1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Nimela Blog: Οι κυριότερες καλύψεις της Ασφάλισης Αυτοκινήτου

Nimela Blog: Οι κυριότερες καλύψεις της Ασφάλισης Αυτοκινήτου

Nimela Blog: Οι κυριότερες καλύψεις της Ασφάλισης Αυτοκινήτου
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στο νέο άρθρο του Blog της Nimela Insurance, μαθαίνουμε τις κυριότερες καλύψεις της Ασφάλισης Αυτοκινήτου!

H σχέση που έχει ο Κύπριος με το αυτοκίνητο του μπορεί να χαρακτηριστεί από ιδιαίτερη μέχρι και ερωτική. Δεν είναι απλά ένα μεταφορικό μέσο όπως για πολλούς Ευρωπαίους, αλλά συμβολίζει την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την προσωπική έκφραση. Η οδήγηση και η απόκτηση αυτοκινήτου είναι συνδεδεμένη στην κουλτούρα μας με την ενηλικίωση, είναι ουσιαστικά η πρώτη πράξη που δείχνει στον κόσμο ότι «μεγαλώσαμε»!

Ενδεικτικό των πιο πάνω είναι η πιο πρόσφατη έρευνα της Eurostat σχετικά με τον αριθμό των επιβατικών αυτοκινήτων κατ’ αναλογία πληθυσμού. Συγκεκριμένα, η χώρα μας κατατάσσεται πανευρωπαϊκά στην 4η θέση αφού το 2022 αναλογούσαν 658 αυτοκίνητα για κάθε 1000 Κύπριους, αριθμός αυξημένος κατά 19% σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2013. Ο μέσος όρος των 27 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται στα 560 επιβατικά αυτοκίνητα ανά 1000 κατοίκους, καταγράφοντας κι αυτός αύξηση 11,8% σε σχέση με 9 χρόνια πριν.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι το αυτοκίνητο για όσους κατοικούμε σε αυτό το νησί είναι κάτι πολύ σημαντικό! Και εδώ έρχεται το ερώτημα, το ασφαλίζουμε σωστά;

Όσοι είμαστε στον ασφαλιστικό κλάδο έχουμε κατά καιρούς αντιμετωπίσει τις αντιρρήσεις των πελατών να ασφαλίσουν το αυτοκίνητο τους με περιεκτική ασφάλιση, ακόμη και εάν αυτό είναι καινούργιο!

Στη συνέχεια του άρθρου αυτού θα δούμε τις βασικότερες καλύψεις της Ασφάλισης Αυτοκινήτου που πρέπει να γνωρίζεται και να βεβαιώνεστε ότι έχετε συμπεριλάβει στο συμβόλαιο σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Το συνταξιοδοτικό στο επίκεντρο του νέου επεισοδίου του Insurance Talks

Τύποι κάλυψης

Ας ξεκινήσουμε εξηγώντας με απλά λόγια τους 3 κύριους τύπους κάλυψης στην Ασφάλιση Αυτοκινήτου και τι πρέπει να γνωρίζουμε για αυτούς.

Ασφάλιση «Έναντι Τρίτου»

Πρόκειται για την βασική και υποχρεωτική μορφή ασφάλισης που απαιτείται από τον νόμο σε πολλές χώρες μεταξύ των οποίων και η χώρα μας. Στη χώρα μας η Ασφάλεια Έναντι Τρίτου είναι υποχρεωτική από το 1957 και με τη νομοθεσία να είναι πλέον είναι εναρμονισμένη με την Ευρωπαϊκή.

Η ασφάλιση αυτή καλύπτει τις ζημιές που προκαλούνται σε τρίτους (παράδειγμα άλλους οδηγούς, πεζούς, οχήματα και άλλη περιουσία) από τον ασφαλισμένο οδηγό σε περίπτωση ατυχήματος. Δεν καλύπτει τις ζημιές του ίδιου του ασφαλισμένου οχήματος.

Ασφάλιση Πυρός και Κλοπής

Ο τύπος αυτός αφορά στην κάλυψη δύο πολύ συγκεκριμένων κινδύνων. Τη φωτιά ή την κλοπή του αυτοκινήτου μας ενώ καλύπτει και ζημιές που προκαλούνται από την απόπειρα κλοπής του οχήματος μας. Παρ’ όλα αυτά, αυτό το είδος ασφάλισης δεν θα μας καλύψει τις ζημιές στο δικό μας όχημα από ατυχήματα ή άλλες αιτίες, εκτός αν συνδέονται άμεσα με κλοπή ή φωτιά.

