1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Ποιες είναι οι μεγαλύτερες τάσεις του ψηφιακού μάρκετινγκ για το 2022...

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες τάσεις του ψηφιακού μάρκετινγκ για το 2022 και πώς να τις εκμεταλλευτείτε για την επιχείρηση σας

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες τάσεις του ψηφιακού μάρκετινγκ για το 2022 και πώς να τις εκμεταλλευτείτε για την επιχείρηση σας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το ψηφιακό μάρκετινγκ όπως γνωρίζουμε αλλάζει και εξελίσσεται ταχύτατα, ωστόσο το 2022 πιθανότατα οι αλλαγές θα είναι δραματικές. Οι επιχειρήσεις και τα brands πρέπει όχι μόνο να παρακολουθούν τις νέες τάσεις του ψηφιακού μάρκετινγκ, αλλά να είναι προετοιμασμένες να επωφεληθούν από αυτές.

Δείτε παρακάτω τις 12+1 κορυφαίες τάσεις του ψηφιακού μάρκετινγκ για το 2022 και πώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας!

  1. Το Meta βρίσκεται παντού

Το 2021 το Facebook άλλαξε επίσημα το όνομά του σε Meta. Ασφαλώς η επιλογή του αυτή καθώς και η χρονική συγκυρία δεν είναι τυχαία, δεδομένου ότι η εταιρεία ποντάρει πολλά στο Metaverse, που είναι ένας όρος για εικονικές και επαυξημένες εμπειρίες. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το μέλλον του διαδικτύου και οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ θα πρέπει να αρχίσουν να αναζητούν ευκαιρίες για την επιχείρησή τους και σε αυτούς τους χώρους.

  1. Το Influencer marketing συνεχίζει να ανθίζει (ακόμα και για B2B)

Με πηγές του Forbes το Influencer Marketing αναμένεται να φτάσει τα 13,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 και να συνεχίσει να αυξάνεται. Οι καμπάνιες Influencer παράγουν σχετικό περιεχόμενο και συνάφεια δεδομένου ότι ο Influencer προωθεί το προϊόν. Οι επωνυμίες B2B συνεχίζουν επίσης να αγκαλιάζουν τους influencers όπως η Adobe, η SAP και η PWC, δείχνοντας τον δρόμο σε υπεύθυνους marketing να αναζητήσουν ευκαιρίες για συνεργασία με παράγοντες επιρροής στον χώρο τους.

  1. Η διαφήμιση αμφισβητείται από το απόρρητο

Οι σύγχρονες ψηφιακές διαφημίσεις εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από δεδομένα για αυτόματη βελτιστοποίηση. Οι νέοι κανονισμοί απορρήτου, όπως η ενημέρωση iOS και η εκκρεμής αφαίρεση των cookies, μειώνουν τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται στην τεχνητή νοημοσύνη. Συνεπώς ο αντίκτυπος που θα έχουν αυτές οι αλλαγές στη διαφήμιση πρέπει να αξιολογηθεί από τους Marketers, οι οποίοι θα πρέπει να γίνουν πιο προνοητικοί για τέτοιου είδους περιπτώσεις.

  1. Το digital marketing γίνεται πιο στρατηγικό

Καθώς η αυτοματοποίηση, η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση αφαιρούν μεγάλο μέρος της δύσκολης δουλειάς του ψηφιακού μάρκετινγκ, οι επαγγελματίες πρέπει να γίνουν πιο στρατηγικοί. Με τις επιλογές στο ψηφιακό μάρκετινγκ να συνεχίζουν να αυξάνονται, οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ πρέπει να σκέφτονται στρατηγικά για να επικεντρωθούν σε αυτά που πραγματικά οδηγούν στην ανάπτυξη της επιχείρησής τους.

  1. Το LinkedIn μεγαλώνει συνεχώς

Το LinkedIn εξακολουθεί να είναι ένα ανερχόμενο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον ψηφιακό χώρο. Κάθε τρίμηνο παρουσιάζονται σημαντικά κέρδη σε μηνιαίους ενεργούς χρήστες που είναι αφοσιωμένοι στην πλατφόρμα. Επίσης, λανσάρουν συνεχώς νέες δυνατότητες που προσφέρουν καλύτερα αποτελέσματα για επιχειρήσεις και σελίδες. Συνεπώς, οι επαγγελματίες πρέπει να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες της πλατφόρμας.

  1. Το SEO είναι λιγότερο παιχνίδι και πιο ολοκληρωμένο

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι μια από τις παλαιότερες και πιο πολύτιμες μορφές ψηφιακού μάρκετινγκ. Καθώς οι αλγόριθμοι αναζήτησης γίνονται συνεχώς πιο έξυπνοι και προσαρμόζονται στο περιεχόμενο της σελίδας, οι επαγγελματίες πρέπει να εστιάζουν λιγότερο στο SEO και περισσότερο στην εξαιρετική εμπειρία χρήστη.

