1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Συνταγή Σύνταξης

Συνταγή Σύνταξης

Συνταγή Σύνταξης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Για να μας επιτρέψει ο φαρμακοποιός να αγοράσουμε φάρμακα, χρειάζεται τη συνταγογράφηση του θεράποντα ιατρού.

Ο καταναλωτής πρέπει να αντιληφθεί ότι ο ειδικός σύμβουλος του για Ασφαλιστικούς κινδύνους είναι ο “personal financial architect” του, ο οποίος ειδικεύεται στα χρηματοασφαλιστικά και είναι γνώστης, έμπειρος και έχει εξειδικευτεί.

Αυτός είναι ο αρμόδιος για τη δική σου διασπορά κινδύνου. Αφού συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες από εσάς στη συνέντευξη – ραντεβού σας. Τότε θα προχωρήσει σε αποτύπωση πληροφοριών, αφού σας κάνει και τις απαραίτητες εξετάσεις αλλά και ακτινογραφίες. Ούτως ώστε να έχει καθαρή εικόνα, για να προβεί στη συνιστώμενη θεραπεία σας με την κατάλληλη συνταγογραφηση.

Ως εκ τούτου πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο ειδικός είναι ο επαγγελματίας Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητης και όχι κάποιος άλλος. Οπως συνηθίζουν επί καθημερινής βάσεως να ασχολούνται με τέτοια θέματα διάφοροι άλλοι μη ειδικοί επί του θέματος, τσαρλατανοι, που δεν ειναι η εξειδίκευση τους. Οι οποίοι εκμεταλλευονται τις αδυναμίες του καταναλωτή και εξασκούν πίεση με γνώμονα την προϊοντική πώληση και την επίτευξη του bonus τους.

Επίκαιρο αλλά και διαχρονικό θέμα που απασχολεί την παγκόσμια κοινωνία είναι το φλέγον συνταξιοδοτικο. Έρευνες παγκόσμιες, ευρωπαϊκές αλλά και τοπικές, αναδεικνύουν με τα ευρήματα τους πόσο πρόβλημα υπάρχει.

Ας επικεντρωθουμε τώρα στη Κύπρο.

Ποιοι πυλώνες θα καθορίσουν το συνταξιοδοτικο σας σχεδιασμό:

  1. Κράτος=μέσο των Κοινωνικών σας Ασφαλίσεων

2. Εργοδότης=μέσο των ταμείων πρόνοιας τους ή συνταξιοδοτικου εταιρικού προγράμματος

3. Η Ατομικές σας Αποταμιευσεις =

~ μέσο καταθέσεων σας στις τράπεζες

~ και ο Ασφαλιστικός Χρηματοοικονομικός προγραμματισμός.

Ξεκινώντας από το 1 δηλαδή τις κοινωνικές μας ασφαλίσεις, η αξία της μονάδας με βάση τις συνεισφορές μας που στηρίζονται στο μισθό μας ξέρουμε ότι μας δίνουν ένα ΠΕΝΙΧΡΟ ΠΟΣΟ ΣΤΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣ.

Ταυτόχρονα το ταμείο είναι μείον και αποτελεί ένα διαχρονικό πρόβλημα που ακόμα δεν λύθηκε.

Και αφού δεν είναι αρκετό, σε συνδυασμό με το 2, την συνεισφορά του εργοδότη μας σε ταμείο πρόνοιας ( ΕΑΝ ΕΧΕΙ, αφού μετά από το 2013 γίνεται μια προσπάθεια και ολοένα και αυξάνονται ), τότε βάζουμε και εμείς τον όβολον μας.

Όμως τα στοιχεία μας λένε ότι όποιος υπάλληλος φύγει από μια εταιρεία να παει σε άλλη, περνει τα χρήματα και τα ξοδεύει. Σε σπουδές παιδιών, αγορά οχημάτων, ανακαίνιση, αγορά κατοικίας και άλλα.

Έτσι φτάνουμε στο 3 όπου είναι και το πιο ευαίσθητο και χρήζει ενεργειών, ο ατομικός μας σχεδιασμός. Όπου εάν έχουμε χρήματα τα βάζουμε στη τράπεζα. Εκεί όμως έχουμε αρνητικό πρόσημο αν αναλογιστούμε το Γεσυ, άμυνα, πάγια έξοδα τραπεζών, πληθωρισμό, κα. Άσε που εκεί με την 1η ευκαιρία τα σπαταλούμε.

Καταλήγουμε ότι ένας αποδεδειγμένος τρόπος που θα εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή σύνταξη ειναι η ασφάλιση. Δε φορολογείται αλλά φοροαπαλλασεται. Δεν έχει αρνητικό επιτόκιο, ούτε Γεσυ αλλά ουτε φορο αμυνας.

Το κλειδί είναι το χρονικό σημείο που θελω να κάνω εξαργύρωση. Σίγουρα λειτουργα με μακροχρόνιο ορίζοντα. Αλλά η ασφάλιση σε εξασφαλίζει. Και σου προσφέρει και 3 σημαντικά ωφεληματα.

+Κάλυψη Απώλειας Ζωής,

+Φόροαπαλλαγή

+και Απαλλαγή Πληρωμής Ασφαλίστρου

Δηλαδή αν δε πρόλαβω να φυλαξω αυτά που προγραμματισα για τη σύνταξη λόγο αιφνίδιου χαμού, τότε η οικογένεια μου θα εξασφαλιστεί.

Περνω φόρο επιστροφή και αν μείνω ανίκανος λόγο ασθένειας ή ατυχήματος και αδυνατώ να πληρώσω το ασφάλιστρο μου, η ασφαλιστική σας το πληρώνει για να έχετε αξιοπρεπή γηρατειά.

Εμπιστεύομαι προσοντουχους επαγγελματίες οι οποίοι θα μας καθοδηγήσουν, διασφαλίσουν και διαφυλάξουν το Μέλλον μας από τους κινδύνους που μας περιβάλλουν.

Μη διακυνδυνευεται τα χρήματα σας στο σπίτι, αλλά ούτε σε αρνητικούς κατάθετικούς λογαριασμούς. Αν έχετε διαθέσιμο πόσο έχουμε κατάλληλα προϊόντα single premium deposit για να τα διασφαλίσετε! Μην καταφυγετε σε κατάθεση με αρνητικά επιτόκια.

ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ εμείς να σας ΤΗΝ ΓΡΑΨΟΥΜΕ αφότου μελετήσουμε τα δεδομένα σας!

Η σύνταξη σας θα προκύψει από το ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΌΧΙ ΑΠΟ ΤΟ Περίσσευμα! Ξεκινά άμεσα, αύριο είναι αργά.

Διασφαλίστε το Μέλλον σας, Σήμερα!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Πανος Τσιολης

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.