1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Η διαδοχή και η ασφάλιση στις οικογενειακές επιχειρήσεις

Η διαδοχή και η ασφάλιση στις οικογενειακές επιχειρήσεις

Η διαδοχή και η ασφάλιση στις οικογενειακές επιχειρήσεις
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Γράφει ο Πάνος Τσιολής

Η Κύπρος μας είναι γνωστό ότι έχει 7-8 στις 10 επιχειρήσεις, οικογενειακές, μικρομεσαίες και όχι μόνον.

Η ασφάλιση των κινδύνων της επιχείρησης, αλλά και των ανθρώπων κλειδιά, μετόχων-συνεταίρων-ιδρυτών -διευθυντών κτλ. είναι υψίστης σημασίας.

Μια μεγάλη αδυναμία που εντοπίζουμε, πέραν του ότι δεν υπάρχουν οι επαρκείς ασφαλίσεις , ταυτόχρονα δεν έχει γίνει σχεδιασμός διαδοχής.

Η διαδοχή δεν είναι γεγονός… είναι μια μακροχρόνια διαδικασία.

Το μυστικό στο σχεδιασμό διαδοχής,  είναι η αφιέρωση ενός επαρκούς χρονικού διαστήματος για να υλοποιηθεί με τον σωστό τρόπο!

Δυστυχώς  η πλειοψηφία , δεν μπορεί να διαχειριστεί  με επιτυχία την ΑΛΛΑΓΗ.

Οι επιχειρηματίες Δημιουργούν και Διαχειρίζονται την επιχείρηση τους, αλλά δυστυχώς δεν προνοούν έγκαιρα για το σχεδιασμό της διαδοχής τους , ουτωσώστε να διαιωνιστεί η επιχείρηση , οι κόποι, ο χρόνος, το κεφάλαιο , όλοι οι αγώνες που έδωσαν, για τη δημιουργία φήμης-πελατείας και ποιότητας.

Από εκεί και πέρα, Δεν είναι μόνο το  θέμα απλά και μόνο σχεδιασμού διαδοχής , αλλά πρέπει να εμπνεύσουμε τους διαδόχους με τη φιλοσοφία και τις αξίες  της επιχείρησης.

Η επικοινωνία και η ομαδικότητα είναι τα κλειδιά στη σήμερον αφού είναι ηλίου φαεινότερων ότι πλέον ατομικά φτάνεις ψηλά αλλά με team work- spirit φτάνεις ψηλότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τελευταίες ημέρες για συμμετοχή στο αφιέρωμα για τις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας!

Ακρογωνιαίο λίθο αποτελεί το οικογενειακό συμβούλιο, για να δημιουργήσει τις σωστές δομές και να μεταφέρει στη νέα γενιά τη αληθινή όψη του νομίσματος.

Ο ρόλος μας σαν ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές είναι να Διασφαλίσουμε το Μέλλον των πελατών μας ,είτε επιχειρήσεις είναι αυτές, είτε φυσικά πρόσωπα.

Προσδιορίζοντας τους κινδύνους που τους απειλούν και προσφέροντας λύσεις για την αποτελεσματική τους προστασία από αυτούς.

Γινόμαστε ο καταλύτης της προστασίας τους, διαφυλάσσοντας έτσι  το βιοτικό επίπεδο των φυσικών προσώπων και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους, οι περισσότερες από τις οποίες είναι αμιγώς οικογενειακές.

Η επιστημονική υλοποίηση της διαδοχής και η τεκμηριωμένη προσέγγιση των κινδύνων που απειλούν κάθε στιγμή επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, μπορούν να προλάβουν αναίτιες συγκρούσεις και την αποφυγή κάθε είδους δυσάρεστων καταστάσεων εντός της οικογένειας, και, κυρίως, μπορούν να εισφέρουν στη διασφάλιση του πλούτου της οικογένειας που δημιουργήθηκε με πολύ κόπο μια ολόκληρη ζωή!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.