1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Κρατάνε τα ασφαλιστικά τους συμβόλαια οι Κύπριοι καταναλωτές

Κρατάνε τα ασφαλιστικά τους συμβόλαια οι Κύπριοι καταναλωτές

Κρατάνε τα ασφαλιστικά τους συμβόλαια οι Κύπριοι καταναλωτές
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Είναι λογικό στην οικονομική, και όχι μόνο, αβεβαιότητα που δημιούργησε από τον Μάρτιο του περασμένου έτους η πανδημία, ο κόσμος να αναζητεί τρόπους να περιορίσει τα έξοδα του και να μειώσει το ύψος του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Με ικανοποίηση όμως βλέπουμε ότι η διακοπή ή μη ανανέωση ασφαλιστικών συμβολαίων δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες των καταναλωτών. Αυτό καταδεικνύουν τα αποτελέσματα της έρευνας της Cypronetwork που έγινε για λογαριασμό του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου και παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο Ασφαλιστικό Συνέδριο.

Συγκεκριμένα ένα 79% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι «δεν έχω κάνει καμία διαφοροποίηση σε ότι αφορά τα ασφαλιστικά μου συμβόλαια» πράγμα που φανερώνει ότι οι Κύπριοι αντιλαμβάνονται την σημασία της ασφάλισης και δεν θεωρούν λύση στην οικονομική αβεβαιότητα την διακοπή ή μείωση της ασφαλιστικής τους κάλυψης.

Ένα 8% δηλώνει ότι έχει μειώσει την κάλυψη ή τα ασφάλιστρα του ενώ μόνο ένα 5% έχει προχωρήσει σε διακοπή κάποιον συμβολαίων του.

Τέλος ένα 4% σκέφτεται την διακοπή κάποιων συμβολαίων.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.