1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Ταξιδιωτική Ασφάλιση – Τι είναι και γιατί την χρειάζομαι;

Ταξιδιωτική Ασφάλιση – Τι είναι και γιατί την χρειάζομαι;

Ταξιδιωτική Ασφάλιση – Τι είναι και γιατί την χρειάζομαι;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Πολλές φορές έχουμε δει κάνοντας μία αγορά εισιτηρίων online να μας προτείνεται να αγοράσουμε – προαιρετικά – και μια ταξιδιωτική ασφάλιση. Σωστά; Οι περισσότεροι ταξιδιώτες όμως δεν την επιλέγουν μιας και δεν ξέρουν είτε τι καλύπτει είτε αν όντως θα τους είναι χρήσιμη.

Η ταξιδιωτική ασφάλιση προσφέρει µία ολοκληρωμένη προστασία του ταξιδιώτη, ειδικά σχεδιασμένη για ταξίδια τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

Αρχικά, µια ταξιδιωτική ασφάλιση απευθύνεται :

α) σε µεµονωµένους ταξιδιώτες

β) σε ομάδα ταξιδιωτών (οικογένεια, φίλοι, group ταξιδιωτών κτλ)

γ) σε επαγγελματίες µε ταξιδιωτικά γραφεία.

Ένα πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης καλύπτει τα έξοδα που έχουν γίνει σε περίπτωση που ακυρωθεί κάποιο προγραμματισμένο ταξίδι λόγω έκτακτων συνθηκών υγείας, αλλά πολύ περισσότερο τα έκτακτα έξοδα που μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας.

Τι μπορεί να προκύψει πριν ή κατά την διάρκεια του ταξιδιού μας όμως που το αποζημιώνει; Πάμε να δούμε:

  • την παραμονή του ταξιδιώτη σε νοσοκομείοαπό ασθένεια ή από ατύχημα, κάλυψη φαρμάκων αλλά και εξετάσεων ή θεραπευτικών αγωγών όταν κριθούν απαραίτητες
  • την απώλειααποσκευών ή προσωπικών ειδών, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού – μια αρκετά συχνή περίπτωση ειδικά σε χώρους αεροδρομίων
  • την ακύρωση του ταξιδιούλόγω ατυχήματος, ασθένειας ή τραυματισμού (το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης φροντίζει για όλες τις πρόσθετες ταξιδιωτικές δαπάνες)
  • την πρόωρη επιστροφήτου ταξιδιώτη (το ασφαλιστήριο συμβόλαιο καλύπτει τις οικονομικές ζημιές από προκαταβολές που είχαν δοθεί και δεν επιστρέφονται, έως και τα έξοδα θεραπείας από ατύχημα ή ασθένεια)
  • την προσωπική αστική ευθύνηπου φέρει ο ταξιδιώτης, αν άθελά του προξενήσει υλικές ζημιές ή σωματικές βλάβες σε τρίτους
  • καλύπτει µε ένα ποσό, εφάπαξ ή τµηµατικά, την περίπτωση θανάτου ή µόνιµης ολικής και μόνιµης µερικής ανικανότητας, το οποίο ορίζεται ανάλογα το κεφάλαιο που έχει οριστεί
  • απώλεια ζωής ή μόνιμη ολική/ μερική ανικανότητα
  • επαναπατρισμό του ασφαλισμένου
  • έξοδα για μεταφορά σωρού
  • έξοδα μετακίνησης και διαμονής σε στενό συγγενή κ.α.
  • στην μετά εποχή covid θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάποιες χώρες έχουν ως προαπαιτούμενη την κάλυψη αυτή για να δεχτούν κάποιο ταξιδιώτη. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να προσέξετε να δίνεται στο πρόγραμμα η κάλυψη νοσηλείας από covid καθώς και να ταιριάζουν τα κεφάλαια κάλυψης με τα απαιτούμενα.

Συνήθως δεν λαμβάνουμε αυτές τις παραμέτρους υπόψη μας όταν κανονίζουμε ένα ταξίδι, αλλά είναι σημαντικό να προνοούμε ώστε για να µην βρεθούμε ποτέ εκτεθειμένοι. 

Σκοπός των προγραμμάτων ταξιδιωτικής ασφάλισης είναι να καθιστούν τον ταξιδιώτη οικονομικά ασφαλή, και να τον βοηθούν να χειριστεί κάθε κατάσταση, προκειμένου να λυθεί με τον καλύτερο τρόπο οποιοδήποτε από τα προαναφερόμενα πρόβλημα προκύψει.

Πηγή: wedo.insure

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Κατερίνα Χαραλαμπίδου

Η Κατερίνα Χαραλαμπίδου γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Αποφοίτησε το 2003 από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι δεύτερης γενιάς ασφαλίστρια αφού η μητέρα της δημιούργησε το ασφαλιστικό της γραφείο το 1970. Κατέχει άδεια ασφαλιστικού συμβούλου από το 1997, πιστοποίηση (Δ) Επαγγελματικών Γνώσεων Επενδυτικών Προϊόντων βασιζόμενων σε Ασφάλιση. Είναι μέλος στην Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος και είναι εγγεγραμμένη στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών. Έχει επιτυχώς ολοκληρώσει κύκλους σπουδών με σπουδαιότερα : • Harvard Business School online, Negotiation Mastery (2020) • Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος, Sales in action (2019) • Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικών Σπουδών, Digital Marketing (2019) • Πανεπιστήμιο Πειραιά, Sales Management & Financial Planning (2017) Έχει λάβει πολλές επαγγελματικές διακρίσεις με σπουδαιότερη την επίτευξη του επίσημου μέλους του MDRT (Million Dollar Round Table, the Premier Association of Financial Professionals) από το 2019 ως και σήμερα. Είναι μέλος της Επιτροπής Επικοινωνίας MCC MDRT Greece από το 2019 ως και σήμερα. Επίσης παρακολούθησε το Παγκόσμιο Συνέδριο Διακεκριμένων Ασφαλιστών Κλάδου Ζωής στο Μαϊάμι (2019) και τις ετήσιες συναντήσεις MDRT και εικονικές εκδηλώσεις του Παγκοσμίου συνεδρίου (2020 και 2021). Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε virtual events με τα σημαντικότερα: • APOLLON MDRT day (2020) • MDRT Virtual Day Athens (2021)

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.