1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Τα ασφάλιστρα του Cyber Insurance θα μπορούσαν ξεπεράσουν τα $50 δις...

Τα ασφάλιστρα του Cyber Insurance θα μπορούσαν ξεπεράσουν τα $50 δις μέχρι το 2030!

Τα ασφάλιστρα του Cyber Insurance θα μπορούσαν ξεπεράσουν τα $50 δις μέχρι το 2030!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο διεθνής μεσίτης ασφαλίσεων Howden προβλέπει ότι το μέγεθος της αγοράς της κυβερνοασφάλισης (Cyber Insurance) θα μπορούσε να φτάσει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030, αν και επαλήθευση αυτής της πρόβλελψης συνδέεται με τρεις βασικούς παράγοντες: τη διανομή, τη διαχείριση των κινδύνων και την προσέλκυση κεφαλαίων.

«Εάν αυτές οι προκλήσεις αντιμετωπιστούν με επιτυχία, η αγορά στον κυβερνοχώρο βρίσκεται στα πρόθυρα δυνητικά μετασχηματιστικής ανάπτυξης», εξήγησε η εταιρεία στην τρίτη ετήσια έκθεση της για την ασφάλιση στον κυβερνοχώρο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, μετά από μια σημαντική διόρθωση της αγοράς λόγω των αυξανόμενων αξιώσεων ransomware το 2020 και το 2021, οι συνθήκες άρχισαν να σταθεροποιούνται την περσινή χρονιά καθώς η δραστηριότητα υποχώρησε και οι πιο ισχυροί έλεγχοι κινδύνου απέτρεψαν ή μετρίασαν τις επιθέσεις.

Ωστόσο, ο Howden σημειώνει ότι «ο κυβερνοχώρος σπάνια παραμένει στάσιμος» και οι εξελίξεις το 2023 δείχνουν μια «λεπτή αγορά», με αισιοδοξία γύρω από την ευνοϊκότερη δυναμική προσφοράς για τους αγοραστές ασφαλιστικών εταιρειών που μετριάζεται από την αναζωπύρωση της δραστηριότητας ransomware, τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για πιθανές συστημικές απώλειες και τη διαθεσιμότητα κεφαλαίου.

«Το πρώτο εξάμηνο του 2023 σημειώθηκε σημαντική αύξηση των επιθέσεων ransomware, αλλά τα στοιχεία που δημοσίευσαν ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες για το 1ο τρίμηνο του 23 υποδηλώνουν ότι αυτό δεν συνοδεύεται (ακόμη) από αντίστοιχη αύξηση των αξιώσεων», σημείωσε η έκθεση της Howden.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέα απάτη με τη χρήση παραβιασμένων λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η εταιρεία συνέχισε: «Αυτό δείχνει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων κινδύνου στο να καταστούν οι εταιρείες πιο ανθεκτικές και να υποστηρίξουν μια πιο σταθερή αγορά ασφάλισης στον κυβερνοχώρο. Οι συνθήκες τώρα υποχωρούν και οι αγοραστές που έχουν τους σωστούς ελέγχους κινδύνου ανταμείβονται με ευνοϊκότερες τιμές και όρους».

Ο Howden δήλωσε ότι αυτό θέτει την αγορά σε μια «υγιή βάση για ανάπτυξη», αν και η έκθεση τόνισε επίσης ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά εάν πρόκειται να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών παγκοσμίως.

Ο μεσίτης ασφαλίσεων πρότεινε: «Ξεπερνώντας πιθανούς περιορισμούς γύρω από τον συστημικό κίνδυνο, τη διείσδυση και το κεφάλαιο, η αγορά ασφάλισης στον κυβερνοχώρο έχει μια απαράμιλλη ευκαιρία να αναπτυχθεί».

Συζητώντας τις αυξήσεις των τιμών τα τελευταία χρόνια, ο Dan Leahy, Αναπληρωτής Διευθυντής της Howden, δήλωσε: «Έχοντας πλοηγηθεί στις πρώτες φάσεις ανάπτυξης που συχνά έρχονται με νέες, ταχέως αναπτυσσόμενες γραμμές επιχειρήσεων, το κόστος της ασφάλισης στον κυβερνοχώρο είναι πλέον πιο ανάλογο με το κόστος απώλειας μετά την πρόσφατη διόρθωση.

«Ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2023 σημειώθηκε πτώση των τιμών, η βιωσιμότητα αυτής της τάσης παραμένει αβέβαιη δεδομένου του διάχυτου περιβάλλοντος απειλών.

«Ωστόσο, δεν μπορούμε να βασιστούμε στα επιτόκια για να οδηγήσουμε την επέκταση της αγοράς στο βαθμό που το έκαναν πρόσφατα, απαιτώντας φιλόδοξα σχέδια για αύξηση της έκθεσης. Επομένως, η διείσδυση σε νέες περιοχές και δημογραφικά στοιχεία των εταιρειών είναι ζωτικής σημασίας για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ασφάλισης στον κυβερνοχώρο».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.