1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Σε τι διαφέρει η ασφαλιστική αγορά της Κύπρου σε σχέση με...

Σε τι διαφέρει η ασφαλιστική αγορά της Κύπρου σε σχέση με την Ελλάδα;

Σε τι διαφέρει η ασφαλιστική αγορά της Κύπρου σε σχέση με την Ελλάδα;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το τελευταίο Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο της σεζόν ήταν χθες αφιερωμένο στην ασφαλιστική αγορά της Κύπρου, φιλοξενώντας τον δημιουργό του Cyprus Insurance News κ. Παναγιώτη Σοφοκλέους, με τον οποίον είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την εγχώρια ασφαλιστική βιομηχανία και τη συμβολή της διαμεσολάβησης στην ανάπτυξή της.

Η ασφαλιστική αγορά της Κύπρου αποτελεί μια ισχυρή βιομηχανία για την εγχώρια οικονομία, η οποία δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες διακυμάνσεις ως προς την παραγωγή των ασφαλίστρων, σημειώνοντας μια σταθερά αναπτυξιακή πορεία τη τελευταία δεκαετία.

Σε σύγκριση με την Ελλάδα, το καταναλωτικό κοινό στην Κύπρο έχει πιο αναπτυγμένη ασφαλιστική συνείδηση, χωρίς ωστόσο τα ποσοστά των ασφαλισμένων να πλησιάζουν ακόμη τον μέσο όρο της Ε.Ε.. Στον κλάδο του αυτοκινήτου για παράδειγμα, όπως αναφέρει ο κ. Σοφοκλέους, το ποσοστό των ανασφάλιστων κυμαίνεται στο 8,9% με σχεδόν 70.000 ανασφάλιστα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και των οχημάτων που βρίσκονται σε ακινησία. Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό των ανασφάλιστων διαμορφώνεται στο 15% με σχεδόν 550.000 ανασφάλιστα οχήματα.

Αναφορικά με τον αριθμό των ασφαλιστικών εταιρειών ο κ. Σοφοκλέους επισημαίνει ότι πάνω 30 εταιρείες δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, αριθμός αρκετά μεγάλος για τα μεγέθη της τοπικής αγοράς, αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι στην Ελλάδα, δραστηριοποιούνται μόλις 36 ασφαλιστικές εταιρείες, αριθμός ο οποίος συρρικνώνεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο του κύματος εξαγορών που παρατηρείται στην ελληνική ασφαλιστική βιομηχανία. Αντίθετα, στην αγορά της Κύπρου έχουμε αρκετό καιρό να δούμε κάποια νέα συγχώνευση εταιρειών με τις εξαγορές να μην αποτελούν προτεραιότητα των εταιρειών της τοπικής αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Έρχονται τα Insurance Shorts με πλούσιο περιεχόμενο

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Σοφοκλέους στο βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.