1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Γιόρτασε τα 20 χρόνια ζωής του ο ΠΣΕΑΔ και τίμησε όσους...

Γιόρτασε τα 20 χρόνια ζωής του ο ΠΣΕΑΔ και τίμησε όσους πρόσφεραν στον σύνδεσμο!

Γιόρτασε τα 20 χρόνια ζωής του ο ΠΣΕΑΔ και τίμησε όσους πρόσφεραν στον σύνδεσμο!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα 20 χρόνια από την επίσημη εγγραφή του ως επαγγελματικός σύνδεσμος γιόρτασε το βράδυ της περασμένης Τρίτης με επίσημο δείπνο στο Radisson Blue στην Λάρνακα , ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ).

Σε μία συμβολική ημέρα, αφού ακριβώς την 14η Μαρτίου του 2003 έγινε επίσημα η εγγραφή του Π.Σ.Ε.Α.Δ ως επαγγελματικός σύνδεσμος, ιδρυτικά, παλαιότερα και νεότερα μέλη του συνδέσμου μαζεύτηκαν για να τιμήσουν όσους πρόσφεραν αυτά τα 20 χρόνια για έχει σήμερα ο σύνδεσμος την αίγλη που του αρμόζει.

Πάνος Τσιολής, Οργανωτικός Γραμματέας ΠΣΕΑΔ

Στο καλωσόρισμα του ο Οργανωτικός Γραμματέας του συνδέσμου Πάνος Τσιολής, τόνισε ότι «μέσα από αυτή την εκδήλωση γεφυρώνονται οι παλαιότερες γενεές ασφαλιστών με τις νέες, το παρελθόν συναντά το παρόν, και όλοι μαζί σε αυτή τη συμβολική μέρα ορόσημο για τον ΠΣΕΑΔ θα πρέπει μαζί να διατηρήσουμε ένα λαμπρό μέλλον» ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε για να συγκεντρωθεί όλο το αρχείο που είναι διαθέσιμο από την ίδρυση του συνδέσμου μέχρι και σήμερα, έτσι ώστε να υπάρχει καταγεγραμμένη η ιστορία του συνδέσμου.

Καταλήγοντας ο κ. Τσιολής είπε ότι «σήμερα είναι μέρα χαράς, είναι γιορτή της ασφαλιστικής βιομηχανίας, μέρα που ζυμώνεται το παλιό καλό κρασί με το άγουρο, φίλοι που ξανασμίγουν, άνθρωποι που πικράθηκαν και σήμερα συγχωρούν».

Στον δικό του χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΠΣΕΑΔ, Κυριάκος Ανδρέου, αναφέρθηκε στους πρωτεργάτες του συνδέσμου που δεν βρίσκονται σήμερα μαζί μας, αποτίνοντας έτσι φόρο τιμής σε όσα πρόσφεραν στον σύνδεσμο και στην ασφαλιστική βιομηχανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο νέος και ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΣΕΑΔ στο νέο επεισόδιο του Insurance Talks

Συνεχίζοντας ο κ. Ανδρέου είπε ότι «Βλέπω σήμερα ανθρώπους μετά από αρκετά χρόνια, ανθρώπους που ξεκινήσαμε μαζί όταν η ίδια η βιομηχανία ήταν δύσκολο να αποδεχθεί την δημιουργία συνδέσμου, αλλά με ανιδιοτελή προσπάθεια, με προσωπικό κόστος, με θάρρος και επιμονή καταφέραμε να δημιουργήσουμε τον σύνδεσμο»  ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «όλοι εσείς είστε η ιστορία του συνδέσμου, βλέπω συναδέλφους οι οποίοι αποτελούν ιστορία για την ίδια την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, άνθρωποι που ξεκίνησαν το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή σε μια εποχή, ιδιαίτερα μετά το 74, όπου τα πράγματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα και όμως κατάφεραν να ανταπεξέλθουν να βοηθήσουν συνανθρώπους τους σε μια εποχή που ο κόσμος δεν ήθελε να ακούσει για ασφάλεια».

kyriakos-andreou-psead-event
Κυριάκος Ανδρέου, Πρόεδρος ΔΣ ΠΣΕΑΔ

Σε όλους αυτούς, τόνισε ο πρόεδρος του συνδέσμου «οφείλουμε να εκφράσουμε την βαθιά μας εκτίμηση και να τους ευχαριστήσουμε ξανά γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε εμείς σήμερα να γιορτάζουμε τα 20χρονα του συνδέσμου».

