1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Συνεχίζει την άνοδο του ο πληθωρισμός! Παραμένουν στα ύψη τα κατασκευαστικά...

Συνεχίζει την άνοδο του ο πληθωρισμός! Παραμένουν στα ύψη τα κατασκευαστικά υλικά!

Συνεχίζει την άνοδο του ο πληθωρισμός! Παραμένουν στα ύψη τα κατασκευαστικά υλικά!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Συνεχίζει να παραμένει σε υψηλά επίπεδα τόσο ο πληθωρισμός όσο και το κόστος των κατασκευαστικών υλικών.

Η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου (ΥΣΤΑΤ) ανακοίνωσε σήμερα τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή και τον δείκτη τιμών κατασκευαστικών υλικών.

Όσο αφορα τον Εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, τον Νοέμβριο 2021 αυξήθηκε κατά 4,7% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2020, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε κατά 0,1%. Για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2021, σημειώθηκε αύξηση 2,0% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Συγκριτικά με τον Νοέμβριο του 2020, οι κατηγορίες Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο και Μεταφορές παρουσίασαν τις μεγαλύτερες μεταβολές με ποσοστά 17,5% και 15,9% αντίστοιχα.

Σε σχέση με τον Οκτώβριο 2021, η μεγαλύτερη μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (3,5%).

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2021 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η μεγαλύτερη μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία Μεταφορές (8,1%).

Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά τόσο με τον Νοέμβριο του 2020 όσο και με τον προηγούμενο μήνα παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια με ποσοστά 31,3% και 4,4% αντίστοιχα.

Όσο αφορά τα κατασκευαστικά υλικά ο Δείκτης Τιμών για τον μήνα Νοέμβριο 2021 ανήλθε στις 118,95 μονάδες (με βάση 2015=100), σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 0,85% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αμερική: Συσχετίζουν την συμπεριφορά οδήγησης με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο δείκτης κατέγραψε αύξηση 17,87%. Κατά κύρια κατηγορία προϊόντων, καταγράφηκαν αυξήσεις στα μεταλλικά προϊόντα (34,41%), στα προϊόντα από ξύλο, μονωτικά, χημικά και πλαστικά (18,38%), στα ηλεκτρομηχανολογικά είδη (12,33%), στα ορυκτά (5,20%) και στα προϊόντα ορυκτών (4,52%).

Δείτε πιο κάτω τους σχετικούς πίνακες.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.