1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Οι 3 κορυφαίοι κίνδυνοι για το μέλλον σύμφωνα με την AXA

Οι 3 κορυφαίοι κίνδυνοι για το μέλλον σύμφωνα με την AXA

Οι 3 κορυφαίοι κίνδυνοι για το μέλλον σύμφωνα με την AXA
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το 2020 και το 2021 ήταν δύο χρονιές με τεράστιες αλλαγές και σημαντικές καταστροφές. Η πανδημία, οι τεράστιες φυσικές καταστροφές και οι γεωπολιτικές αναταραχές έκαναν αυτή την διετία να μην μπορεί να ξεχαστεί εύκολα καθώς μας έφερε αντιμέτωπους με νέους κινδύνους που δεν είχαμε εξοικειωθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Τι φέρνει όμως το μέλλον; Η έκθεση μελλοντικής επικινδυνότητας της AXA XL (AXA XL’s 2021 Future Risk Report) για το 2021 αναδεικνύει τους τρεις κορυφαίους τομείς κινδύνου που παρακολουθούσαν φέτος οι ειδικοί και ο γενικός πληθυσμός.

Η έκθεση συνοψίζει τις απαντήσεις στην έρευνα από δύο ομάδες, 3.500 ειδικούς σε θέματα κινδύνου και 20.000 πολίτες, με έμφαση στις απαντήσεις από τις νεότερες γενιές και άτομα κάτω των 25 ετών.

1) Η κλιματική αλλαγή ο κορυφαίος κίνδυνος

Άλλη μία έρευνα καταδικνύει ότι η κλιματική αλλαγή είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος μετά την εκτόπιση της πανδημίας το 2020.  

Οι κλιματικοί κίνδυνοι είναι υψίστης προτεραιότητας για άτομα κάτω των 25 ετών, τα οποία όχι μόνο κατέταξαν την παγκόσμια κλιματική αλλαγή ως το κύριο ενδιαφέρον τους, αλλά συμπεριέλαβαν και άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως η βιοποικιλότητα και η ρύπανση μεταξύ των πέντε πρώτων ανησυχιών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αμερική: Συσχετίζουν την συμπεριφορά οδήγησης με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων

Το κλίμα κατατάσσεται ως νούμερο ένα ανησυχία μεταξύ των ειδικών, αλλά παραμένει ασαφές εάν ο κόσμος θα είναι σε θέση να μετριάσει την κλιματική κρίση. Ένα ασταθές γεωπολιτικό τοπίο περιορίζει την ικανότητα των παγκόσμιων ηγετών να αναλάβουν ουσιαστική δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

2) Η κυβερνοασφάλεια στην ψηλά στην δεύτερη θέση

Οι ψηφιακοί κίνδυνοι έχουν επιταχυνθεί μετά την πανδημία — μια τάση που δεν έχει διαφύγει της προσοχής των ειδικών.

Η έρευνα της AXA XL κατέταξε τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο ως το δεύτερο πιο πιεστικό ζήτημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος μας.

Το 2020, το 51% των εμπειρογνωμόνων επέλεξε τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο μεταξύ των πέντε κορυφαίων. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες στο 61% το 2021.

Η αυξημένη εστίαση στους κινδύνους στον κυβερνοχώρο δεν προκαλεί έκπληξη. Μεταξύ του 2019 και του 2020 η Βόρεια Αμερική είδε αύξηση 158% στις επιθέσεις ransomware. Οι δείκτες ζημιών στον κυβερνοχώρο αυξήθηκαν επίσης για τους ασφαλιστές από 44,8% το 2019 σε 67,8% το 2020.

3) Οι επιπτώσεις του COVID δεν μπορούν να ξεχαστούν

Αν και η πανδημία φαινόταν να υποχωρεί, ενόσω πραγματοποιείτο η έρευνα, οι ερωτηθέντες δεν ξέχασαν τον COVID-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αμερική: Συσχετίζουν την συμπεριφορά οδήγησης με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων

Οι ανησυχίες σχετικά με τις παρατεταμένες επιπτώσεις του ιού, ειδικά όσον αφορά το μακροχρόνιο COVID και τον αριθμό των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν χρόνιες ασθένειες, ήταν αρκετές για να διατηρήσουν τις πανδημίες και τις μολυσματικές ασθένειες σταθερά στους τρεις πρώτους κινδύνους που επισημαίνονται από την έρευνα.

Η δημόσια υγεία μπορεί να συνεχίσει να επικρατεί τα επόμενα χρόνια καθώς μαθαίνουμε να ζούμε με τον ιό COVID-19, αλλά η ερευνά της AXA βρήκε ότι τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων εμπιστεύονται τους επιστήμονες και ειδικούς στον τομέα της δημόσιας υγείας για να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε μια μελλοντική κρίση.

Σε έναν κόσμο όπου αφθονούν τα αισθήματα και η παραπληροφόρηση κατά των ειδικών, αυτό είναι σίγουρα πολύ θετικό.

Άλλοι κίνδυνοι για παρακολούθηση

Εκτός από αυτούς τους τρείς κινδύνους, η έρευνα της AXA XL ονόμασε άλλους επτά κινδύνους που είναι κορυφαίοι για τους ειδικούς και τον γενικό πληθυσμό. Αυτοί είναι:

  • Γεωπολιτική αστάθεια
  • Κοινωνική δυσαρέσκεια και τοπικές συγκρούσεις
  • Φυσικοί πόροι και κίνδυνοι βιοποικιλότητας
  • Νέες απειλές για την ασφάλεια και τρομοκρατία
  • Κίνδυνοι χρηματοπιστωτικής σταθερότητας
  • Μακροοικονομικοί κίνδυνοι
  • Κίνδυνοι τεχνητής νοημοσύνης και μαζικών δεδομένων

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.