1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Γιατί να έχω ιδιωτική ασφάλιση;

Γιατί να έχω ιδιωτική ασφάλιση;

Γιατί να έχω ιδιωτική ασφάλιση;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Της Αφροδίτης Τσιγκούρογλου*

Ο κόσμος έχει αρχίσει να αναζητά λύσεις για την κάλυψη των προσωπικών του αναγκών και να στρέφεται ολοένα και περισσότερο στον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης. Συνεπώς, δεν φαντάζει καθόλου τυχαίο πως έχει σημειωθεί μία σημαντική αύξηση στο κομμάτι της ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα.

Πλέον ο κόσμος, νιώθει πολύ πιο έντονα από κάθε άλλη φορά, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα να του χτυπούν την πόρτα. Ως ασφαλιστικός σύμβουλος νιώθω ότι το επάγγελμα που επέλεξα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ καθώς έχω την δυνατότητα να βοηθήσω να μειωθεί αυτή η ανασφάλεια που σημειώνεται ,είτε στο κομμάτι της υγείας και της ζωής  ,είτε στο κομμάτι της προστασίας της επαγγελματικής δραστηριότητας των ανθρώπων.

Επομένως, ας δούμε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης που θα ήταν καλό όλοι μας να γνωρίζουμε.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι αφορά και τι περιλαμβάνει ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης;

-Την ασφάλεια ζωής και την εξασφάλιση της οικογένειας(life insurance)

-Την ασφάλιση της υγείας(health insurance)

-Την ασφάλεια της επιχείρησης ή της κατοικίας(business insurance/home insurance)

-Την δημιουργία ενός κεφαλαίου με τη μορφή ασφαλιστήριου προγράμματος για συμπληρωματική κάλυψη στο κομμάτι της σύνταξης ή της αποταμίευσης (insurance holdings)

Ας δούμε πιο συγκεκριμένα, γιατί να επιλέξει κανείς να ασφαλιστεί σε μία κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία με τη συμβολή του ασφαλιστικού του συμβούλου.

Πρώτο fact, η άμεση εξυπηρέτηση! Πολλοί από εμάς έχουμε ζήσει στιγμές ατελείωτης αναμονής σε επείγοντα δημόσιων νοσοκομείων ή σίγουρα είχαμε ένα συγγενή που έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα αλλά δυστυχώς δεν υπήρχαν κοντινές διαθέσιμες ημερομηνίες για να εξυπηρετηθεί. Ακόμη, η υγειονομική κρίση που ζούμε έχει δημιουργήσει πολλά κενά στο σύστημα υγείας, με αποτέλεσμα τα δημόσια νοσοκομεία να θεωρούνται απλησίαστα. Το συμπέρασμα ποιο είναι; να οδηγείται ούτως η άλλως ο πολίτης σε μία ιδιωτική κλινική για να λύσει το πρόβλημα του. Επομένως, γιατί να μην είναι εξασφαλισμένος εξ αρχής και να κάνει χρήση της παροχές ενός ασφαλιστικού προγράμματος υγείας;

Δεύτερο fact, η ασφάλεια ζωής και η ισόβια εξασφάλιση της οικογένειας σου είναι από τα πιο οικονομικά ασφαλιστικά προγράμματα! Αν θεωρείς πως η ασφάλεια ζωής είναι ακριβή τότε δεν έχεις ενημερωθεί ορθά οπότε δοκίμασε να ενημερωθείς από κάποιον άλλον έγκυρο ασφαλιστικό πάροχο .-Αν με ρωτάς η life insurance είναι η σπουδαιότερη και σημαντικότερη ασφάλεια που οφείλει κάθε οικογενειάρχης να έχει-

Τρίτον, οι επιλογές σου είναι πολλές ανάλογα το δικό σου budget. Αυτό σημαίνει πως μία κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία μαζί με τους εξειδικευμένους συνεργάτες της, διαθέτει μία ποικιλία ασφαλιστικών προγραμμάτων για τον καθένα ανάλογα τις ανάγκες του!

Τέταρτον, τα ασφαλιστικά προγράμματα μίας top insurance company σου παρέχουν πολύ υψηλές καλύψεις και extra παροχές! Συνεπώς πληροφορήσου και βρες αυτό που σου ταιριάζει για να νιώσεις ασφαλής.

