1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. H έκθεση “Τhe Global Risks Report 2022″ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

H έκθεση “Τhe Global Risks Report 2022″ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

H έκθεση “Τhe Global Risks Report 2022″ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Του Δρ. Γιώργου Κ. Κασάπη, Ασφαλιστικός Πράκτορας

Κυριαρχία της απαισιοδοξίας και του αρνητισμού

To Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (World Economic Forum/WEF) δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή του “Τhe Global Risks Report 2022”, η οποία παρουσιάζει και αναλύει τα αποτελέσματα της Global Risks Perception Survey (GRPS).

Κομβικά σημεία της έκθεσης:

  • Οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι κυριαρχούν τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.
  • Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή αντιπροσωπεύουν τρεις από τους κορυφαίους κινδύνους ανά βαρύτητα τα επόμενα 10 χρόνια.
  • Ο παγκόσμιος ορίζοντας κινδύνου αλλάζει τα επόμενα δύο έως 10 χρόνια, καθώς γίνονται αισθητές οι κλιμακωτές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.
  • Λιγότερο από το 16% των ερωτηθέντων (επί συνόλου 1.000 ερωτηθέντων από το κόσμο του επιχειρείν, από κυβερνητικούς κύκλους και από εκπροσώπους της κοινωνίας) είναι «αισιόδοξοι» ή «θετικοί» σχετικά με τις προοπτικές για τον κόσμο.
  • Δύο χρόνια μετά τα πρώτα κρούσματα COVID-19, οι χώρες αναφέρουν ρεκόρ λοιμώξεων λόγω της παραλλαγής Omicron, αλλά η πανδημία ωχριά σε σύγκριση με τους μακροπρόθεσμους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο κόσμος από την κλιματική αλλαγή.
  • Η αποτυχία της κλιματικής δράσης, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η απώλεια βιοποικιλότητας και η κατάρρευση του οικοσυστήματος θεωρήθηκαν οι τρεις κορυφαίοι από τους 10 κορυφαίους παγκόσμιους κινδύνους κατά σοβαρότητα τα επόμενα 10 χρόνια στην ετήσια Global Risks Perception Survey.
  • Από τους δέκα κορυφαίους κινδύνους πέντε ανήκουν στη κατηγορία περιβάλλον, τρεις στη κατηγορία κοινωνία κι ανά ένας στις κατηγορίες οικονομία και γεωπολιτική.

Δείτε το top10 των κινδύνων στο γράφημα που ακολουθεί.

image

Πηγή: World Economic Forum, Τhe Giobal Risks Report 2022/17th Edition, Insight Report

Δείτε την έκθεση εδώ

Δείτε το βίντεο παρουσίασης εδώ

Δείτε τις εκθέσεις προηγουμένων ετών εδώ

Πηγή: giorgoskassapis.wordpress.com

Αναδημοσιεύση από insuranceforum.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.