1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Uncategorized
  6. »
  7. Οι 10 κορυφαίοι CEOs Ασφαλιστικών Εταιρειών στην Κύπρο 

Οι 10 κορυφαίοι CEOs Ασφαλιστικών Εταιρειών στην Κύπρο 

Οι 10 κορυφαίοι CEOs Ασφαλιστικών Εταιρειών στην Κύπρο 
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Την λίστα με τους 150 κορυφαίους CEO εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο δημοσίευσε η συντακτική ομάδα του Forbes (Κύπρου) και ανάμεσα τους βρίσκονται 10 ηγέτες Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Όπως αναφέρει το έγκριτο περιοδικό, τα κριτήρια της επιλογής ήταν ο κύκλος εργασιών και οι ευοίωνες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των εταιρειών στις οποίες ηγούνται.

Δείτε πιο κάτω με αλφαβητική σειρά τους 10 κορυφαίους CEO ασφαλιστικών εταιριών.

ΓΑΒΑΣ ΕΒΑΝ CEO UNIVERSAL LIFE

Από το 2018 είναι ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της Universal Life. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τη Νότιο Αφρική το 1998 με τη δημιουργία δικής του νεοσύστατης επιχείρησης. Το 2001 προσλήφθηκε στην τράπεζα Nedbank, στη Νότιο Αφρική. Μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού του πτυχίου (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Harvard στις ΗΠΑ, εργάστηκε στην AT Kearney στο Λονδίνο ως Σύμβουλος Στρατηγικής. Το 2007 προσλήφθηκε στην τράπεζα Barclays ως Διευθυντής στο Τμήμα Επιχειρηματικής Τραπεζικής και ακολούθως σε διάφορους ανώτερους διευθυντικούς ρόλους στην τράπεζα τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Το 2015 επέστρεψε στην Κύπρο και ξεκίνησε την εταιρεία Coveline Ltd., η οποία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε τοπικούς και διεθνείς πελάτες.

ΚΑΝΤΩΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ CEO  INTERAMERICAN INSURANCE

Αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με την ειδικότητα του Χημικού Μηχανικού και στη συνέχεια απέκτησε τίτλο MBA από το Cardiff Business School. Ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του ως στέλεχος πωλήσεων σε πολυεθνικές εταιρίες, όπως οι Bausch & Lomb και Rhone Poulenc Hellas. Συνέχισε εργαζόμενος στον ασφαλιστικό κλάδο. Η συνεργασία του με τον Όμιλο Εταιρειών INTERAMERICAN ξεκίνησε το 2000, με την ανάληψη καθηκόντων Διευθυντή Marketing, θέση από την οποία εξελίχθηκε στη συνέχεια σε Γενικό Διευθυντή Marketing και Πωλήσεων. Τον Απρίλιο του 2015, ανέλαβε επιπλέον καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Ασφαλιστικών Εργασιών του Ομίλου INTERAMERICAN, έως τον Νοέμβριο του 2016, οπότε και ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΠΑΥΛΟΣ CEΟ HYDRA INSURANCE

Είναι ο Γενικός Διευθυντής της Hydra Insurance Co. Ltd. Απέκτησε Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Athens University of Economics and Business (AUEB) και στη συνέχεια Μεταπτυχιακό στη Χρηματοοικονομική και Τραπεζική, από το ίδιο πανεπιστήμιο, καθώς και MSc στην Ασφάλιση και Διαχείριση Κινδύνων, από το Cass Business School.

ΚΩΣΤΑ ΚΩΣΤΑΣ CEO ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΚΥΠΡΟΥ

Είναι ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας από το 2019 ενώ προηγουμένως και συγκεκριμένα από το 1987, ήταν σε διάφορες θέσεις στην Τράπεζα Κύπρου. Μεταξύ άλλων, από τον Ιούλιο του 2016 μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 ήταν διευθυντής International Banking & Wealth Management Services ενώ προηγουμένως ήταν διευθυντής International Banking & Lending Services. Σπούδασε στο Chartered Institute of Bankers UK, από το 1989 μέχρι το 1992 και έλαβε ACIB, Banking. Από το 1996 μέχρι το 1998 φοίτησε στο CIIM – Cyprus International Institute of Management και πήρε MBA, MANAGEMENT.