Συνεχίζοντας, ας παρουσιάσουμε ορισμένα tips που αφορούν την ιδιωτική ασφάλιση ζωής και υγείας και είναι σημαντικό να τα γνωρίζουμε

Tip No1

Όσο νεότερος τόσο πιο ασφαλίσιμος είσαι! Τι υποδηλώνει αυτό; Οι νεότεροι σε ηλικία άνθρωποι κατέχουν διπλό πλεονέκτημα, έχουν το χρόνο με το μέρος τους και συνήθως δεν παρουσιάζουν επιπλοκές στην υγεία τους. Άλλωστε για να αποκτήσεις μία ασφάλεια ζωής πρέπει να μην παρουσιάζεις σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλιώς είναι δυσκολότερο να ασφαλιστείς .Άρα, εκμεταλλεύσου την καλή σου υγεία!

Tip No2

Επέλεξε να ασφαλιστείς με τη βοήθεια ενός έμπειρου ασφαλιστικού συμβούλου! Οι απρόσωπες online ασφάλειες έχουν αρχίσει και εμφανίζονται σε πολλές διαφημίσεις είτε στην τηλεόραση είτε στο διαδίκτυο. Αν με ρωτάς ,αυτό είναι εύλογο διότι όπως προείπα στην αρχή, η ανασφάλεια έχει αυξηθεί και παράλληλα έχει αυξηθεί και η ζήτηση του κόσμου στο κομμάτι της ιδιωτικής ασφάλισης. Ολοένα και περισσότεροι στρέφονται προς αυτό τον θεσμό, όμως είναι σημαντικό να ενημερωθείς και να εξυπηρετηθείς από έναν επαγγελματία του χώρου. Το να μιλάς με έναν αυτόματο τηλεφωνητή με φωνητικές εντολές δε θα σε βοηθήσει άμεσα και έμπρακτα στο πρόβλημά σου. Επέλεξε να έχεις την άμεση επαφή με τον δικό σου ασφαλιστικό σύμβουλο για να έχεις και την καλύτερη εξυπηρέτηση. Ένας έμπειρος σύμβουλος θα σε παραπέμψει σε κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες, θα είναι υπεύθυνος για την διαχείριση των συμβολαίων σου και θα είναι πάντοτε στη διάθεση σου να σου βρει εξατομικευμένες λύσεις σε ό,τι χρειάζεσαι βάσει των δικών σου αναγκών.

Tip No3

Πάντοτε οι οικογένειες μπορούν να ασφαλιστούν με σημαντικές εκπτώσεις! Που σημαίνει ότι ,μη φοβηθείς να ενημερωθείς για ασφάλιση υγείας όλων των μελών της οικογένειας σου. Υπάρχουν οικονομικά ασφαλιστικά προγράμματα με υψηλές παροχές για όλους ,αρκεί να ενημερωθείς!

Tip No4

Ενημερώσου άμεσα! Πληροφορήσου από τους εξειδικευμένος συμβούλους του χώρου και θα εκπλαγείς από τις επιλογές που υπάρχουν. Πλέον η ιδιωτική ασφάλιση είναι προσιτή για όλους και δεν θεωρείται αγαθό πολυτελείας!

Εν κατακλείδι,

Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να σου λύσει τα χέρια και να σου καλύψει μερικές από τις πιο σημαντικές σου ανάγκες ώστε να ζεις αξιοπρεπώς, και χωρίς ανασφάλεια. Μην αναβάλεις το να ακούσεις έναν έμπειρο σύμβουλο, ρώτα τον και απαίτησε να σου βρει λύσεις άμεσα ,διότι η αναβλητικότητα μπορεί να σου στοιχίσει. Θυμήσου πως είναι σημαντικό να μην επηρεαζόμαστε από ανθρώπους που δεν είναι επαγγελματίες του χώρου και δεν θεωρούνται ειδικοί στο κομμάτι του ασφαλιστικού κλάδου. Άλλωστε έκαστος στο είδος του!

Πληροφορήσου! Μάθε! Απέκτησε έναν σύμβουλο και νιώσε ασφαλής!

*Ασφαλιστικός και Επενδυτικός Σύμβουλος e-mail:[email protected]

Πηγή: businesswoman.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.