1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Τι είναι οι ασφαλιστικές απάτες “Crash for cash”; (video)

Τι είναι οι ασφαλιστικές απάτες “Crash for cash”; (video)

Τι είναι οι ασφαλιστικές απάτες “Crash for cash”; (video)
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

“ Τρακάρισμα για μετρητά” είναι η ελεύθερη ελληνική μετάφραση  μιας διαδεδομένης  ασφαλιστικής απάτης  γνωστής ως “Crash for cash” 

Τι είναι είναι οι  ασφαλιστικές απάτες  “Crash for cash” 

Οι ασφαλιστικές απάτες “Crash for cash” διευθύνονται από απατεώνες που οργανώνουν ατυχήματα, μερικές φορές με ανυποψίαστους οδηγούς, για να επωφεληθούν από δόλιες αξιώσεις  από την ασφάλιση των αυτοκινήτων 

Πώς λειτουργεί;

Οι εγκληματίες προκαλούν το ατύχημα με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της απενεργοποίησης των φώτων των  φρένων για να αναγκάσουν το πίσω τους αυτοκίνητο να τους χτυπήσει. Φρενάρουν χωρίς προφανή λόγο,αναβοσβήνουν τα φώτα τους σε μια διασταύρωση για να  προκαλέσουν επίτηδες τρακάρισμα ή και σε συνεργασία με κάποιους άλλους οδηγούς που είναι μπροστά .

Πώς μπορεί  να καταλάβετε ότι έχετε πέσει θύμα αυτής της απάτης; 

Υπάρχουν τρεις τύποι απάτης  “τρακάρισμα για μετρητά”:

Το σκηνοθετημένο ατύχημα: οι απατεώνες τρακάρουν  τα δικά τους οχήματα τους μεταξύ τους  ή “προσποιούνται” ζημιά από ένα άλλο πραγματικό ατύχημα.

Το προκληθέν ατύχημα: οι απατεώνες στοχεύουν έναν ανυποψίαστο οδηγό για να γίνει ο «οδηγός που φταίει », για παράδειγμα φρενάρουν  σκόπιμα για να  είναι υπαίτιο της ζημιάς το όχημα που έπεσε πάνω τους.

Το ατύχημα φάντασμα: οι απατεώνες υποβάλλουν εντελώς κατασκευασμένες αξιώσεις για τροχαίο  ατυχήματα που δεν έγινε ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πρώην ασφαλιστικός πράκτορας εξαπάτησε πολίτες και αποκόμισε πάνω από 1 εκατομ. δολάρια

Ποια είναι τα θύματα;

Οι απατεώνες του “Crash for Cash” στοχεύουν συχνά ευάλωτους οδηγούς οι οποίοι βρίσκονται υπό πίεση χρόνου όταν οδηγούν ή δεν θέλουν να προκαλέσουν προβλήματα.

Τελικά, οι απατεώνες βλάπτουν όλους τους νομοταγείς οδηγούς. Πέρα ​​από τις προφανείς συνέπειες για την οδική ασφάλεια, τα αθώα θύματα στημένων ατυχημάτων μπορούν να χάσουν το μπόνους επειδή δεν είχαν  προκαλέσει ατύχημα ή θα δουν τα ασφάλιστρά τους να αυξάνονται μετά από ένα «ατύχημα».

Τι πρέπει να κάνω αν πιστεύω ότι έχω γίνει στόχος αυτής της απάτης ;

Προσέξτε τα προειδοποιητικά σημάδια: το αυτοκίνητο μπροστά σας κινείται ασυνήθιστα αργά ή επιταχύνει και επιβραδύνει χωρίς κάποιο λόγο; Ο οδηγός δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο όχημα που κινείται πίσω του;

Μείνετε ασφαλείς: να διατηρείτε πάντα μια απόσταση ασφαλείας μεταξύ των οχημάτων που είναι μπροστά σας. Βεβαιωθείτε πάντα ότι μπορείτε να φρενάρετε εγκαίρως.

Να είστε  σε εγρήγορση: Παρατηρήστε αν είναι ήρεμος  ο οδηγός που μόλις ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα; Έχει δώσει αμέσως τα στοιχεία της ασφάλισής του; Οι πιθανοί τραυματισμοί έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη δύναμη της πρόσκρουσης;

Συλλέξτε πληροφορίες: κρατήστε σημειώσεις για όλες τις σχετικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, των επιβατών και οποιωνδήποτε άλλων περιστάσεων. Τραβήξτε φωτογραφίες της σκηνής αν μπορείτε – και αν είναι ασφαλές να το κάνετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Προσοχή στην έξαρση απάτης με εταιρεία μεταφορών

Δείτε σχετικό βίντεο 

Πηγή : abi.org.uk

Πηγή: asfalisinet.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.