1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Υγεία
  6. »
  7. Οι Κύπριοι αντιμετωπίζουν τα λιγότερα προβλήματα μνήμης στην ΕΕ

Οι Κύπριοι αντιμετωπίζουν τα λιγότερα προβλήματα μνήμης στην ΕΕ

Οι Κύπριοι αντιμετωπίζουν τα λιγότερα προβλήματα μνήμης στην ΕΕ
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Eurostat που έδωσε στη δημοσιότητα έρευνα σχετικά με τις δυσκολίες στη μνήμη και τη συγκέντρωση στην ΕΕ, η Κύπρος είναι η χώρα που αντιμετωπίζει τα λιγότερα προβλήματα μνήμης και απομνημόνευσης με ένα ποσοστό της τάξεως του 5,7%.

Η έρευνα αξιολογεί το ζήτημα με δεδομένα που αφορούν άτομα που διατρέχουν κίνδυνο φτώχιας ή όχι.

Το 2022, το 14,9 % των ατόμων στην ΕΕ ανέφεραν μέτρια ή σοβαρή δυσκολία στην απομνημόνευση ή τη συγκέντρωση.

Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων που αντιμετώπιζαν δυσκολίες στη μνήμη ή τη συγκέντρωση καταγράφηκαν στη Φινλανδία (33,6 %), τη Δανία (26,7 %), τις Κάτω Χώρες (26,0 %), τη Σουηδία (25,2 %) και την Εσθονία (24,9 %).

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά αναφέρθηκαν στην Κύπρο (5,7 %), τη Μάλτα (6,5 %), την Ιρλανδία (7,3 %), τη Βουλγαρία (7,9 %) και την Ουγγαρία (8,0 %).

Προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης πιο συχνά μεταξύ των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας 

Κατά την εξέταση του ορίου κινδύνου φτώχειας (AROP), εμφανίζονται αξιοσημείωτες ανισότητες στο ποσοστό των ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες μνήμης ή συγκέντρωσης.

Μεταξύ των ατόμων που δεν διατρέχουν κίνδυνο, σε επίπεδο ΕΕ, το 13,9 % ανέφερε τέτοιες δυσκολίες, ενώ το ποσοστό αυξήθηκε σε 19,9 % για τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας.

ΑΩΤΟΜΑΧΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΝΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Του Π.Κ.Π. ΒΛΕΡΟΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ.

Ορισμένες χώρες της ΕΕ κατέγραψαν διαφορές που υπερέβαιναν τις 20 ποσοστιαίες μονάδες στις αναφερθείσες δυσκολίες, όσον αφορά την απομνημόνευση και τη συγκέντρωση μεταξύ των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και εκείνων που δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, το χάσμα που καταγράφηκε στην Κροατία ήταν 23,9 εκατοστιαίες μονάδες (16,2 % των ατόμων που δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας να αναφέρουν δυσκολίες στη μνήμη ή τη συγκέντρωση, σε σύγκριση με 40,1 % για τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας) και στην Εσθονία ήταν 21,2 εκατοστιαίες μονάδες (19,4 % έναντι 40,6 %).

Σημαντικές διαφορές παρατηρήθηκαν επίσης στη Λετονία (16,2 εκατοστιαίες μονάδες), τη Σουηδία (15,8 εκατοστιαίες μονάδες) και τις Κάτω Χώρες (14,3 εκατοστιαίες μονάδες).

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.