Αποτελεί μια μέση επιλογή για όσους επιθυμούν προστασία από τους συγκεκριμένους κινδύνους που όμως πολλές φορές δεν αξίζει αφού με ένα μικρό επιπρόσθετο κόστος μπορεί κάποιος να έχει περιεκτική ασφάλιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Το συνταξιοδοτικό στο επίκεντρο του νέου επεισοδίου του Insurance Talks

Περιεκτική Ασφάλιση

Η περιεκτική ή μικτή ασφάλιση προσφέρει ευρύτερη κάλυψη σε σύγκριση με την υποχρεωτική ασφάλιση που είδαμε πιο πάνω. Καλύπτει όχι μόνο τις ζημιές προς τρίτους αλλά και τις ζημιές στο ίδιο το ασφαλισμένο όχημα από διάφορες αιτίες όπως ατυχήματα, κλοπή, φωτιά και τυχαίες ζημιές. Αυτή η μορφή ασφάλισης προσφέρει μεγαλύτερη προστασία και ηρεμία στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Επιπρόσθετες καλύψεις για να προσέξεις

Μπορεί οι πιο πάνω να είναι οι βασικοί τύποι στην Ασφάλιση Αυτοκινήτου, αλλά όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν έναν αριθμό επιπρόσθετων καλύψεων που κάποιες περιλαμβάνονται στα πακέτα τους και κάποιες πρέπει να αγοραστούν επιπρόσθετα. Πάμε να δούμε τις 3 σημαντικότερες που θα ήταν καλό να γνωρίζετε!

Κάλυψη Ανεμοθώρακα

Η κάλυψη ανεμοθώρακα αφορά τις τυχαίες ζημιές που μπορεί να προκληθούν στα τζάμια του οχήματος, όπως το παρμπρίζ, τα πλαϊνά παράθυρα και τα πίσω τζάμια. Η κάλυψη αυτή εξαιρεί συνήθως τα πλαϊνά καθρεφτάκια του οχήματος σας.

Με την κάλυψη αυτή σε περίπτωση που κάποιο από τα τζάμια του αυτοκινήτου σας υποστεί ζημιά, για παράδειγμα από κάποια πέτρα που εκτοξεύθηκε στον δρόμο, η κάλυψη αυτή αναλαμβάνει την αντικατάσταση ή την επισκευή τους χωρίς επιβάρυνση του ασφαλισμένου.

Κάλυψη από Φυσικές Καταστροφές

Εδώ συναντάμε μία πολύ σημαντική κάλυψη που πολλές φορές η απουσία της μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις μεταξύ ασφαλισμένου και ασφαλιστικής εταιρείας. Η κάλυψη αυτή δεν περιλαμβάνεται σε όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Το συνταξιοδοτικό στο επίκεντρο του νέου επεισοδίου του Insurance Talks

Εδώ είναι που η παρουσία ενός ασφαλιστικού συμβούλου μπορεί να σας καθοδηγήσει σωστά για τις καλύψεις που χρειάζεστε.

Η κάλυψη αυτή προσφέρει προστασία για το όχημα σας από ζημιές που προκαλούνται από διάφορα φυσικά φαινόμενα. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν πλημμύρες, χαλάζι, καταιγίδες, σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές.

Κάλυψη από Οχλαγωγίες / Απεργίες και κοινωνικές διαταραχές

Αυτή είναι άλλη μία κάλυψη που δεν περιλαμβάνεται σε όλα τα συμβόλαια Περιεκτικής Κάλυψης. Είναι συνήθως επιπρόσθετο ωφέλημα ή περιλαμβάνεται στα πιο ακριβά πακέτα των εταιρειών. Η κάλυψη αυτή προσφέρει προστασία από ζημιές που μπορεί να πάθει το όχημα σας συνέπεια Οχλαγωγιών, Απεργιών ή άλλων κοινωνικών διαταραχών.

Το πιο κλασικό παράδειγμα εδώ είναι τα επεισόδια στα γήπεδα ή σε πορείες. Η κάλυψη τέτοιων ζημιών πραγματοποιείται μόνο εάν έχουμε το συγκεκριμένο ωφέλημα στο συμβόλαιο μας.

Όπως είδαμε λοιπόν, μπορεί η Ασφάλιση Αυτοκινήτου να είναι η πιο δημοφιλής ασφάλιση αφού σε ένα βαθμό είναι υποχρεωτική από τον νόμο, έχει όμως ποικίλες καλύψεις και ωφελήματα που θα πρέπει να γνωρίζουμε.

Στη Nimela Insurance, με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας και με μία δυνατή ομάδα Ασφαλιστικών Συμβούλων, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας να σας συμβουλεύσουμε σωστά και να σας προτείνουμε εκείνη την κάλυψη που θα προστατέψει το αγαπημένο σας αυτοκίνητο!

Απλά επικοινώνησε μαζί μας και άφησε όλα τα υπόλοιπα σε εμάς.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.