1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Μελέτη της Howden: Η έξυπνη πρόταση κατά της Κλιματικής Αλλαγής που...

Μελέτη της Howden: Η έξυπνη πρόταση κατά της Κλιματικής Αλλαγής που θα συζητηθεί!

Μελέτη της Howden: Η έξυπνη πρόταση κατά της Κλιματικής Αλλαγής που θα συζητηθεί!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με τον τίτλο «Το κλίμα σε κίνδυνο» (Climate in peril), o ασφαλιστικός όμιλος διαμεσολάβησης Howden έκανε μια πολύ σπουδαία «δουλειά», αναδεικνύοντας το πώς οι ασφαλιστικές μπορούν να «ξεκλειδώσουν» ιδιωτικά κεφάλαια και να δημιουργήσουν βιώσιμες αγορές για το κοινό καλό, εν όψει της κλιματικής αλλαγής. Η αποστολή μας, σημειώνει ο όμιλος, είναι να οικοδομήσουμε ανθεκτικότητα επεκτείνοντας την προστασία σε κοινότητες που είναι περισσότερο εκτεθειμένες σε κινδύνους καταστροφών και κλίματος.

Το «Ασφαλιστικό ΝΑΙ» παρουσίασε εκτεταμένα αποσπάσματα της μελέτης της Howden που παρουσιάσθηκε εν όψει της COP26, καθώς πιστεύει στον κομβικό ρόλο της ασφαλιστικής αγοράς στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ρόλος που ακόμη τουλάχιστον στη χώρα μας δεν έχει αναδειχθεί επαρκώς, αλλά η παρουσίαση της μελέτης της Howden βοηθά ασφαλιστές και εν γένει ανα- γνώστες του περιοδικού να αντιληφθούν τι θα μπορούσε να κάνει η ιδιωτική ασφάλιση, αλλά διάφορα «ταμπού» και η «άγνοια» δεν της το επιτρέπουν. Δεν είναι τυχαίο ότι και η Howden επισημαίνει ότι «Scaling up the risk transfer market to break down barriers».

Ο Όμιλος Howden ανταποκρίνεται σε αυτήν την πρόκληση «ξεκλειδώνοντας» ιδιωτικά κεφάλαια για τη δημιουργία βιώσιμων αγορών για κοινωνικό καλό. Η αποστολή μας να επεκτείνουμε την προστασία σε κοινότητες που είναι περισσότερο εκτεθειμένες σε κινδύνους καταστροφών και κλίματος όχι μόνο έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει νέες δεξαμενές πριμοδότησης για τον κλάδο, αλλά, το πιο σημαντικό, να ενισχύσει την ανθεκτικότητα των αναπτυσσόμενων χωρών σε ακραία γεγονότα και να επιταχύνει την ανάκαμψη μετά την καταστροφή, σημειώνει ο Όμιλος Howden.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Με συγκρατημένη αισιοδοξία οι επικεφαλής κορυφαίων ασφαλιστικών για τα κέρδη του 2024

Τέτοια οφέλη ήταν ιστορικά προνόμια προηγμένων οικονομιών με υψηλότερα ποσοστά ασφαλιστικής διείσδυσης, αλλά η καινοτόμος χρήση του ασφαλιστικού κεφαλαίου στο χώρο ανακούφισης από καταστροφές ανοίγει μια ευκαιρία για τη χρήση αυτού του επιπέδου υποστήριξης σε φτωχότερες κοινότητες που αντιμετωπίζουν τις πιο έντονες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Όταν αναπτύσσεται αποτελεσματικά, η ασφάλιση έχει τη δύναμη να δημιουργεί νέες αγορές και να λειτουργεί ως δύναμη για το κοινωνικό καλό, προωθώντας την προσαρμογή και την ανθεκτικότητα και, τελικά, μειώνοντας τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες.

Το νεοσύστατο τμήμα Climate Risk and Resilience του Howden είναι αφιερωμένο σε αυτούς τους στόχους.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το άρθρο όπως δημοσιεύθηκε στο Ασφαλιστικό ΝΑΙ, τεύχος 192, Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2021 (πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση):

Πηγή: nextdeal.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.