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου, ο σύνδεσμος μέσα από όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από όλες αυτές τις προσπάθειες, κατάφερε να είναι ισότιμο μέλος της ασφαλιστικής βιομηχανίας και έχει καταφέρει να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των μελών του σε σημείο που πλέον αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των επαγγελματιών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Σημαντικό ορόσημο, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, ήταν η συμμετοχή του συνδέσμου στον Πανευρωπαϊκό Σύνδεσμο (BIPAR) το 2008, γεγονός που βοήθησε τον σύνδεσμο να εξελιχθεί, να πάρει τεχνογνωσία αλλά ταυτόχρονα να συμμετέχει στα κέντρα αποφάσεων ακούοντας αυτά που συζητούνται στην Ευρώπη αλλά και την ίδια στιγμή ισότιμα να μπορεί να εισηγηθεί λύσεις σε προβλήματα που γενικά υπάρχουν στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Το μήνυμα του νέου προέδρου του ΠΣΕΑΔ: «Μαζί μπορούμε»

Αναφερόμενος στα σημερινά στελέχη του συνδέσμου, ο πρόεδρος του ΠΣΕΑΔ είπε ότι «πλέον τα τελευταία χρόνια ο σύνδεσμος έχει στελεχωθεί με πολύ περισσότερους νεότερους συναδέλφους, ανθρώπους που έχουν περισσότερα προσόντα, ανθρώπους με όρεξη, όραμα και δημιουργικότητα και καταφέραμε να κτίσουμε μία καλή ομάδα που μπορεί να παράγει έργο».

Όπως είπε υπάρχει πλέον μία καλύτερη οργάνωση, συγκεκριμένες πολιτικές οι οποίες πλέον παράγουν έργο και βοηθούν πολύ προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του επαγγέλματος, την κατοχύρωση του επαγγελματία διαμεσολαβητή και την βελτίωση του νομικού πλαισίου του οποίου άμεσα ή έμμεσα επηρεάζει την καθημερινότητα του κάθε διαμεσολαβητή.

«Ο σύνδεσμος έχει 20 χρόνια παρελθόν, έχει παρών και έχει και πολύ καλό μέλλον» τόνισε ο κ. Ανδρέου λέγοντας ότι νιώθουν την ευθύνη ότι θα πρέπει να συνεχίσουν αυτό το ταξίδι που οι πρωτεργάτες τους συνδέσμου είχαν οραματιστεί αλλά την ίδια στιγμή οφείλουν να ανταποκρίνονται και στις απαιτήσεις των μελών του συνδέσμου και να συμβάλουν με τη σειρά τους ένα καλύτερο μέλλον, για τις νεότερες γενιές ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

«Οφείλουμε», είπε, «να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αυτές τις συνθήκες που θα ενισχύσουν περαιτέρω την ανάπτυξη του επαγγέλματος μας, να ανεβάσουμε το επάγγελμα μας στο πιο ψηλό σημείο κύρους και καταξίωσης, να ενισχύσουμε τον θεσμό της ασφάλισης συνεισφέροντας στην ίδια την κοινωνία και να κάνουμε τον κάθε επαγγελματία να νιώθει περήφανος που ασκεί αυτό το επάγγελμα. Αυτή είναι η ευθύνη μας προς την ιστορία του συνδέσμου, αλλά και υποχρέωση προς τον κάθε επαγγελματία ασφαλιστικό διαμεσολαβητή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Κορυφαίες διακρίσεις για την Interamerican στα Digital Finance Awards 2024

Στη συνέχεια ο Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου τίμησε όλα τα στελέχη του που πέρασαν από τα Διοικητικά Συμβούλια, από το 2003 μέχρι και σήμερα. Συγκινητικές ήταν οι στιγμές όταν στο βήμα ανέβαιναν είτε ιστορικά στελέχη του συνδέσμου είτε μέλη των οικογενειών ανθρώπων που δεν βρίσκονται σήμερα στη ζωή.

psead-event

Η βραδιά έκλεισε με φαγητό, ποτό και μουσική πάντα σε ένα ευχάριστο και εορταστικό κλίμα.

Δείτε πιο κάτω δηλώσεις που έκαναν στην κάμερα του CityChannel ο Πρόεδρος και ο Οργανωτικός Γραμματέας του συνδέσμου καθώς και ρεπορτάζ της βραδιάς.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.