1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Mε πρωτοφανή συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1st Blockchain Conference

Mε πρωτοφανή συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1st Blockchain Conference

Mε πρωτοφανή συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1st Blockchain Conference
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το πρώτο δια ζώσης συνέδριο για τις τεχνολογίες Blockchain στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός! Με κεντρικό του σύνθημα “Unlocking Blockchain” το 1st Blockchain Conference επιδίωξε να ξεκλειδώσει τις τεχνολογίες του μέλλοντος, αποτελώντας ένα σημείο αναφοράς για τον κόσμο της κρυπτογράφησης.

Με τεράστια επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων επαγγελματιών, ερευνητών και φοιτητών το πρώτο δια ζώσης συνέδριο για τις τεχνολογίες Blockchain στην Ελλάδα, το 1st Blockchain Conference, ολοκλήρωσε τις εργασίες τους τη Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 στο Grand Hotel Palace.

Το συνέδριο της Insurance Innovation αποτέλεσε μια ευκαιρίασυνάντησης για περισσότερους από 240 λάτρεις της τεχνολογίας των ψηφιακών νομισμάτων και των NFTs που με μεγάλη προσήλωση παρακολούθησαν τις ενδιαφέρουσες και περιεκτικές ομιλίες των 18 ομιλητών. Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις των αγορών αλλά και να έρθουν σε άμεση επαφή, ανταλλάσσοντας απόψεις και γνώσεις με διεθνείς αλλά και Έλληνες experts. Παράλληλα, 1350 online συμμετέχοντες παρακολούθησαν μέσω livestreaming τις εργασίες του συνεδρίου, σχολιάζοντας και θέτοντας ερωτήματά στους ομιλητές.

Η πλούσια ατζέντα του συνεδρίου, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των καιρών, κάλυψε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων μεταξύ των οποίων το metaverse, τα smart contracts, το internet of things, το law tech, τα cyber attacks, το cyber security και το cyber insurance, με τις ομιλίες να έχουν έντονο το στοιχείο της αλληλεπίδρασης, αποτυπώνοντας τις σκέψεις αλλά και τους προβληματισμούς των συμμετεχόντων. Οι ομιλητές έδωσαν απαντήσεις σε πληθώρα ερωτημάτων αλλά και τροφή για σκέψη σχετικά με τις αναδυόμενες ευκαιρίες εξέλιξης και τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρουν οι Βlockchain τεχνολογίες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό

Την έναρξη του συνεδρίου σήμανε ο κ. Θεόδωρος ΘεοδουλίδηςΠρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ εισαγωγικό χαιρετισμό απηύθυνε ο καθ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησηςτου Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κάνοντας λόγο για τα καινοτόμα εργαλεία στα οποία επενδύει ο κρατικός μηχανισμός στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού των συστημάτων δημόσιας διοίκησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Το Cyprus Insurance News για 3η χρονιά Υποστηρικτής Επικοινωνίας στο συνέδριο του ΠΣΕΑΔ

Το συνέδριο χαιρέτησε επίσης ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος μίλησε για το tricoin, το τρικαλινό κρυπτονόμισμα, το οποίο εντάσσεται στο Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης για τα Τρίκαλα, που έχει υποβληθεί στο πλαίσιο του ‘Ελλάδα 2.0’, ενώ παράλληλα ο κ. Δρ. Νικόλαος Μπογονικολός, Πρόεδρος, Aratos Group & Συγγραφέαςτου βιβλίου”Η νέα οικονομία του Blockchain”,στον χαιρετισμό που απεύθυνε μίλησε για τις νέες οικονομικές προοπτικές που φέρει η ανάπτυξη των τεχνολογιών Blockchain.

Στην πρώτη ενότητα του συνεδρίου, φιλοξενήθηκαν δύο διεθνείς ομιλητές, οι οποίοι μετέφεραν στους σύνεδρους τις τελευταίες τάσεις στο τομέα του Blockchain, κάνοντας τις εκτιμήσεις τους για την αξιοποίηση των καινοτόμων τεχνολογιών της κρυπτογράφησης τα επόμενα χρόνια. Ο κ. Jorge Sebastiao, Project Advisor, Co-Founder Global Blockchain Organization Co-Founder EcoX, με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας σε εταιρείες τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών, όπως η HUAWEI, αναφέρθηκε στις νέες ισορροπίες που διαμορφώνει η ανάπτυξη των τεχνολογιών Blockchain, ενώ ο κ. Rezza Valdo Maspaitella, President & CEO, VALDO Inc., ένας από τους leaders της χρηματοοικονομικής αγοράς της Ινδονησίας, εξήγησε πώς οι τεχνολογίες Blockchain αξιοποιούνται και συμβάλλουν στην ισχυροποίηση της οικονομίας της Ινδονησίας.

