1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Πλημμύρες και καταστροφές: Πιο ήσυχοι όσοι είχαν ασφάλεια!

Πλημμύρες και καταστροφές: Πιο ήσυχοι όσοι είχαν ασφάλεια!

Πλημμύρες και καταστροφές: Πιο ήσυχοι όσοι είχαν ασφάλεια!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν σε ολόκληρη την Κύπρο το σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρήσουν δεκάδες υποστατικά στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου. Όσοι είχαν την περιουσία τους ασφαλισμένοι, σίγουρα μπορούν να νιώθουν λίγο πιο ήσυχοι.

Συγκεκριμένα για την επαρχία Λάρνακας από τις 6:00 το πρωί της Κυριακής μέχρι το απόγευμα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 43 κλήσεις για βοήθεια λόγω έντονων καιρικών φαινομένων στην επαρχία Λάρνακας, με επίκεντρο τις περιοχές Μενεού, Δρομολαξιάς και Κιτίου.

Οι κλήσεις αφορούσαν αντλήσεις νερού από πλημμυρισμένα υπόγεια ιδιωτικών υποστατικών και επιχειρήσεων, ανοίγματα οχετών ομβρίων υδάτων, πλημμυρισμένους δρόμους, μετακινήσεις δέντρων, καθώς και ρυμουλκήσεις οχημάτων και διασώσεις πολιτών από τα οχήματά τους τα οποία είχαν παγιδευτεί σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Από την άλλη, στην επαρχία Αμμοχώστου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 216 κλήσεις από τα ξημερώματα του Σαββάτου που αφορούσαν αντλήσεις νερού από πλημμυρισμένα υπόγεια ιδιωτικών υποστατικών, επιχειρήσεων και ξενοδοχείων, καθώς και ανοίγματα οχετών όμβριων υδάτων και μετακινήσεις δέντρων.

Δυστυχώς τέτοια ακραία φαινόμενα δεν είναι πλέον σπάνια. Είτε οφείλονται στην σφοδρότητα των φαινομένων είτε σε ανεπαρκή αντιπλημμυρικά έργα, το αποτέλεσμα είναι τις περισσότερες φορές να προκαλούνται ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις.

Εδώ είναι που αξίζει να τονίσουμε άλλη μία φορά την αξία της ασφάλισης και πως αυτή μας προστατεύει από το οικονομικό κόστος τέτοιων φαινομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Swiss Re: Αυτές είναι οι πιο εκτεθειμένες χώρες σε οικονομικές απώλειες λόγω κλιματικής αλλαγής

Η ύπαρξη ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου περιουσίας το οποίο θα μας καλύπτει πλημμύρες, θα μας επιτρέψει σε τέτοιες περιπτώσεις να υποβάλουμε απαίτηση στην ασφαλιστική μας εταιρεία και να αποζημιωθούμε άμεσα χωρίς να εξαρτόμαστε από τις όποιες αποζημιώσεις μπορεί να δώσει το κράτος στους πληγέντες, οι οποίες συνήθως καθυστερούν και δεν καλύπτουν πλήρως τις ζημιές.

Ακόμη, πολλά ασφαλιστήρια συμβόλαια περιουσία έχουν υπηρεσίες βοηθείας με την ασφαλιστική μας εταιρεία να μας δίνει την απαραίτητη υποστήριξη την στιγμή που συμβαίνει το γεγονός έτσι ώστε να περιοριστεί το μέγεθος της καταστροφής.

Επιπρόσθετα, αρκετά συμβόλαια κατοικίας έχουν καλύψεις για εναλλακτική διαμονή γεγονός που σημαίνει ότι εάν η κατοικία μας δεν είναι σε κατοικήσιμη κατάσταση μετά τις πλημμύρες, η ασφαλιστική μας εταιρεία θα μας καλύψει το κόστος για να μείνουμε σε ένα ξενοδοχείο για όσες μέρες χρειάζεται μέχρι να καταστεί η οικία και πάλι κατοικήσιμη.

Περισσότερα για την Ασφάλιση Κατοικίας μπορείτε να διαβάστε στο μεγάλο Αφιέρωμα που είχε κάνει το Cyprus Insurance News τον περασμένο Ιούλιο. Διαβάστε το αφιέρωμα εδώ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.