1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η πλειοψηφία των καταναλωτών θα αγόραζε ασφαλιστικά προϊόντα της Amazon

Η πλειοψηφία των καταναλωτών θα αγόραζε ασφαλιστικά προϊόντα της Amazon

Η πλειοψηφία των καταναλωτών θα αγόραζε ασφαλιστικά προϊόντα της Amazon
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το 55% των καταναλωτών θα ενδιαφερόταν για την αγορά ασφαλιστικών προϊόντων της Amazon, τα οποία χρησιμοποιούν αναλυτικά δεδομένα για τον καθορισμό της τιμολόγησης του συμβολαίου, σε σχέση με έναν πάροχο παλαιού τύπου, σύμφωνα με μια διαδικτυακή έρευνα της εταιρείας insurtech Breeze.

Όπως αποδεικνύει η έρευνα της Breeze, οι καταναλωτές ανταποκρίνονται θετικά στην χρήση δεδομένων για την κοστολόγηση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων τους, ενώ παράλληλα φαίνεται ότι εμπιστεύονται τις ανερχόμενες εταιρείες που στηρίζονται σε διαδικτυακά μέσα, αλλά και κολοσσούς ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως η Amazon.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα αναφέρουν επίσης ότι θα ενδιαφέρονταν να αγοράσουν ασφαλιστικά προϊόντα από εταιρείες όπως η Google, το 46% και το Facebook ή η Meta, 38%. Στην έρευνα έρευνα έλαβαν μέρος 1.500 ενήλικες.

«Από τα τρία μεγαθήρια της τεχνολογίας, η Amazon είναι η πιο αξιόπιστη από τους καταναλωτές για την προσφορά ασφαλιστικών προϊόντων», αναφέρει η Breeze σε ανάρτησή της στα social media αναφερόμενη στα αποτελέσματα της έρευνας. «Ίσως επειδή η Amazon έχει εισβάλει στο παρελθόν στην ασφάλιση υγείας. Κυκλοφόρησε το Haven το 2018 και πιο πρόσφατα κυκλοφόρησε το Amazon Care. Επιπλέον, η Amazon έχει εξερευνήσει άλλες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες – όπως τον έλεγχο λογαριασμών – έτσι υπάρχει κάποια εξοικείωση των καταναλωτών με την Amazon και την προσωπική χρηματοδότηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αμερική: Συσχετίζουν την συμπεριφορά οδήγησης με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι οι καταναλωτές κλήθηκαν να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτων, ενοικιαστών ή ιδιοκτητών σπιτιού από συγκεκριμένες εταιρείες σε αυτούς τους διάφορους κλάδους όπως η Tesla, η Ford, η CVS και η Zillow.

Το 66% των ερωτηθέντων θα ενδιαφερόταν να αγοράσει ασφάλιση αυτοκινήτου από κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η Tesla, η Ford ή η Honda που χρησιμοποιούσαν αναλυτικά δεδομένα για να καθορίσουν την τιμολόγηση της πολιτικής εν αντιθέσει με μια συμβατική ασφαλιστική εταιρεία. Συγκεκριμένα, μόνο το 34% ανέφερε ότι δεν θα το έκανε.

Οι ερωτηθέντες στην έρευνα φάνηκαν να ενδιαφέρονται περισσότερο για την αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου από την Tesla, κάτι που είναι ήδη μια πιθανότητα για ορισμένους. Η Tesla κυκλοφόρησε το ασφαλιστικό προϊόν βασισμένο στη χρήση στο Τέξας και το Ιλινόις πέρυσι, με σχέδια επέκτασης. Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα μόνο σε οχήματα Tesla. Η εταιρεία ξεκίνησε αρχικά το προϊόν ασφάλισης αυτοκινήτων της στην Καλιφόρνια το 2019.

Κάποια από τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας είναι τα ακόλουθα:

  • Οι ερωτηθέντες θα ήθελαν επίσης να αγοράσουν ασφάλειες ενοικιαστών ή ιδιοκτητών σπιτιού από εταιρείες ακινήτων όπως η Zillow ή η Trulia, το 61% δήλωσε ότι θα ενδιαφερόταν και το 39% είπε ότι δεν θα το επιχειρούσε.
  • Το 51% των ερωτηθέντων, δήλωσε ότι θα ενδιαφερόταν να αγοράσει ασφάλιση αναπηρίας από μια εταιρεία HR ή μισθοδοσίας όπως η Zenefits ή η Intuit Quickbooks και το 49% είπε ότι δεν θα προχωρούσε σε μια τέτοια αγορά.
  • Οι ερωτηθέντες έδειξαν ενδιαφέρον για την αγορά προϊόντων ασφάλισης υγείας ή ζωής από εταιρείες όπως η CVS ή η Walgreens, με το 59% δήλωσε ότι θα προχωρούσε σε μια τέτοια αγορά, ενώ το 41% ​​είπε ότι δεν θα το έκανε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αυτοί είναι οι λόγοι που μας αποσπούν την προσοχή στην οδήγηση!

«Καθοδηγούμενη από τις εταιρείες insurtech, η ασφάλιση κινείται προς την αποτελεσματικότητα με γνώμονα την τεχνολογία, τα δεδομένα και την προγνωστική ανάλυση. Ξεφεύγει από τις κληρονομημένες λειτουργίες που ορίζονται από ανθρώπινους αναδόχους, τη σύναψη συμφωνιών εννέα έως πέντε και τις δυσκίνητες διαδικασίες. Ένας υπολογιστής χρειάζεται μόνο μερικά λεπτά για να συνάψει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο», αναφέρει η Breeze σε ανάρτησή της στα social media. «Είναι μια κατάλληλη στιγμή για τις εταιρείες τεχνολογίας να πάρουν μια θέση στο ασφαλιστικό τραπέζι. Διαθέτουν ισχυρά δεδομένα και τεχνολογική υποδομή που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ασφάλιση και την πώληση ασφαλιστικών.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.