τονίζει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου προσθέτοντας ότι «Εμείς που υπηρετούμε την βιομηχανία μας στο τομέα της εκπαίδευσης νιώθουμε την ανάγκη σήμερα πιο επιτακτικά, συνεχώς να αναβαθμίζουμε το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, συμβάλλοντας στην βελτίωση του γνωστικού υποβάθρου των Στελεχών της Βιομηχανίας μας σε ένα κόσμο που αλλάζει συνεχώς αλλά με σταθερές και αναλλοίωτες τις ηθικές μας αξίες.».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα σεμινάρια του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου

Το πρόγραμμα του 19ου Ασφαλιστικού Συνεδρίου, περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος θεμάτων που αφορούν την επιχειρηματική συνέχεια και την επαγγελματική ανάπτυξη της ασφαλιστικής βιομηχανίας στο σύνολο της.

Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει επτά εισηγήσεις, τρεις ανοικτές συζητήσεις και πέντε θεματικές ενότητες, καθώς και την Έρευνα Αγοράς. Πιο συγκεκριμένα θα καλύψει τα πιο κάτω θέματα:

  • Ο ανθρώπινος παράγοντας στην Πρόληψη και αποτροπή της επέλευσης του κινδύνου
  • Environmental, Social, and Governance (ESG) και Ασφάλιση
  • Η νέα Νομοθεσία για την Yποχρεωτική Ασφάλιση Μηχανοκινήτων Οχημάτων 2023
  • To Μέλλον της ασφάλισης.
  •  Έρευνα Αγοράς.
  • Τεχνητή Νοημοσύνη: η Επιστήμη, τα Oφέλη και οι Κίνδυνοι
  • Περισυλλογή δεδομένων τροχαίων ατυχημάτων από κινητές συσκευές και Black Box
  • Ασφαλίσεις Περιουσίας – Καταιγίδα DANIEL
  • Νεοεμφανιζόμενοι χημικοί κίνδυνοι στην Ευρώπη -υπερφθοριωμένες αλκυλιωμένες ουσίες (PFAS)
  • Climate change: Implications for Insurance Companies
  • Πως οι Ασφαλιστικές Εταιρείες θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών τους για να δημιουργήσουν τον αφοσιωμένο πελάτη του μέλλοντος

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.

Το Cyprus Insurance News είναι και φέτος ανάμεσα στους Υποστηρικτές του Ασφαλιστικού Συνεδρίου και θα σας μεταφέρει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το συνέδριο.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.