  1. Οι εμπειρίες είναι το νέο κοινωνικό νόμισμα

Καθώς το διαφημιστικό τοπίο γίνεται όλο και πιο θορυβώδες, η “από στόμα σε στόμα” επικοινωνία και διαφήμιση αποκτά σημαντικά ερείσματα με τις επιχειρήσεις να κερδίζουν πόντους έναντι του ανταγωνισμού. Οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ θα πρέπει να επικεντρωθούν στη δημιουργία εμπειριών σε κάθε στάδιο της αλληλεπίδρασής τους με τους πελάτες και να κερδίζουν την προσοχή τους στα social media.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο πλαίσιο του UGC: Η Δύναμη του κοινού
  1. Οι ψηφιακές θέσεις εργασίας συνεχίζουν να αυξάνονται

Σύμφωνα με το LinkedIn, οι ψηφιακές δεξιότητες είναι οι πιο περιζήτητες. Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα δεξιοτήτων μεταξύ του αριθμού των επιχειρήσεων που αναζητούν ψηφιακές δεξιότητες και των δεξιοτήτων στην αγορά.

Σύσταση: Οι υπεύθυνοι του μάρκετινγκ θα πρέπει να διαθέτουν δεξιότητες για να παραμείνουν σχετικοί και οι ηγέτες θα πρέπει να έχουν σχέδια ψηφιακής αναβάθμισης για τον οργανισμό τους.

  1. Το Facebook (Meta) δεν πάει πουθενά

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τίτλοι σχετικά με τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν το Facebook, αλλά η αλήθεια είναι ότι το Facebook δεν πάει πουθενά. Το Facebook έχει πλέον σχεδόν 3 δισεκατομμύρια χρήστες και ο αριθμός των χρηστών αυξάνεται κάθε μήνα.

  1. Οι ιστότοποι γίνονται πιο γρήγοροι

Η επισκεψιμότητα του ιστότοπου προκύπτει κατά κύριο λόγο μέσω κινητού. Ωστόσο, οι περισσότερες ιστοσελίδες εξακολουθούν να μην έχουν πλήρως βελτιστοποιημένες εμπειρίες για κινητά. Καθώς η Google κυκλοφόρησε τη σχεδίαση ιστοτόπων Core Web Vitals , η ταχύτητα θα γίνεται όλο και πιο σημαντική και η σύγχρονη επιχείρηση πρέπει να βεβαιωθεί ότι ο ιστότοπός της είναι βελτιστοποιημένος.

  1. Video marketing

Το περιεχόμενο βίντεο αυξάνεται και δεν φαίνεται να επιβραδύνεται. Τα Instagram Reels, TikTok και YouTube Shorts είναι μερικά από τα κορυφαία κανάλια περιεχομένου που βασίζονται σε βίντεο σήμερα. Χάρη στην ικανότητά τους να τραβούν την προσοχή και να οδηγούν σε μεγαλύτερη αφοσίωση από άλλο περιεχόμενο, το video θα διαδραματίσει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο στο μάρκετινγκ το 2022 και μην ξεχνάμε ότι περισσότερα βίντεο σημαίνουν περισσότερη έκθεση και περισσότερες δυνητικές πωλήσεις αν έχετε επιχείρηση. Μπορείτε να ξεκινήσετε με το video marketing διαβάζοντας κάποια μυστικά σε παλαιότερο άρθρο μας ΕΔΩ

  1. Όλα βασίζονται σε αλγόριθμους

Κάθε μέρος του ψηφιακού μάρκετινγκ – ειδήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαφημίσεις προβολής, διαφημίσεις κοινωνικής δικτύωσης, βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης και ακόμη και email – καθοδηγείται από αλγόριθμους. Όλοι οι αλγόριθμοι βελτιστοποιούνται για το ίδιο βασικό πράγμα: την εμπειρία χρήστη. Για να παραμείνουν σχετικοί, οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ θα πρέπει να παρέχουν μια εμπειρία χρήστη που θέλουν οι πελάτες, διαφορετικά το περιεχόμενό τους θα είναι λιγότερο ορατό.

  1. BONUS: Οι επωνυμίες θα επενδύσουν ακόμη περισσότερο στον αυτοματισμό και την τεχνητή νοημοσύνη

Καθώς χρησιμοποιούμε την τεχνητή νοημοσύνη όλο και περισσότερο (ειδικά ως καταναλωτές), οι έμποροι και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ανταποκριθούν. Αναφέρουμε μερικούς τρόπους με τους οποίους βλέπουμε τις εταιρείες να υιοθετούν την τεχνητή νοημοσύνη σήμερα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο πλαίσιο του UGC: Η Δύναμη του κοινού

Chatbots και εικονικοί βοηθοί, δημιουργία περιεχομένου και επιμέλεια, αυτοματοποιημένα εργαλεία βαθμολόγησης δυνητικών πελατών και προγνωστικό μάρκετινγκ.

Πηγή: Forbes, Hubspot

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.