Κεντρικοί ομιλητές του συνεδρίου ήταν ο Οικονομικός Αναλυτής και Δημοσιογράφος του Euro2day, κ. Βασίλης Παζόπουλος, κάνοντας λόγο για την επανάσταση του Bitcoin και τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις του, οι κ.κ. Μιχάλης Μίγγος και Παναγιώτης Πιέρρος από την εταιρεία TIC TAC Data Recovery & Cyber Security, αναπτύσσοντας στην ομιλία τους το ζήτημα των online απατών και της ασφάλειας σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και τα NFTs και ο κ. Μανώλης Χρυσοστάλης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της NewCo, αναφερόμενος στην αποτελεσματική αξιοποίηση των Blockchain τεχνολογιών και του Ιnternet of Τhings.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Στην τελική ευθεία το 9ο Συνέδριο του ΠΣΕΑΔ - Ρεκόρ χορηγών

Οι προοπτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης στη τεχνολογία Blockchain στην Ελλάδα

Στην ειδική ενότητα του συνεδρίου Blockchain in Education, ο κ. Δημήτρης Ε. ΚυριακόςΔιευθυντής Δ.ΙΕΚ Αιγάλεω, παρουσίασε την κοινοπραξίαChaise Blockchain, μια Διατομεακή Συνεργασία Δεξιοτήτων, η οποίααπαντά στην αυξανόμενη ζήτηση για την εκπαίδευση πάνω στο Βlockchain και τις δεξιότητες τεχνολογιών κατανεμημένου καθολικού (DLT) σε όλη την Ευρώπη. Όπως εξήγησε ο κ.Κυριακός, βασική αποστολή του έργου CHAISE είναι να αναπτύξει μια στρατηγική προσέγγιση για την εξέλιξη των δεξιοτήτων Blockchain σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και να προσφέρει μελλοντικά σχετικά προγράμματα κατάρτισης, ανταποκρινόμενο στις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες απασχόλησης Ευρωπαϊκού Εργατικού Δυναμικού στο τομέα του Blockchain.

O κ. Γιώργος Δεληγιαννίδης, Business Development Manager του Blockchain Factory μας σύστησε για πρώτη φορά την 1η θερμοκοιτίδα Blockchain στη Θεσσαλονίκη. Το Blockchain Factory, είναι μέρος της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης Blockchain Οpen Tech, η οποία αποτελεί μια πρωτοβουλία ακτιβιστών της τεχνολογίας. Όπως τόνισε στο λόγο του ο κ. Δεληγιαννίδης, πρόκειται για το πρώτο αστικού τύπου οικοσύστημα τεχνολογιών στη Θεσσαλονίκη, το οποίο στεγαζόμενο σε έναν πρωτοποριακό χώρο με εξοπλισμένους χώρους συνεδριάσεων, workshops και ατομικές θέσεις εργασίας, συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη του εμπορικού και επιχειρηματικού κέντρου της πόλης, ενισχύοντας παράλληλα τη στρατηγική θέση της Θεσσαλονίκης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου ήταν η κα Χριστιάνα Αριστείδου, Technology Lawyer, President of Technology Committee of the Cyprus Bar Association, ο κ. Γιάννης Ρουσόπουλος, Research Fellow and Special Advisor, BA Political Science and History, MSc International and European Economics, ο κ. Απόστολος Τσικούρας, Μέλος της διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Κρυπτονομισμάτων (Greek Cryptocurrency Community) και η κα Αφροδίτη Μαρία Πάτση, Development & Innovation Director NFT Agency.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Στην τελική ευθεία το 9ο Συνέδριο του ΠΣΕΑΔ - Ρεκόρ χορηγών

Οι σύνεδροι που παρακολούθησαν δια ζώσης το συνέδριο μπήκαν στην κλήρωση για ένα Digital & Physical Utility NFT artwork αξίας 5.000€ προσφορά του NFT Agency.

Ο τυχερός έλαβε στο wallet του στο τέλος του συνεδρίου το digital NFT παρέλαβε το physical NFT artwork διαστάσεων 100x130cm.

Κατά τη λήξη του συνεδρίου, ο Founder της Insurance Innovation, κ. Αριστείδης Βασιλειάδης, ανακοίνωσε την διοργάνωση του 2nd Blockchain Conference Athens 2023, το οποίο θα λάβει χώρα στην Αθήνα το Φεβρουάριο του 2023.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές και τα χορηγικά πακέτα επικοινωνήστε με τον διοργανωτή στην φόρμα επικοινωνίας https://insuranceinnovation.gr/webinars/epikinonia/

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση στο βίντεο που ακολουθεί:

Το Συνέδριο διεξήχθη υπό την Αιγίδα των: Πανεπιστημίου Δυτικής ΜακεδονίαςΔήμου Τρικκαίων

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Blockchain Factory, Chaise Blockchain Skills for Europe

Χορηγοί:

GOLDNewCo AETIC TAC

SILVER: NFT AgencyTTS17

Χορηγοί Επικοινωνίας: ATLASTVbankingnews.grbusinessdaily.grcityportalcryptohondos.comcryptonomist.grculpanews.grcyprusinsurancenews.comdealnews.greconomia.grepixeiro.greuro2day.grgrtimes.grinsuranceforum.grmarketnews.grTheInsurermoneyview.grNorth Radio 98.0sofokleousin.grstartup.grstartupper.grVORIA.GR

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.