1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Τι να προσέξεις πριν από την αγορά Ασφάλειας Συνταξιοδότησης;

Τι να προσέξεις πριν από την αγορά Ασφάλειας Συνταξιοδότησης;

Τι να προσέξεις πριν από την αγορά Ασφάλειας Συνταξιοδότησης;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η αύξηση στο προσδόκιμο ζωής καθώς και οι αβέβαιες εποχές που ζούμε επιβάλλουν τον συνταξιοδοτικό προγραμματισμό. Η σύναψη Ασφάλειας Συνταξιοδότησης δηλαδή η συστηματική συνεισφορά ενός χρηματικού ποσού το οποίο πολλαπλασιάζεται μέσω επενδύσεων και λαμβάνεται κατά τη συνταξιοδότηση – θα βοηθήσει σημαντικά στη διατήρηση ικανοποιητικού επιπέδου ζωής ακόμα και όταν αφυπηρετήσεις. Επιπρόσθετα, το ποσό αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να στηρίξεις οικονομικά την οικογένειά σου και να καλύψεις απρόβλεπτα έξοδα που μπορεί να προκύψουν. Πιο κάτω, παραθέτουμε τέσσερις σημαντικούς παράγοντες που θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου πριν τη σύναψη Ασφάλειας Συνταξιοδότησης:

Η σημασία του χρόνου σύναψης της Ασφάλειας

Όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις την Ασφάλεια Συνταξιοδότησης, ή το Επενδυτικό σου Πρόγραμμα τόσο το καλύτερο, καθώς όταν φτάσεις σε ηλικία συνταξιοδότησης θα είσαι οικονομικά άνετος. Εάν η αποταμίευση ξεκινήσει σε νεαρή ηλικία είναι εφικτό να καταβάλεις μικρότερα χρηματικά ποσά, που θα σου επιφέρουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα στο μέλλον. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο λόγω του μεγαλύτερου χρόνου των εισφορών, αλλά και λόγω του μεγαλύτερου εύρους των επενδυτικών επιλογών που θα έχεις. Επιπρόσθετα, μέσω του ανατοκισμού – δηλαδή της εκθετικής αύξησης του επιτοκίου χρόνο με τον χρόνο – τα χρηματικό ποσό που θα λάβεις κατά τη συνταξιοδότηση θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο.

Κατηγορίες ασφάλισης 

Υπάρχουν δύο διαφορετικές κατηγορίες Ασφάλισης Συνταξιοδότησης, οι οποίες βασίζονται στην απόδοση: Η πρώτη κατηγορία προσφέρει σταθερή εγγυημένη απόδοση στον ασφαλισμένο. Στη δεύτερη κατηγορία, η απόδοση εξαρτάται από την απόδοση των επενδύσεων.

Δηλαδή, εάν οι επενδύσεις έχουν υψηλότερη απόδοση τότε και ο ασφαλισμένος θα λάβει μεγαλύτερο ποσό. Η απόδοση εξαρτάται πάντοτε από τον τρόπο που ο ασφαλισμένος επιθυμεί να επενδύσει τα χρήματά του σε ένα ή περισσότερα επενδυτικά ταμεία καθώς και από το επενδυτικό ρίσκο που επιθυμεί να λάβει. Μπορεί ο ίδιος ο ασφαλισμένος να επιλέξει τα ποσοστά επένδυσης ανάμεσα στα διάφορα επενδυτικά ταμεία ή να επιλέξει αυτόματη επιλογή. Στην περίπτωση της αυτόματης επιλογής θα πρέπει να επιλέξει μόνο το ρίσκο που επιθυμεί να λάβει: Χαμηλό, μεσαίο ή υψηλό.  

Πίνακας εξαγοράς

Για κάθε ασφαλιστικό πακέτο συνταξιοδότησης υπάρχει διαθέσιμος και ο λεγόμενος ‘πίνακας εξαγοράς’. Ο πίνακας αυτός αναφέρει το ποσό το οποίο θα λάβεις σε περίπτωση που διακόψεις το ασφαλιστικό συμβόλαιο πριν από την ημερομηνία λήξης του. Στην Προδρόμου & Μακρυγιάννης ο ασφαλιστικός σου μεσίτης βρίσκεται δίπλα σου για να εξετάσετε προσεκτικά μαζί τους πίνακες εξαγοράς διαφορετικών ασφαλιστικών συμβολαίων.

Φερεγγυότητα της εταιρείας

Πριν από την επιλογή συμβολαίου Ασφάλειας Συνταξιοδότησης είναι πολύ σημαντικό να λάβεις υπόψη σου τη φερεγγυότητα και φήμη της Ασφαλιστικής Εταιρείας την οποία θα επιλέξεις. Μια ασφαλιστική εταιρεία με υψηλό συντελεστή φερεγγυότητας έχει περισσότερες πιθανότητες να εκπληρώσει τη δέσμευσή της και να σου επιστρέψει το εγγυημένο ποσό.

Περισσότερα στο https://www.pminsurancebrokers.com/

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.