1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Πώς μπορεί να αντιμετωπίσει ο ασφαλιστικός σύμβουλος τον πληθωρισμό προσφέροντας, σημαντική...

Πώς μπορεί να αντιμετωπίσει ο ασφαλιστικός σύμβουλος τον πληθωρισμό προσφέροντας, σημαντική βοήθεια τους πελάτες του;

Πώς μπορεί να αντιμετωπίσει ο ασφαλιστικός σύμβουλος τον πληθωρισμό προσφέροντας, σημαντική βοήθεια τους πελάτες του;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Του Λεωνίδα ΦούκαΑνεξάρτητος Ασφαλιστικός Σύμβουλος, Μέλος του δυναμικού της Life Solutions, Απόφοιτος Τμήματος Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης Παν/μίου Πειραιά safepath.gr

Το τελευταίο διάστημα, ειδικά από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και μετά, το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι καταναλωτές, αλλά και οι επαγγελματίες, είναι το ζήτημα του πληθωρισμού. Ένας πληθωρισμός, ο οποίος δεν προβλέπεται να μειωθεί άμεσα, αλλά αντιθέτως, το πιθανότερο σενάριο είναι να συνεχίσει να είναι υψηλός, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους και πάντως σίγουρα μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος.

Όμως, για όλους όσοι είμαστε στο χώρο των οικονομικών, η αύξηση του πληθωρισμού ήταν κάτι αναμενόμενο ήδη από τα μέσα του 2021. Η ποσότητα των χρημάτων που έδωσαν τα κράτη για να κρατηθούν «ζωντανές» οι οικονομίες τα 2 χρόνια της πανδημίας, οι δυσκολίες της παραγωγής και των μεταφορών, λόγω των συνεχόμενων lock-downs, αλλά και η ενεργειακή κρίση που είχε αρχίσει από το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, είχαν ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα την αύξηση του πληθωρισμού. Με τον πόλεμο, βέβαια, στην Ουκρανία, αυτό έγινε πολύ πιο απότομα και σε μεγαλύτερο βαθμό.

Το ερώτημα είναι πώς, εμείς οι επαγγελματίες ασφαλιστικοί σύμβουλοι, μπορούμε, όχι μόνο να μην έχουμε αρνητικές επιπτώσεις στο χαρτοφυλάκιό μας, αλλά να αναπτυχθούμε περισσότερο, προσφέροντας, παράλληλα, σημαντική βοήθεια στους πελάτες μας, που ειδικά σε αυτές τις συνθήκες, την έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Στο 1,8% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

Όταν το διαθέσιμο εισόδημα μειώνεται, αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί ίσως περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα, είναι να μην υπάρχουν έκτακτα έξοδα, ώστε να μπορεί να διοχετεύεται στις βασικές ανάγκες, χωρίς περικοπές. Η ασφάλιση είναι ο ιδανικότερος τρόπος να το πετύχει κανείς, καθώς κάνει ακριβώς αυτό, προστατεύει με απόλυτο τρόπο, από τα έκτακτα έξοδα σε περίπτωση ζημιάς. Είτε η ζημιά αφορά το αυτοκίνητο, το σπίτι, την υγεία, το εισόδημα. Τώρα είναι που πρέπει να μιλήσουμε στους πελάτες μας για την αναγκαιότητα της ασφάλισης. Σε αυτές τις συνθήκες είναι που ο ασφαλιστικός σύμβουλος ασκεί πραγματικό λειτούργημα. Η σκέψη πως οι πελάτες μας δεν έχουν διαθέσιμα χρήματα να ασφαλιστούν, βλάπτει, εκτός από το εισόδημά μας, πρωτίστως τους ίδιους τους πελάτες.

Δείχνοντας, λοιπόν, πραγματικό ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπό μας, ας μιλήσουμε σε όλους για τα οφέλη της ασφάλισης και, ας είμαστε διπλά χαρούμενοι, καθώς αφενός θα αναπτυσσόμαστε επαγγελματικά σε ένα δύσκολο περιβάλλον και, αφετέρου, θα προσφέρουμε σημαντική βοήθεια στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαζόμαστε.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.