1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Πώς συνδέεται η πιστοληπτική ικανότητα των ασφαλιστικών εταιρειών με την κυβερνοασφάλεια;

Πώς συνδέεται η πιστοληπτική ικανότητα των ασφαλιστικών εταιρειών με την κυβερνοασφάλεια;

Πώς συνδέεται η πιστοληπτική ικανότητα των ασφαλιστικών εταιρειών με την κυβερνοασφάλεια;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μια θετική συσχέτιση μεταξύ των πιστοληπτικών ικανοτήτων των ασφαλιστικών εταιρειών και της κυβερνοασφάλειας τους, εντοπίζει η νέα έκθεση της Fitch Ratings.

Η έκθεση στηρίχθηκε στην πλατφόρμα βαθμολόγησης της SecurityScoreCard (SSC) για να αναλύσει τον κίνδυνο κυβερνοασφάλειας σε περισσότερες από 400 ασφαλιστικές εταιρείες παγκοσμίως, μέγεθος που αντιπροσωπεύει περίπου τα δύο τρίτα των παγκόσμιων ασφαλίστρων. Το πόρισμα της έκθεσης αναδεικνύει μια θετική συσχέτιση μεταξύ των αξιολογήσεων πιστοληπτικής ικανότητας των εταιρειών Fitch και των βαθμών κυβερνοασφάλειας της SSC. Αυτό συνεπάγεται ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες που δίνουν προτεραιότητα στη διαχείριση του δικού τους πιστωτικού κινδύνου φαίνεται επίσης ότι διαχειρίζονται καλύτερα τον κυβερνοχώρο τους.

Η έκθεση εξέτασε επίσης τους συσχετισμούς μεταξύ των βαθμών SSC και άλλων χαρακτηριστικών όπως η χώρα και ο τομέας, σε συνδυασμό με βασικά οικονομικά χαρακτηριστικά όπως η κεφαλαιακή ισχύς, η κερδοφορία και το μέγεθος, ανέφερε ο Fitch.

«Ο παγκόσμιος ασφαλιστικός κλάδος αντιμετώπισε κυβερνοεπιθέσεις υψηλού κύρους το 2021», δήλωσε ο Keith Buckley, επικεφαλής παγκόσμιου ασφαλιστικού ομίλου στη Fitch. «Συγκεκριμένα, το ransomware είναι ένα ζήτημα της βιομηχανίας που ανησυχεί όλο και περισσότερο. Ως αποτέλεσμα, ο κυβερνοχώρος γίνεται όλο και πιο σημαντικός για την ανάλυση των αξιολογήσεών μας».

Οι βαθμοί κυβερνοασφάλειας της SSC παρέχουν πληροφορίες που δεν αποτυπώνονται από τις παραδοσιακές οικονομικές καταστάσεις και την πιστωτική ανάλυση, δήλωσε ο Fitch.

“Αντ ‘αυτού, τα χαρακτηριστικά των συστημάτων όπως η τμηματοποίηση του δικτύου, η επιφάνεια επίθεσης, η ασφάλεια στο τελικό σημείο και τα ψηφιακά αποτυπώματα είναι τα πιο σημαντικά για την κατανόηση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ενός ασφαλιστή”, δήλωσε ο Gerry Glombicki, διευθυντής της Fitch. “Η συνεργασία της Fitch με την SSC δίνει στη Fitch πληροφορίες σχετικά με αυτά τα ζητήματα και μας βοηθά να εκτιμήσουμε καλύτερα τον κίνδυνο στον κυβερνοχώρο.”

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.