1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Οδηγός για έξυπνο σπίτι: Smart Home για αρχάριους

Οδηγός για έξυπνο σπίτι: Smart Home για αρχάριους

Οδηγός για έξυπνο σπίτι: Smart Home για αρχάριους
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο απόλυτος οδηγός για έξυπνο σπίτι

Αν νομίζετε πως πρέπει να είστε ειδικός και να ξοδέψετε μια περιουσία για να εγκαταστήσετε ένα έξυπνο σπίτι, σας πληροφορούμε πως κάνετε λάθος! Ο παρακάτω πλήρης οδηγός για έξυπνο σπίτι θα σας λύσει όλες σας τις απορίες για τις συσκευές και τις εφαρμογές που θα χρειαστείτε για να συνδέσετε το smart home σας και να εισέλθετε σε αυτό το νέο αυτοματοποιημένο κόσμο. 

Οδηγός για έξυπνο σπίτι: Τι είναι το smart home;

Smart home θεωρείται κάθε σπίτι που είναι εξοπλισμένο με έξυπνες συσκευές, οι οποίες ελέγχονται και ρυθμίζονται μέσα από το κινητό ή το tablet. Στο smart home μπορείτε ανά πάσα ώρα και στιγμή να ανάψετε τα φώτα του σπιτιού σας, να ενεργοποιήσετε το θερμοστάτη ή να κλείσετε το συναγερμό με ένα απλό κουμπί ή μια φωνητική εντολή, χωρίς καν να είστε στο σπίτι σας. Τόσο γρήγορα και απλά! 

Οδηγός για έξυπνο σπίτι: Πώς θα εγκαταστήσετε το smart home;

1. Σιγουρευτείτε ότι έχετε ένα καλό και γρήγορο WiFi:

Προτού εγκαταστήσετε το smart home βεβαιωθείτε ότι το wifi του σπιτιού σας είναι γρήγορο και ασφαλές, για να υποστηρίζει τις έξυπνες συσκευές σας. 

2. Διαλέξτε έναν έξυπνο οικιακό βοηθό:

Αποφασίστε ποιον έξυπνο βοηθό θα αξιοποιήσετε στο σπίτι σας για να ελέγχετε όλες τις έξυπνες συσκευές σας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε αποκτώντας, για παράδειγμα, ένα smart ηχείο, το οποίο θα λειτουργεί ως κεντρικός κόμβος για τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού σας. Φυσικά, προτού το προμηθευτείτε πρέπει να είστε σίγουροι ότι είναι συμβατό με τις έξυπνες συσκευές σας! Οι πιο δημοφιλείς έξυπνοι βοηθοί είναι της Alexa, του Google Assistant και της Siri. 

3. Προσθέστε τις έξυπνες συσκευές στο σπίτι σας:

Εξοπλίστε το smart home σας με έξυπνους λαμπτήρες και θερμοστάτες, έξυπνες κλειδαριές και έξυπνες πρίζες και φυσικά έξυπνα συστήματα ασφαλείας για μεγαλύτερη προστασία. 

4. Εγκαταστήστε τις έξυπνες συσκευές σας:

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως κάθε έξυπνη συσκευή απαιτεί διαφορετική εγκατάσταση, με το βαθμό δυσκολίας να διαφέρει από συσκευή σε συσκευή. Για παράδειγμα, είναι πολύ απλό να εγκαταστήσετε έξυπνους λαμπτήρες, αλλά πιο σύνθετο να ρυθμίσετε έναν έξυπνο θερμοστάτη. Κάποιες έξυπνες συσκευές λειτουργούν με μπαταρία, ενώ άλλες συνδέονται στην πρίζα. Επομένως, σιγουρευτείτε ότι έχετε ηλεκτρικές πρίζες κοντά στα σημεία που θα εγκαταστήσετε τις συσκευές σας. 

5. Αποκτήστε ένα καλό σύστημα ασφαλείας για το έξυπνο σπίτι σας

Βεβαιωθείτε ότι το δίκτυο σας είναι ασφαλές απέναντι σε κακόβουλες επιθέσεις. Δημιουργήστε ένα ισχυρό όνομα χρήστη και έναν κωδικό ασφαλείας για το δίκτυο WiFi σας, χρησιμοποιώντας και τον έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων. Έχετε στο μυαλό σας, ότι εφόσον παραβιάσει κάποιος το δίκτυο σας, μπορεί να έχει πρόσβαση στις έξυπνες συσκευές και τα προσωπικά σας δεδομένα.

6. Ανανεώστε και αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης:

Θυμηθείτε όταν αγοράζετε μία νέα έξυπνη συσκευή να αλλάζετε το προεπιλεγμένο όνομα και τον κωδικό πρόσβασης που έχει. Αυτό μπορείτε φυσικά να το κάνετε και για το δίκτυο WiFi και για το ρούτερ σας. Γενικότερα, μην ξεχνάτε να αλλάζετε τακτικά τους κωδικούς σας και ποτέ να μη χρησιμοποιείτε προσωπικά στοιχεία και ψευδώνυμα. 

Οδηγός για έξυπνο σπίτι: Ποια βασικά σημεία καλύπτει ένα έξυπνο σπίτι;

  • Φωτισμός

Με τον έξυπνο φωτισμό ανάβετε και σβήνετε τα φώτα του σπιτιού σας οποιαδήποτε στιγμή θέλετε από το κινητό σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε το φωτισμό του σπιτιού σας, διαμορφώνοντας την ιδανική ατμόσφαιρα για εσάς και τους αγαπημένους σας. 

  • Ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι ένα από τα σημαντικότερα οφέλη του smart home. Εγκαταστήστε στο σπίτι σας έξυπνες κάμερες και κουδούνια, έξυπνους συναγερμούς, έξυπνες κλειδαριές και φώτα και ξενοιάστε μια για πάντα. 

  • Θέρμανση / Ψύξη

Με τους έξυπνους θερμοστάτες μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του σπιτιού σας ή να απομονώσετε συγκεκριμένες περιοχές από τη θέρμανση ή την ψύξη.  

  • Ενέργεια

Με τις έξυπνες πρίζες δε χρειάζεται πια να ανησυχείτε για το αν ξεχάσατε την καφετιέρα ανοιχτή. Μπορείτε να ρυθμίσετε την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση των έξυπνων συσκευών σας για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και να ελέγχετε πόση ενέργεια καταναλώνουν. 

Οδηγός για έξυπνο σπίτι: Είναι ακριβό να εγκαταστήσετε ένα smart home; 

Μπορεί όλα τα παραπάνω να νομίζετε ότι κοστίζουν μια περιουσία, αλλά στην πραγματικότητα το έξυπνο σπίτι μπορεί να συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Όταν μιλάμε για ασφάλεια, σίγουρα τα χρήματα έχουν λιγότερη αξία σε σχέση με την άνεση και προστασία που αναλαμβάνετε εσείς και οι αγαπημένοι σας. Επομένως, αξίζει να επενδύσετε σε πιο έξυπνες λύσεις. 

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε; 

Ο παραπάνω οδηγός για έξυπνο σπίτι είναι μία καλή αρχή για να μάθετε τα βασικά πράγματα για το smart home, καθώς είναι σημαντικό, προτού επενδύσετε σε αυτό να είστε ενημερωμένοι. Αν αναρωτιέστε ακόμη αν αξίζει, σκεφτείτε πόσο πιο απλή και ευχάριστη θα γίνει η καθημερινότητα σας και πόσο θα επωφεληθείτε από την τεχνολογία smart. Τι περιμένετε λοιπόν;

Πηγή: smarterhome.gr
tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.