1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Καύσωνας & οδήγηση, tips «επιβίωσης»

Καύσωνας & οδήγηση, tips «επιβίωσης»

Καύσωνας & οδήγηση, tips «επιβίωσης»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Πόσες φορές δεν έχεις εγκλωβιστεί στην κίνηση μεσημέρι Ιουλίου, με το σύμπαν να βράζει γύρω σου και εσύ να προσπαθείς μάταια να κάνεις κάτι για να ανακουφιστείς από τη ζέστη; Γνωστό το σκηνικό και μάλλον… αναπόφευκτο, αφού στην Κύπρο οι συνθήκες αφόρητης ζέστης ξεκινούν μέσα καλοκαιριού και μας ταλαιπωρούν μέχρι και τον Σεπτέμβρη. Και αν και είναι δύσκολο έως αδύνατον να περιορίσεις εντελώς τις μετακινήσεις σου μέσα στον καύσωνα, δες τουλάχιστον τι μπορείς να κάνεις για να γίνει η οδήγηση πιο υποφερτή εκείνες τις μέρες.

καύσωνας

Για τις μετακινήσεις σου, μην ξεχνάς…

Αν έχεις την επιλογή, προτίμησε τις πρωινές ή τις απογευματινές ώρες για τις μετακινήσεις σου, για να είναι η διαδρομή πιο ευχάριστη. Φρόντισε να έχεις ελαφρύ και άνετο ντύσιμο και να υπάρχει πάντα διαθέσιμο ένα μπουκάλι δροσερό νερό, για να ενυδατώνεσαι συχνά. Αν η οδήγηση είναι πολύωρη, χρειάζεται να γίνονται συχνές στάσεις για ξεκούραση. Τέλος, απόφυγε να οδηγήσεις σε συνθήκες καύσωνα αν είσαι κουρασμένος, άρρωστος, έχεις φάει ή πιει πολύ, αφού τότε ο οργανισμός σου είναι ήδη εξασθενημένος και η ζέστη θα κάνει την κατάσταση επικίνδυνη.

καύσωνας

Προσέχουμε για να έχουμε

Το αυτοκίνητο δοκιμάζεται εξίσου με εμάς στις υψηλές θερμοκρασίες, επομένως το καλοκαίρι θέλει και αυτό τη φροντίδα του. Ο προληπτικός έλεγχος σε πίεση ελαστικών, λάδια και φρέον πρέπει να περιλαμβάνεται στο μηνιαίο «μενού» των εξόδων σου. Όταν μπαίνεις στο αυτοκίνητο, καλό θα ήταν να ανοίγεις τα παράθυρα για λίγα λεπτά, ώστε να φύγει ο θερμός αέρας που έχει εγκλωβιστεί στην καμπίνα και κατόπιν να ανοίγεις το κλιματιστικό με φορά προς την οροφή, ώστε να επιτευχθεί ομοιόμορφη θερμοκρασία.

Επίσης, περίπου 10-15 λεπτά πριν βγεις από το αυτοκίνητο, φρόντισε να απενεργοποιήσεις τον κλιματισμό, ώστε να προσαρμοστείς στη μεταβολή της θερμοκρασίας. Τέλος, καλό θα ήταν τις πολύ ζεστές μέρες να επιλέγεις ένα σκιερό σημείο στάθμευσης και να χρησιμοποιείς καλύμματα ηλιοπροστασίας, για να διατηρηθεί η καμπίνα όσο γίνεται πιο δροσερή και να αποφύγεις τα “εγκαύματα” όταν πιάσεις το τιμόνι.

Σε οποιαδήποτε όμως καιρική συνθήκη, αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να παραλείψεις για να κυκλοφορείς με ασφάλεια και ηρεμία κάθε στιγμή είναι η ασφάλιση αυτοκινήτου στην Anytime!

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.