1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Νέα απάτη μέσω διαδικτύου με κρυπτονομίσματα στη Λευκωσία

Νέα απάτη μέσω διαδικτύου με κρυπτονομίσματα στη Λευκωσία

Νέα απάτη μέσω διαδικτύου με κρυπτονομίσματα στη Λευκωσία
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου διερευνά η Αστυνομία, μετά από καταγγελία 73χρονου στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μεταξύ των ημερομηνιών 24/10/2023 – 06/02/24, ο 73χρονος εξαπατήθηκε από άγνωστα πρόσωπα, μέσω διαδικτύου και αφού πείστηκε για την αυθεντικότητα ιστοσελίδων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων, στην προσπάθεια του να επενδύσει, απέστειλε το συνολικό χρηματικό ποσό των 480,500 ευρώ περίπου.

Συγκεκριμένα, ο παραπονούμενος αφού συνομιλούσε με αγνώστους, τον παρότρυναν να δημιουργήσει λογαριασμό σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων και ακολουθώντας τις οδηγίες τους, μετέφερε από τον τραπεζικό του λογαριασμό το πιο πάνω χρηματικό ποσό, αφού το μετέτρεψε σε κρυπτονομίσματα, σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι πλαστής ιστοσελίδας, η οποία παρουσιάζονταν ψευδώς ως αυθεντική ιστοσελίδα ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων.

Ο Κλάδος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνά την υπόθεση.

Με αφορμή τη νέα αυτή υπόθεση, η Αστυνομία υπενθυμίζει στο κοινό ότι κάθε συναλλαγή μέσω διαδικτύου, ελλοχεύει κινδύνους και πρέπει να γίνεται πάντοτε με μεγάλη προσοχή.

Πηγή: cyberalert.cy

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.