1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφάλιση Κατοικίας 2022
  6. »
  7. Τι προσφέρει η κάλυψη «Διαρροή Νερού» και τι πρέπει να προσέξετε!

Τι προσφέρει η κάλυψη «Διαρροή Νερού» και τι πρέπει να προσέξετε!

Τι προσφέρει η κάλυψη «Διαρροή Νερού» και τι πρέπει να προσέξετε!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μία κάλυψη που θα συναντήσουμε σε όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια Κατοικίας είναι η κάλυψη για «Διαρροή Νερού» από σωληνώσεις ή ντεπόζιτα. Πρόκειται για ζημιά που συμβαίνει στις κατοικίες πολύ συχνά και προκαλεί προβλήματα και ταλαιπωρία που ίσως δεν μπορούμε να διανοηθούμε αν δεν μας έχει συμβεί στο παρελθόν.

Η διαρροή νερού προκαλείται συνήθως από σπάσιμο ή άλλη βλάβη των σωληνώσεων του σπιτιού ενώ μερικές φορές μπορεί να είναι αποτέλεσμα της υπερχείλισης του ντεπόζιτου της οικίας μας. Μία διαρροή νερού πέραν της επιδιόρθωσης της ίδιας της βλάβης που θα απαιτηθεί, νοούμενου πρώτα ότι έχουμε εντοπίσει το σημείο της διαρροής, προκαλεί συνήθως ζημιές και σε άλλα μέρη του σπιτιού αλλά και στα περιεχόμενα μας.

Τι από αυτά θα μας καλύψει όμως το ασφαλιστήριο μας και τι πρέπει να προσέξουμε;

Η συγκεκριμένη κάλυψη αφορά την κάλυψη των ζημιών που θα προκληθούν στο ασφαλισμένο κτήριο ή/και στο περιεχόμενο του, σε περίπτωση διαρροής νερού. Δηλαδή θα καλύψει τις ζημιές που θα προκαλέσει η διαρροή και όχι την επιδιόρθωση της ίδιας της ζημιάς των σωληνώσεων, που αποτελεί συνήθως εξαίρεση ενώ εκτός κάλυψης είναι και το κόστος του εντοπισμού της διαρροής όταν αυτή δεν είναι εμφανής.

Για να δώσουμε χειροπιαστά παραδείγματα, σε περίπτωση διαρροής νερού λόγω θραύσης μιας σωλήνας νερού που περνά από το σαλόνι μας, το ασφαλιστήριο μας συμβόλαιο, θα μας καλύψει για τα κατεστραμμένα έπιπλα και τους διαβρωμένους τοίχους ή το παρκέ μας, αλλά όχι για την επιδιόρθωση της ίδιας της σωλήνας ή των εξόδων για εντοπισμό του σημείου που είναι η ζημιά.

Εκείνο που πρέπει οι ασφαλισμένοι να προσέξουν ιδιαίτερα, είναι τα έξοδα εντοπισμού της ζημιάς αφού αυτό σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να κοστίσει πολύ περισσότερο από την ίδια τη ζημιά ή τις καταστροφές που προκάλεσε η διαρροή. Και αυτό γιατί σε αρκετές περιπτώσεις απαιτείται είτε σπάσιμο τοίχων και δαπέδων για τον εντοπισμό της είτε υψηλού κόστους μηχανήματα με υπεριώδης ακτίνες που μπορούν να εντοπίσουν τη διαρροή.

Σε διάφορα συμβόλαια που κυκλοφορούν στην αγορά η επιδιόρθωση της ίδιας της ζημιάς και τα έξοδα εντοπισμού της διαρροής προσφέρονται ως προαιρετική κάλυψη, με επιπρόσθετο ασφάλιστρο. Για να είστε βέβαιοι ότι το συμβόλαιο σας θα καλύψει όλα τα επακόλουθα μίας διαρροής νερού καλό θα ήταν να βεβαιώνεστε ότι τα συγκεκριμένα ωφελήματα έχουν επιλεγεί ή περιλαμβάνονται στο συμβόλαιο σας.

Ακόμη, μία συνήθης εξαίρεση της συγκεκριμένης κάλυψης είναι ο όρος μη κατοίκησης, ο οποίος καθιστά την συγκεκριμένη κάλυψη ανενεργή σε περίπτωση που η κατοικία μένει ακατοίκητη για συγκεκριμένο συνεχόμενο αριθμό (συνήθως 30) ημερών.

Η κάλυψη της «διαρροής νερού» είναι ουσιώδης για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αφού πρόκειται για ζημιά που συμβαίνει συχνά στα σπίτια, ειδικότερα όταν αυτά είναι κάποιας προχωρημένης ηλικίας.

Επειδή τα συμβόλαια και οι όροι τους διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία, βεβαιωθείτε ότι θα ενημερωθείτε αναλυτικά από τον ασφαλιστικό σας διαμεσολαβητή ή την ασφαλιστική σας εταιρεία όπως επίσης ότι θα διαβάσετε τους όρους του συμβολαίου σας.

Photo Credit: freepik.com

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.