1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η πανδημία προκαλεί την πιο απότομη αύξηση πληρωμών ασφάλισης ζωής μετά...

Η πανδημία προκαλεί την πιο απότομη αύξηση πληρωμών ασφάλισης ζωής μετά την επιδημία γρίπης του 1918

Η πανδημία προκαλεί την πιο απότομη αύξηση πληρωμών ασφάλισης ζωής μετά την επιδημία γρίπης του 1918
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε το Αμερικανικό Συμβούλιο Ασφαλιστών Ζωής (ACLI), οι ασφαλιστικές εταιρείες ζωής της χώρας πλήρωσαν το 2020 περισσότερα από 90 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιδόματα θανάτου στο αποκορύφωμα της πανδημίας COVID-19, την υψηλότερη ετήσια αύξηση από την επιδημία γρίπης του 1918.

Οι πληρωμές παροχών θανάτου αυξήθηκαν κατά 15,4% από 78,36 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 90,43 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, κυρίως ως αποτέλεσμα του  κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία του συμβουλίου. Συγκριτικά, οι πληρωμές κατά τη διάρκεια της πανδημίας γρίπης είχαν αυξηθεί κατά 41%.

Το πλήγμα στον τομέα της ασφάλισης ζωής ήταν λιγότερο από το αναμενόμενο στις αρχές της πανδημίας, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, καθώς πολλά από τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι που συνήθως έχουν μικρότερα ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Τα στοιχεία της ACLI αποκάλυψαν επίσης πώς ο COVID-19 επηρέασε τις πωλήσεις ασφαλιστηρίων συμβολαίων, με αυτές να φτάνουν πέρσι τα 20,4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε συνολική ασφαλιστική κάλυψη ζωής, συμπεριλαμβανομένου ενός ρεκόρ 3,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ασφαλιστική κάλυψη ζωής που αγοράστηκε.

Συνολικά, 43,1 εκατομμύρια ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής αγοράστηκαν το προηγούμενο έτος. Ο αριθμός περιλαμβάνει ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, τα οποία διατίθενται κυρίως μέσω των εργοδοτών, τα οποία αυξήθηκαν κατά 19% από το 2019 έως το 2020 και συμβόλαια ατομικής κάλυψης που αυξήθηκαν κατά 3% κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αμερική: Συσχετίζουν την συμπεριφορά οδήγησης με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων

«Τα δεδομένα αφηγούν μια συναρπαστική ιστορία για την ανθεκτικότητα των ασφαλιστών ζωής και την ικανότητά τους να προστατεύουν το οικονομικό μέλλον των Αμερικανών ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο Andrew Melnyk, αντιπρόεδρος έρευνας και επικεφαλής οικονομολόγος στην ACLI. «Σε ένα έτος που ήταν δύσκολο για όλους, οι παροχές ασφάλισης ζωής παρείχαν στις οικογένειες τα μέσα να αντέξουν οικονομικά μετά την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συμβουλίου, οι πληρωμές προσόδου στους καταναλωτές αυξήθηκαν στα 91 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, ένα άλμα 3,9% από το προηγούμενο έτος. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, τα περιουσιακά στοιχεία του κλάδου αυξήθηκαν από 7,6 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 8,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας άνοδο 7,7%.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.