1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Οι τηλεδιασκέψεις ήρθαν για να μείνουν! Τρεις συμβουλές για να τις...

Οι τηλεδιασκέψεις ήρθαν για να μείνουν! Τρεις συμβουλές για να τις κάνετε πιο παραγωγικές

Οι τηλεδιασκέψεις ήρθαν για να μείνουν! Τρεις συμβουλές για να τις κάνετε πιο παραγωγικές
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι τηλεδιασκέψεις δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά τα τελευταία δύο χρόνια λόγο της πανδημίας τείνουν να γίνουν ο κανόνας για τις εταιρικές συναντήσεις. Πολλοί οργανισμοί και επαγγελματίες τόσο του ασφαλιστικού κλάδου αλλά και γενικότερα του επιχειρηματικού κόσμου χρησιμοποιούν τις τηλεδιασκέψεις σαν το βασικό μέσο επικοινωνίας με πελάτες, συνεργάτες ενώ και πολλές συνεντεύξεις εργασίας γίνονται με τον ίδιο τρόπο.

Οι τηλεδιασκέψεις είναι εμφανές ότι ήρθαν για να μείνουν στην ζωή μας αφού εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο για εμάς και τους συνεργάτες μας, προσφέρουν ευελιξία στον αριθμό των ατόμων που θέλουμε να συμμετέχουν σε μία συνάντηση αφού δεν υπάρχει ο περιορισμός του χώρου και γενικά μας καθιστούν πιο παραγωγικούς στην καθημερινή μας εργασία.

Από την άλλη στα αρνητικά είναι τα πιθανά τεχνικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, η μη εστίαση των συμμετεχόντων στην συνάντηση με αποτέλεσμα αυτή να διαρκέσει περισσότερο από όσο θα διαρκούσε μία παραδοσιακή συνάντηση.

Εμείς σας δίνουμε 3 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν οι τηλεδιασκέψεις σας να είναι παραγωγικές και αποτελεσματικές για εσάς και τους συνεργάτες σας.

#1 Επικοινωνήστε έγκαιρα την ατζέντα – θέστε ξεκάθαρους στόχους

Η οργάνωση μίας πετυχημένης τηλεδιάσκεψης είναι πολλές φορές πιο απαιτητική από μία παραδοσιακή συνάντηση. Θα πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες να ξέρουν από πριν τον σκοπό της συνάντησης και όπου υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα να κοινοποιείται εγκαίρως έτσι ώστε όλοι να έχουν τον χρόνο να προετοιμαστούν κατάλληλά.

#2 Δώστε την ευκαιρία σε όλους να εκφράσουν της άποψη τους.

Σαν οργανωτής της συνάντησης θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν τον λόγο και θα εκφράσουν την θέση τους πάνω στο θέμα της συνάντησης. Μεγάλοι μονόλογοι από ένα μόνο άτομο τείνουν να προκαλούν χαλάρωση στους υπόλοιπους συμμετέχοντες με αποτέλεσμα οι τηλεδιάσκεψη να μην καταφέρνει να εκπληρώσει τον σκοπό για τον οποίο οργανώθηκε.

#3 Υποδομή και εξοπλισμός

Πολλές διαδικτυακές συναντήσεις αποτυγχάνουν να ολοκληρωθούν λόγο τεχνικών προβλημάτων.  Βεβαιωθείτε ότι η επιχείρηση σας έχει την κατάλληλη υποδομή, γρήγορη ταχύτητα στο διαδίκτυο και το κατάλληλο λογισμικό που θα κάνει την όλη εμπειρία εύκολη και απλή για όλους.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.