1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Κοινωνία
  6. »
  7. Σεισμικά δεδομένα και ακίνητα στη Λεμεσό από την Ask WiRE

Σεισμικά δεδομένα και ακίνητα στη Λεμεσό από την Ask WiRE

Σεισμικά δεδομένα και ακίνητα στη Λεμεσό από την Ask WiRE
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Συνολικά 53.476 κτίρια βρίσκονται στην πιο σεισμογενή ζώνη της επαρχίας .

Το εύρος των δεδομένων που έχουν στα χέρια τους στη σύγχρονη εποχή επιχειρήσεις αλλά και πολίτες, καταδεικνύουν νέα στοιχεία που παρουσιάζει η Ask WiRE, η κυπριακή fintech που καταγράφει το δυναμικό προφίλ όλων των ακινήτων στην Ευρώπη.

Συνδυάζοντας σεισμικά δεδομένα και την τοποθεσία των κτιρίων όπως προκύπτει από Στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας για την επαρχία Λεμεσού, η Ask Wire εντόπισε πως συνολικά 53.476 κτίρια ή το 71.4% του συνόλου των κτιρίων στην επαρχία βρίσκεται εντός της σεισμικής ζώνης 3, δηλαδή της περιοχής που επηρεάζεται περισσότερο από σεισμική δραστηριότητα. Η σεισμική ζώνη 3 καλύπτει μία έκταση 523 τετραγωνικών χιλιομέτρων ή το 37.5% της επαρχίας και όπως είναι αυταπόδεικτο είναι η πλέον ανεπτυγμένη περιοχή της επαρχίας.

Η σεισμική ζώνη 2, η οποία επηρεάζεται λιγότερο από τη ζώνη 3 από σεισμική δραστηριότητα,  καλύπτει μία έκταση 689 τετραγωνικών χιλιομέτρων και περιλαμβάνει 15.926 ακίνητα ή το 21.3% του συνόλου της επαρχίας. Η σεισμική ζώνη 1, η λιγότερη εκτεθειμένη σε σεισμική δραστηριότητα,  καλύπτει 180 τετραγωνικά χιλιόμετρα και περιλαμβάνει μόλις 5.421 ακίνητα αφού καλύπτει μικρό μέρος του βορειότερου σημείου της επαρχίας.

«Υπάρχουν πλέον δεκάδες διαθέσιμα δεδομένα τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν από χρηματοοικονομικά ιδρύματα, ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες ανάπτυξης γης και εργοληπτικές για να έχουν μία πληρέστερη εικόνα σε σχέση με οτιδήποτε σχετίζεται με την αγορά ακινήτων. Έτσι μπορούν να προσαρμόσουν την τιμολογιακή τους πολιτική, να δημιουργήσουν νέα προϊόντα και γενικά να προσφέρουν υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες», σχολιάζει ο CEO της WiRE, Παύλος Λοΐζου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ελλάδα: Αυξημένα τα τροχαία ατυχήματα - Παθογένειες στο οδικό δίκτυο

Η Ask WiRE προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες, παρέχει πρόσβαση στα προφίλ όλων των ακινήτων σε Κύπρο και Ελλάδα σε τρίτους, και έχει αναπτύξει τέσσερα βασικά εργαλεία που βασίζονται στην τεχνολογία και την ανάλυση δεδομένων: αυτοματοποιημένη εκτίμηση αξιών και παρακολούθηση των συνθηκών στην αγορά ακινήτων, αυτοματοποιημένη εκτίμηση φυσικού κινδύνου και εκτίμηση κόστους ανακατασκευής κτιρίων, περιβαλλοντική βαθμολογία για σκοπούς υποβολής ρυθμιστικών εκθέσεων ESG, και υπολογισμό της ηλιακής απόδοσης για παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά. Αυτά τα προϊόντα προσφέρονται ως DaaS (Data as a Service – Δεδομένα ως υπηρεσία) σε εταιρικούς πελάτες, ενώ η παροχή τους ως SaaS (Software as a Service – Λογισμικό ως υπηρεσία) θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΠΕΡΙΟΧΗΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Τ.ΧΛΜ.ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ (%)
Ελεύθερες Περιοχές Παγκύπρια5.996331.916
Επαρχία Λεμεσού1.394 (100 %)74.918 (100 %)
Σεισμική Ζώνη 1180 (12.9 %)5.421 (7.2 %)
Σεισμική Ζώνη 2689 (49.4 %)15.926 (21.3 %)
Σεισμική Ζώνη 3523 (37.5 %)53.476 (71.4 %)

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.