1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Οι μεσίτες ασφαλίσεων εκτιμούν την επικοινωνία και την ευελιξία από τις...

Οι μεσίτες ασφαλίσεων εκτιμούν την επικοινωνία και την ευελιξία από τις ασφαλιστικές εταιρείες

Οι μεσίτες ασφαλίσεων εκτιμούν την επικοινωνία και την ευελιξία από τις ασφαλιστικές εταιρείες
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η Allianz, κατέδειξε ότι οι μεσίτες ασφαλίσεων επιθυμούν  καλύτερη επικοινωνία και περισσότερη προσωπική επαφή από τις ασφαλιστικές εταιρείες που συνεργάζονται ειδικότερα όταν έχουν να κάνουν με πολύπλοκες αξιώσεις από πελάτες τους.

Η έρευνα εξέτασε ποιες πτυχές της διαδικασίας αξιώσεων είχαν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στο έργο των μεσιτών και στις υπηρεσίες που παρέχουν στους πελάτες τους.

Οι ερωτηθέντες ανάφεραν ότι η ομαλή διεκπεραίωση των αξιώσεων είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας, ειδικά όταν πρόκειται για απλές αξιώσεις. Θα εκτιμούσαν επίσης την πιο τακτική επικοινωνία από τους χειριστές αξιώσεων των ασφαλιστικών εταιρειών, και ακόμη περισσότερο την επικοινωνίας μέσω τηλεφώνου ή πρόσωπο με πρόσωπο ή μέσω μηχανισμών ζωντανής συνομιλίας, αντί μέσω email.

Η έρευνα διαπίστωσε ακόμη, ότι πάνω από τα δύο τρίτα των μεσιτών που χειρίζονται αξιώσεις δήλωσαν ότι ξοδεύουν τουλάχιστον τα τρία τέταρτα του χρόνου τους ασχολούμενοι με απλές και ξεκάθαρες αξιώσεις, σε αντίθεση με εκείνες που είναι πιο περίπλοκες ή υψηλής αξίας (πάνω από £100,000).

Οι μεσίτες που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν ότι επιθυμούν να συνεργάζονται με ασφαλιστικές εταιρείες που είναι ευέλικτες και παρέχουν πρόσβαση σε εμπειρογνώμονες όταν απαιτείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Επιδόσεις ρεκόρ για την Allianz

Ο Nick Hobbs, επικεφαλής διανομής της Allianz Commercial, δήλωσε: «Οι μεσίτες εξετάζουν συνεχώς πού μπορούν να προσθέσουν αξία στην ασφαλιστική διαδικασία για τον πελάτη και οι περίπλοκες ή ιδιαίτερα μεγάλες αξιώσεις είναι περιπτώσεις όπου αποδεικνύουν πραγματικά τη δύναμή τους». «Οι μεσίτες θέλουν να μπορούν να συνδέονται απευθείας με τις ασφαλιστικές εταιρείες όταν πρόκειται για αξιώσεις. Ο κλάδος, στο σύνολό του, πρέπει να επικεντρωθεί στην επικοινωνία καθ’όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αξιώσεων προσφέροντας περισσότερη επαφή, με τακτικές ενημερώσεις σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα και την πρόοδο».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.