1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα ο Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών τον Αύγουστο...

Παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα ο Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών τον Αύγουστο του 2022

Παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα ο Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών τον Αύγουστο του 2022
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στα ίδια υψηλά επίπεδα και με οριακή μείωση της τάξης του 0,13% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, παρέμεινε ο Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών για τον μήνα Αύγουστο 2022.

Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών για τον μήνα Αύγουστο 2022 ανήλθε στις 134,34 μονάδες (με βάση 2015=100), σημειώνοντας οριακή μείωση της τάξης του 0,13% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο δείκτης κατέγραψε αύξηση 16,69%. Κατά κύρια κατηγορία προϊόντων, καταγράφηκαν αυξήσεις στα μεταλλικά προϊόντα (19,66%), στα ορυκτά (15,81%), στα προϊόντα από ξύλο, μονωτικά, χημικά και πλαστικά (15,69%), στα προϊόντα ορυκτών (15,62%) και στα ηλεκτρομηχανολογικά είδη (11,91%).

Για τον καταρτισμό του δείκτη τιμών υλικών που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές, η Στατιστική Υπηρεσία πραγματοποιεί λήψη τιμών (χωρίς το ΦΠΑ) από δείγμα προμηθευτών και δείγμα υλικών με ημερομηνία αναφοράς τη 15η κάθε μήνα. Τα στοιχεία συλλέγονται τηλεφωνικά, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και με αποστολή τηλεομοιότυπου.

Δείτε πιο κάτω τον πίνακα με τις Τιμές του Δείκτη ανά κατηγορία προϊόντων.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.