1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Οι 3+1 εργασίες που προτείνει η SoEasy για να προστατέψουμε το...

Οι 3+1 εργασίες που προτείνει η SoEasy για να προστατέψουμε το σπίτι μας!

Οι 3+1 εργασίες που προτείνει η SoEasy για να προστατέψουμε το σπίτι μας!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το Φθινόπωρο έφτασε και ο καιρός αλλάζει σιγά σιγά! Καθώς τα φύλλα αρχίζουν να πέφτουν από τα δέντρα, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να φροντίσουμε όλοι είναι η προετοιμασία της κατοικίας μας για τη χειμερινή περίοδο.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο ιδανικός μήνας για να κάνουμε έγκαιρα κάποιες εργασίες συντήρησης, οι οποίες θα προφυλάξουν την κατοικία μας από ζημιές που θα μπορούσαν να προκληθούν αν τις αμελήσουμε.

Για να μην σας βρει ο χειμώνας απροετοίμαστους λοιπόν, συγκεντρώσαμε για εσάς 4 απλές εργασίες που θα πρέπει να φροντίσετε να γίνουν αυτόν τον μήνα!

#1 Συντηρήστε την Κεντρική σας Θέρμανση

Για όσους έχουν το προνόμιο να έχουν κεντρική θέρμανση στο σπίτι τους, ο χειμώνας θα είναι λίγο πιο ζεστός! Εάν, φυσικά, φροντίσουν κάτι πολύ σημαντικό, τη σωστή συντήρηση!

Η συντήρηση της κεντρικής θέρμανσης είναι πολύ σημαντική αφού σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να αποτελέσει πηγή κινδύνου που ενδέχεται να προκαλέσει ζημιές στην κατοικία μας. Επίσης η σωστή συντήρηση από έναν επαγγελματία τεχνικό, μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του συστήματος και ως αποτέλεσμα θα έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Τέλος ένα σύστημα κεντρικής θέρμανσης που λειτουργεί σωστά, εκπέμπει λιγότερους ρύπους στην ατμόσφαιρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  SoEasy Insurance: Πώς να καταχωρήσεις το ακίνητό σου στην Airbnb;

#2 Καθαρίστε τις υδρορροές σας

Άλλη μία πολύ σημαντική εργασία συντήρησης, είναι ο καθαρισμός των υδρορροών έτσι ώστε σε περίπτωση βροχής να φεύγει εύκολα και χωρίς εμπόδιο από την ταράτσα του σπιτιού μας.

Οι υδρορροές γεμάτες με ακαθαρσίες όπως φύλλα, σκόνη ή σκουπίδια, θα εμποδίζουν το νερό να φύγει από την ταράτσα μας, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο πλημμυρών και σοβαρών ζημιών στο κτήριο και στα περιεχόμενα του.  Ακόμη και να μην πλημμυρίσουμε, οι φραγμένες υδρορροές μπορούν να προκαλέσουν υγρασία και μούχλα στο σπίτι μας, φαινόμενα τα οποια είναι επιβλαβή για την υγεία μας.

Οι υδρορροές, λοιπόν, θα πρέπει να καθαρίζονται συχνά, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ενώ η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε από εσάς, είτε από έναν επαγγελματία.

#3 Καθαρίστε και ελέγξτε το Τζάκι και την καμινάδα του

Για όσους έχουν τζάκι, αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική εργασία που πρέπει να κάνουν το φθινόπωρο αφού τα κατάλοιπα καύσης μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά, η οποία θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

Είτε το τζάκι σας είναι ενεργειακό ή συμβατικό, η συντήρηση του είναι μία εργασία που δεν πρέπει να παραμελήσετε. Εκτός της ασφάλειας σας που είναι ο πιο σημαντικός λόγος, η σωστή συντήρηση στο τζάκι μας θα διασφαλίσει την καλύτερη απόδοση του και ως αποτέλεσμα θα παρέχει περισσότερη θερμότητα με λιγότερα καύσιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  SoEasy Insurance: Πώς να καταχωρήσεις το ακίνητό σου στην Airbnb;

#4 Αναθεωρήστε το Ασφαλιστικό σας Συμβόλαιο

Μιας και μπήκαμε σε ρυθμούς συντήρησης, είναι μία καλή ευκαιρία να βεβαιωθούμε ότι έχουμε ασφαλίσει σωστά το σπίτι μας. Το φθινόπωρο είναι μία καλή ευκαιρία να μιλήσουμε ξανά με τον Ασφαλιστή μας και να επιβεβαιώσουμε κάποια σημαντικά δεδομένα.

  •  Αξία Ασφαλισμένης Κατοικίας: Τους τελευταίους 18 μήνες το μέσο κόστος των κατασκευαστικών υλικών αυξήθηκε περισσότερο από 15% ενώ σε συγκεκριμένες κατηγορίες υλικών ακόμα περισσότερο. Εάν δεν έχετε αναθεωρήσει πρόσφατα την ασφαλισμένη αξία της κατοικίας σας είναι καλή στιγμή να συμβουλευτείτε τον ασφαλιστή σας.
  • Εύρος Καλύψεων: Όλα τα συμβόλαια της SoEasy Insurance προσφέρουν κάλυψη από τις πιο συνηθισμένες αιτίες πρόκλησης ζημιών στην κατοικία μας, όπως Φωτιά, Πλημμύρα, Σεισμός και άλλα. Παρόλα αυτά εάν δεν έχετε το VIP Platinum πακέτο, μπορείτε να αναβαθμίσετε και να εξασφαλίσετε καλύψεις όπως το  βραχυκύκλωμα, η εναλλακτική διαμονή ή η απομάκρυνση ερειπίων.

Εάν δεν έχετε ασφαλίσει το σπίτι σας στην SoEasy Insurance, τηλεφωνήστε μας στο 96234567 ή στείλτε μας email στο [email protected] και το εξειδικευμένο προσωπικό μας και οι ασφαλιστικοί μας διαμεσολαβητές είναι στη διάθεση σας για να σας προσφέρουν την κατάλληλη για εσάς κάλυψη.Πλοήγηση άρθρων

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.