1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Κλάδος Αυτοκινήτου: Αυτές είναι οι 5 μεγαλύτερες εταιρείες

Κλάδος Αυτοκινήτου: Αυτές είναι οι 5 μεγαλύτερες εταιρείες

Κλάδος Αυτοκινήτου: Αυτές είναι οι 5 μεγαλύτερες εταιρείες
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε συνέχεια των άρθρων μας για τις πιο αξιόπιστες εταιρείες του Κλάδου Αυτοκινήτου και Ζωής, σήμερα σας παρουσιάζουμε τις 5 μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου αυτοκινήτου σε σχέση με τον κύκλο εργασιών τους. Η παρουσίαση βασίστηκε στα στοιχεία του 2020 όπως δημοσιευτήκαν από τον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου. Στο ευρετήριο της ιστοσελίδας μας, μπορείτε να βρείτε τον κύκλο εργασιών όλων των ασφαλιστικών εταιρειών.

Η αγορά

Για το έτος 2020 η αγορά της ασφάλισης αυτοκινήτου κατέγραψε ασφάλιστρα της τάξης των 182 εκατομμυρίων σημειώνοντας μία αύξηση της τάξης του 2,6% σε σχέση με το 2019 όπου τα ασφάλιστρα ήταν 177.4 εκατομμύρια. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την ανθεκτικότητα του κλάδου και την ικανότητα του να αναπτύσσεται και εν μέσω κρίσεων όπως ήταν η πανδημία.

Πρώτη Θέση

Στην 1η θέση συναντάμε για ακόμη μία χρονιά την CNP Ασφαλιστική. Η αξιοπιστία που έχει η εταιρεία, όπως είδαμε στην έρευνα της Stockwatch, ανάμεσα στους καταναλωτές φαίνεται να αντικατοπτρίζετε και στον κύκλο εργασιών της αφού τα τελευταία 3 χρόνια η εταιρεία σημειώνει σημαντική αύξηση κάθε χρόνο. Για το 2020 τα ασφάλιστρα της εταιρείας στον κλάδο αυτοκινήτου έφτασαν τα 25,1 εκατομμύρια αυξημένα κατά 2,7% σε σχέση με το 2019 όπου ήταν 24,4 εκατομμύρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  CNP Assurances και CNP Cyprus: Αποτελέσματα 2023 με στέρεες επιχειρηματικές επιδόσεις και επιτυχημένη ανάπτυξη

Δεύτερη και Τρίτη Θέση

Στην 2η Θέση βρίσκουμε την εταιρεία Trust Insurance με κύκλο εργασιών λίγο περισσότερα από τα 18,4 εκατομμύρια. Η εταιρεία, που έχει ανοδική πορεία τα τελευταία (τουλάχιστο) πέντε χρόνια, σημείωσε αύξηση 4,1% σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2019 όπου την έβρισκαν στα 17,9 εκατομμύρια. Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι η εταιρεία μέσα σε πέντε χρόνια κατάφερε να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της στον κλάδο αυτοκινήτου σχεδόν κατά 30%.

Στην 3η θέση είναι η Πανκυπριακή Ασφαλιστική με κύκλο εργασιών τα 14,4 εκατομμύρια. Η Πανκυπριακή Ασφαλιστική είναι σταθερά στην 3η θέση τα τελευταία πέντε χρόνια με σταθερή αύξηση κάθε χρόνο. Το 2020 κατάφερε να αυξήσει τα ασφάλιστρα της κατά 2% σε σύγκριση με το 2019 που ήταν στα 14,2 εκατομμύρια. Στην πενταετία 2016-2020 η εταιρεία αύξησε τα ασφάλιστρα της κατά 17,6%.

Τέταρτη και Πέμπτη Θέση

Ακόμη ένα διαχρονικό πρωταγωνιστή του ασφαλιστικού κλάδου συναντούμε στην 4η θέση. Οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου βρίσκονται επίσης σταθερά σε αυτή την θέση την τελευταία 5ετία. Το 2020 ο τζίρος της εταιρείας ήταν 13,3 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση 1,5% σε σχέση με το 2019.

Τέλος στην 5η θέση είναι η εταιρεία Atlantic με κύκλο εργασιών 11,8 εκατομμύρια, αυξημένος κατά 3,9% σε σχέση με το 2019. Η εταιρεία βρίσκεται στην 5ή θέση τα τελευταία δύο χρόνια εκτοπίζοντας την Κόσμος Ασφαλιστική που είχε προηγουμένως την συγκεκριμένη θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ελληνική Τράπεζα: Μείωση καθαρών εσόδων από ασφαλιστικές εργασίες λόγο αντασφάλισης το 2023

Συμπέρασμα

Συμπερασματικά βλέπουμε ότι ο κλάδος αυτοκινήτου διατηρείτε σε ψηλά επίπεδά και δείχνει ότι δεν επηρεάζετε από την πανδημία. Όσο αφορά τις εταιρείες βλέπουμε μία σταθερότητα την τελευταία 5ετία με τους μεγάλους παίκτες της αγοράς να αυξάνουν τα μερίδια τους.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.