1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Σε υψηλά επίπεδα και το 2023 ο πληθωρισμός λένε οικονομολόγοι Γερμανικών...

Σε υψηλά επίπεδα και το 2023 ο πληθωρισμός λένε οικονομολόγοι Γερμανικών Ασφαλιστικών Κολοσσών!

Σε υψηλά επίπεδα και το 2023 ο πληθωρισμός λένε οικονομολόγοι Γερμανικών Ασφαλιστικών Κολοσσών!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Την άποψη ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και το 2023 παρόλη την υποχώρηση του τους τελευταίους μήνες, εξέφρασαν κατά τη διάρκεια ενός διαδικτυακού πάνελ που φιλοξένησε η Γερμανική Ένωση Ασφαλίσεων (GDV), κορυφαίοι οικονομολόγοι του ασφαλιστικού κλάδου.  

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Munich Re, Michael Menhart, δήλωσε ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί το 2023 προβλέποντας ότι μέχρι το τέλος του έτους πιθανότατα θα εξακολουθεί να είναι περίπου 3%-4%.

Σύμφωνα με το στέλεχος του Γερμανικού Κολοσσού, ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο υψηλότερο του σημείο στις ΗΠΑ αλλά όχι στην Ευρώπη προσθέτοντας ότι δεν είναι υπερβολικά αισιόδοξος και θα πρέπει η Γερμανία να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι ο πληθωρισμός μπορεί να παραμείνει υψηλότερος από ό,τι θα ήθελε να είναι.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής οικονομολόγος της Allianz, Ludovic Subran, αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε διψήφια ποσοστά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προβλέποντας ότι Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αυξήσει περεταίρω τα επιτόκια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής Ένωσης Ασφαλίσεων, Jörg Asmussen, ο οποίος συντόνισε τη συγκεκριμένη συζήτηση, συμφώνησε με την εκτίμηση αυτή, προσθέτοντας ότι οι αγορές τοποθετήθηκαν για μια «αργή και όχι πολύ μεγάλη νομισματική σύσφιξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σταθερά αυξημένος ο πληθωρισμός και τον Μάρτιο

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Swiss Re, Jérôme Haegeli, χαρακτήρισε το τρέχον περιβάλλον «μεγάλο τεστ αντοχής» για την παγκόσμια οικονομία ενώ σημείωσε ότι η ήπια ύφεση που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θα είναι το χειρότερο πράγμα, αλλά μάλλον, «το μικρότερο από τα δύο κακά».

Το άλλο είναι ο διαρθρωτικός στασιμοπληθωρισμός, ο οποίος είναι υψηλός πληθωρισμός σε συνδυασμό με στάσιμη ανάπτυξη γι’ αυτό και ο επικεφαλής της Swiss Re καλεί την ΕΚΤ να σκληρύνει τη νομισματική πολιτική τώρα, προσθέτοντας ότι η πολιτική χαμηλών επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας τα τελευταία χρόνια ήταν μια «τραγωδία». Προς το παρόν, δεν αναμένει από την ΕΚΤ να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της.

Όσον αφορά τις προβλέψεις για το 2023, και οι τρεις επικεφαλής οικονομολόγοι βλέπουν τους γεωπολιτικούς κινδύνους ως τη μεγαλύτερη πρόκληση, τον πόλεμο στην Ουκρανία να είναι ο πιο ουσιαστικός, αλλά και τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.