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ GAN DIRECT INSURANCE

Είναι ο ιδιοκτήτης και CEO της κυπριακής ασφαλιστικής εταιρείας Gan Direct. Η εταιρεία άρχισε να δραστηριοποιείται στον τομέα της ασφάλισης στην Κύπρο τον Μάιο του 1994 και σήμερα προσφέρει ασφάλειες οχήματος, περιουσίας και υγείας έχοντας δεκάδες χιλιάδες πελάτες στο χαρτοφυλάκιό της.

ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ CEO ΤΗΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Σπούδασε Αναλογιστικές Επιστήμες με πλήρη υποτροφία τόσο στις προπτυχιακές, όσο και στις μεταπτυχιακές σπουδές του στις ΗΠΑ. Μετά τις σπουδές του εντάχθηκε στο δυναμικό της συμβουλευτικής σε αναλογιστικά θέματα εταιρείας i.e. Muhanna & Co. Cyprus. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος στη Liberty Life Insurance και Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών και Αναλογιστικών Υπηρεσιών στην Ethniki General Insurance και Ethniki Insurance Limited. Μετέπειτα, ανέλαβε τον ρόλο του Chief Actuary και Risk Manager του ομίλου Nest Investments. Από τον Δεκέμβριο του 2020, είναι CEO της HB Insurance Holding Ltd στην οποία αναφέρονται οι δυο ασφαλιστικές του ομίλου.

ΠΕΚΡΗΣ ΑΒΡΑΑΜ CEO THΣ EUROLIFE

Βρίσκεται στο δυναμικό της Eurolife από το 2009 και από το 2020 είναι ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας. Από τον Φεβρουάριο του 2017 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 ήταν ο Διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή στη Λευκωσία το 1997 και σπούδασε μέχρι το 2000 στο The London School of Economics and Political Science (LSE), από το οποίο έλαβε BSc Actuarial Science, Actuarial Science. Το 2016, μετά από φοίτηση δύο χρόνων, έλαβε Master of Business Administration (M.B.A.) από το CIIM – Cyprus International Institute of Management.

ΠΥΡΙΣΙΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ CEO ΤΗΣ ATLANTIC INSURANCE CYPRUS

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Atlantic από το 1987 και Διευθύνων Σύμβουλος από το 1995. Υπό την ηγεσία του, η εταιρεία έκανε μεγάλα βήματα για να γίνει μια από τις πιο επιτυχημένες και υψηλών προδιαγραφών ασφαλιστικές εταιρείες της Κύπρου. Είναι κάτοχος BSc in Management Science (First Class Honours) από το London School of Economics και ACII από το Chartered Insurance Institute (Ηνωμένο Βασίλειο).

ΦΕΙΔΙΑ ΤΑΚΗΣ CEO ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ CNP CYPRUS

Από το 2008 είναι Διευθύνων Σύμβουλος των ασφαλιστικών εταιρειών του Ομίλου CNP CYPRUS, μέλος του γαλλικού κολοσσού CNP ASSURANCES. Στην Κύπρο, η επαγγελματική του διαδρομή ξεκίνησε το 1992 στον Όμιλο Λαϊκής και στο τμήμα μεγάλων πελατών (Corporate). Στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Οικονομικής Διεύθυνσης του Ομίλου. Το 1995 του ανατέθηκε η συγκρότηση της Cyprialife και η οικονομική της διεύθυνση. Tο 2002 ανέλαβε επικεφαλής της Διεύθυνσης των ασφαλιστικών εταιρειών του Ομίλου.Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο London School of Economics το 1986. Στη συνέχεια εργάστηκε ως ελεγκτής και φορολογικός σύμβουλος στην εταιρεία Price Waterhouse (PwC) στο Λονδίνο όπου απέκτησε τον τίτλο του Chartered Accountant το 1989.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ CEO  TRUST INTERNATIONAL INSURANCE COMPANY (CYPRUS) LTD

Από τον Μάιο του 2009 είναι ο CEO της Trust International Insurance Company. Προηγουμένως, από το 2004  μέχρι το 2009, ήταν Διευθυντής πωλήσεων στην Εθνική Ασφαλιστική. Από το 1986 μέχρι το 1988 σπούδασε στο The University of Akron, όπου και έλαβε Bachelor of Science (BSc), Mechanical Engineering. Από το 1988 μέχρι το 1990, ήταν στο ίδιο πανεπιστήμιο, από το οποίο πήρε MSc, Mechanical Engineering (Conrols).

Δείτε ολόκληρη τη λίστα από το Forbes

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.