1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Οι τεχνολογίες που θα συμβάλουν στον μετασχηματισμό των ασφαλιστικών εταιρειών τα...

Οι τεχνολογίες που θα συμβάλουν στον μετασχηματισμό των ασφαλιστικών εταιρειών τα επόμενα χρόνια!

Οι τεχνολογίες που θα συμβάλουν στον μετασχηματισμό των ασφαλιστικών εταιρειών τα επόμενα χρόνια!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα τελευταία δύο χρόνια οι ασφαλισμένοι αντιμετώπισαν αναρίθμητες προκλήσεις, με αποτέλεσμα να σημειωθούν πρωτοφανείς αλλαγές στη συμπεριφορά τους ως καταναλωτές. Οι ασφαλιστές από την άλλη ανταποκρίθηκαν γρήγορα για να καλύψουν τις νέες και εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών τους, εξελίσσοντας τον τρόπο λειτουργίας τους και δίνοντας δυνατότητες αυτοεξυπηρέτησης στους πελάτες τους.  Παρόλα αυτά οι πρόσφατες δραστηριότητες στην παγκόσμια αγορά υποδηλώνουν ότι οι τεχνολογικές προτεραιότητες των ασφαλιστών για το 2022 μπορεί να είναι διαφορετικές.

Νέα έρευνα στην Αμερική δείχνει ότι τα σχέδια και η πρόοδος ορισμένων τεχνολογιών επιταχύνονται καθώς άλλες έχουν φρενάρει. Η έκθεση “Transformal Technologies in P&C Personal Lines: Insurance Progress, Plans and Predictions for 2022 and Beyond” προσφέρει μια ματιά στο ποιες τεχνολογίες έχουν τη μεγαλύτερη δραστηριότητα στον κλάδο, πού επενδύουν οι ασφαλιστές και τι σκέφτονται τα ασφαλιστικά στελέχη για τις δυνατότητες της τεχνολογίας να μετασχηματίσουν τις επιχειρήσεις τους.

Από τις δεκατρείς τεχνολογίες που θεωρούνται στην έκθεση ως ικανές να μετασχηματίσουν τις ασφαλιστικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων καινοτομιών τεχνητής νοημοσύνης και μη, έξι θεωρούνται ότι έχουν βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο προκαλώντας σημαντικές αλλαγές στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και την εμπειρία των πελατών. Η έκθεση εξετάζει επίσης τεχνολογίες στον μεσοπρόθεσμο ορίζοντα που αναμένεται να γίνουν πιο διαδεδομένες στον κλάδο τα επόμενα 2-3 χρόνια και οι τεχνολογίες μακροπρόθεσμου ορίζοντα προβλέπεται να έχουν περαιτέρω αποτελέσματα στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Metaverse: Ένας ψηφιακός κόσμος με απεριόριστες δυνατότητες

Η έρευνα δείχνει ότι οι ασφαλιστές ευνοούν επί του παρόντος τις ψηφιακές δυνατότητες που αντικαθιστούν τις πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπιδράσεις – συνεχίζοντας μια τάση που προέκυψε στις αρχές της πανδημίας. Ένα παράδειγμα τεχνολογίας υπό ταχεία ανάπτυξη είναι οι ηλεκτρονικές πληρωμές. Σχεδόν επτά στους δέκα ασφαλιστές αναφέρουν ότι επενδύουν σε ψηφιακές τεχνολογίες πληρωμών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ενώ η αρχική εστίαση ήταν στις λύσεις αποδοχής πληρωμών, η έκθεση παρατηρεί ότι η πιλοτική εφαρμογή λύσεων πληρωμής απαιτήσεων άρχισαν ήδη να επεκτείνονται.

Εξετάζοντας μακροπρόθεσμα τις τεχνολογίες που θα μετασχηματίσουν την ασφαλιστική αγορά, με τα δίκτυα 5G να αποτελούν μία υποσχόμενη τεχνολογία, οι περισσότεροι ασφαλιστές αναφέρουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την τεχνολογία τώρα από ό, τι σε προηγούμενες μελέτες. Πολλές από τις δυνατότητες που σχετίζονται με το «Internet of Things «, τα αυτόνομα οχήματα, τις νέες τεχνολογίες αλληλεπίδρασης των χρηστών και άλλες θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την ευρεία διαθεσιμότητα και υιοθέτηση του 5G.

Καθώς η πανδημία συνεχίζετε οι ασφαλιστές θα πρέπει συνεχώς να επανεξετάζουν και να αναθεωρούν τις τεχνολογικές τους στρατηγικές και τα σχέδιά δράσης τους. Η μετάβαση προς τις ψηφιακές δυνατότητες ευρείας βάσης θα απαιτήσει από τους ασφαλιστές να κατανοήσουν πώς συγκεκριμένες τεχνολογίες συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό και πώς αλλάζουν οι προτεραιότητες και οι σχεδιασμοί στο τρέχον περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Metaverse: Ένας ψηφιακός κόσμος με απεριόριστες δυνατότητες

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.