1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Mystery Shopping από την EIOPA σε διάφορα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής...

Mystery Shopping από την EIOPA σε διάφορα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Mystery Shopping από την EIOPA σε διάφορα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το συμβούλιο εποπτών της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) συμφώνησε ότι η αρχή θα συντονίσει την πρώτη κοινή άσκηση «mystery shopping» σχετικά με τις πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων.

Η άσκηση θα διεξαχθεί σε 8 κράτη μέλη και θα ακολουθήσει κοινή μεθοδολογία και κριτήρια που έχουν αναπτυχθεί από την EIOPA και τα μέλη της. Τα αποτελέσματα της άσκησης θα είναι διαθέσιμα το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Το mystery shopping είναι μια τεχνική που περιλαμβάνει τη χρήση εκπαιδευμένων «mystery shoppers» που ενεργούν ως δυνητικοί πελάτες. Επιτρέπει την αξιολόγηση της εμπειρίας των πελατών στην πράξη και συνήθως περιλαμβάνει φυσικές επισκέψεις στις εγκαταστάσεις των διανομέων, αλλά μπορεί επίσης να γίνει μέσω ψηφιακών διαύλων, τηλεφωνικών κλήσεων ή παρόμοιων μεθόδων.

Οι «μυστικοί αγοραστές» ενεργούν όπως κάθε δυνητικός πελάτης (για παράδειγμα, ζητούν πληροφορίες σχετικά με το προϊόν, ζητούν συμβουλές, εξηγούν την κατάστασή τους). Στο πλαίσιο αυτό, συγκεντρώνουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι πάροχοι ή οι διανομείς πωλούν τα προϊόντα και παρέχουν υπηρεσίες στους καταναλωτές, προκειμένου να αναφέρουν συγκρίσιμες και στατιστικά συναφείς παρατηρήσεις σχετικά με τα αποτελέσματα των καταναλωτών με δομημένο, λεπτομερή και συστηματικό τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδηγία IRRD: Οι ασφαλιστικές ζητούν χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή της

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.