1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Η εργασία από το σπίτι τελικά βελτιώνει την ψυχική υγεία;

Η εργασία από το σπίτι τελικά βελτιώνει την ψυχική υγεία;

Η εργασία από το σπίτι τελικά βελτιώνει την ψυχική υγεία;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας τεχνολογίας Prodoscore, η εργασία από το σπίτι βελτιώνει την ψυχική και σωματική υγεία για πολλούς εργαζόμενους, με το 36,7% των εργαζομένων να συμφωνεί με αυτή την διατύπωση.

Συνολικά, το 82,3% όλων των εργαζομένων που εργάζονται από το σπίτι είναι πιο ευτυχισμένοι με την απομακρυσμένη εργασία σε σύγκριση με το να πήγαιναν στο γραφείο.

Οι κορυφαίοι λόγοι για τα θετικά αυτά συναισθήματα; Σύμφωνα με τους εργαζόμενους είναι τα εξής:

  • Η δυνατότητα να φροντίσουν τις οικιακές δουλειές τους όταν είναι απαραίτητο (51,2%).
  • δεν χρειάζεται πλέον να παραγγέλνουν το μεσημεριανό γεύμα καθημερινά (35,4%).
  • μπορεί να κάνουν ένα ντους στη μέση της ημέρας (30,3%).
  • μπορούν να ακούσουν podcast ή μουσική ενώ εργάζονται (22,5%).

Οι εργαζόμενοι που δουλεύουν απ’ το σπίτι είναι επίσης σε θέση να μετριάσουν το άγχος τους με διάφορους τρόπους, όπως:

  • ακούγοντας μουσική (48,1%).
  • πηγαίνοντας μια σύντομη βόλτα (39,7%).
  • μπαίνοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (34,5%).
  • παίρνοντας έναν υπνάκο (26,8%).
  • μεσημεριανές προπονήσεις (17,5%).

Σχεδόν ένας στους πέντε (18,1%) φτάνει στο σημείο να αναφέρει ότι δεν έχει άγχος ενώ εργάζεται από το σπίτι.

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι πλήρης απασχόλησης και διεξάχθηκε το φθινόπωρο του 2021.

Επίσης, το 43,8% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι η σωματική τους υγεία έχει βελτιωθεί, με το 39,5% να αναφέρει ότι έχει πλέον χρόνο να γυμνάζεται.

Σύμφωνα με την έκθεση η καλύτερη αλλαγή για τους ανθρώπους που εργάζονται από το σπίτι είναι η καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Η ισσοροπία πάνω απ’ όλα

Σύμφωνα με τον David Powell, πρόεδρος της Prodoscore  δεν θα είναι όλοι οι εργαζόμενοι σε θέση να διαχειριστούν την αλλαγή στην απομακρυσμένη εργασία «με ίσες δεξιότητες», προσθέτοντας ότι τα δεδομένα πληροφοριών σχετικά με την παραγωγικότητα θα είναι κρίσιμα.

«Ενώ το να βάλει ένας εργαζόμενος ένα πλυντήριο στην διάρκεια της μέρας είναι απολύτως αποδεκτή, δεν θα θέλατε οι υπάλληλοί σας να περάσουν τέσσερις ώρες κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας καθαρίζοντας το σπίτι τους. Από την άλλη, δεν θέλετε οι υπάλληλοί σας να εργάζονται 10 έως 12 ώρες σε καθημερινή βάση και να αγνοούν την οικογένεια και τους φίλους τους και την καλή υγεία τους», λέει.

«Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία – και η ύπαρξη των σωστών δεδομένων μπορεί να βοηθήσει τους ηγέτες να διασφαλίσουν ότι οι ομάδες τους εργάζονται παραγωγικά και επίσης εξίσου σημαντικό να μην αγνοούν την ψυχική ή σωματική τους ευεξία».

Οι «απομακρυσμένοι» εργαζόμενοι πιστεύουν ότι συνήθως περνούν 42 λεπτά της ημέρας για διαλείμματα ενώ εργάζονται εξ αποστάσεως. Αλλά όταν λάβετε υπόψη τις βιολογικές ανάγκες, την ψυχαγωγία, το χρόνο που ξοδεύουν επικοινωνώντας με συναδέλφους και άλλες δουλειές στο σπίτι, στην πραγματικότητα κάνουν διαλείμματα που κατά μέσο όρο είναι 2,7 ώρες σύμφωνα με την έκθεση.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.