1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφάλιση Κατοικίας 2022
  6. »
  7. Γιατί είναι σημαντικό να βάλω σύστημα συναγερμού στην κατοικία μου;

Γιατί είναι σημαντικό να βάλω σύστημα συναγερμού στην κατοικία μου;

Γιατί είναι σημαντικό να βάλω σύστημα συναγερμού στην κατοικία μου;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η ασφάλιση κατοικίας αποτελεί τον πιο κατάλληλο τρόπο να διασφαλίσουμε ότι οποιαδήποτε ζημιά στο σπίτι μας δεν θα διαταράξει τον οικονομικό μας προϋπολογισμό. Από μόνη της όμως δεν είναι ικανή να προστατέψει το σπίτι μας από το να συμβούν οι διάφοροι κίνδυνοι. Γι’ αυτό πρέπει να συντηρούμε την κατοικία μας και να προσέχουμε τυχών ενδείξεις που προβλέπουν κάποια ζημιά.

Όταν ερχόμαστε στο θέμα της προστασίας του σπιτιού μας από μία πιθανή κλοπή ή διάρρηξη τότε το πιο κατάλληλο μέτρο που μπορούμε να πάρουμε δεν είναι άλλο από την εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού.

Ο συναγερμός είναι ένας από τους πιο οικονομικούς, σχετικά, τρόπους για να αποτραπεί ένας διαρρήκτης. Η πλειοψηφία των διαρρηκτών, πριν εισβάλλουν σε ένα σπίτι, ελέγχουν το επίπεδο ασφάλειάς του. Η παρουσία ενός συναγερμού είναι πολλές φορές αρκετή για να τους αναγκάσει να ψάξουν άλλο χώρο να διαρρήξουν, γλιτώνοντας σας από πολλά προβλήματα.

Τα χρήματα που θα επενδύσετε για την εγκατάσταση ενός καλού συστήματος ασφάλειας πιθανών να σας γλυτώσουν από την ταλαιπωρία και την αναστάτωση που πιθανών θα έχετε εάν κάποιος εισβάλλει στο σπίτι σας. Το οικονομικό κόστος φυσικά θα το αναλάβει η ασφαλιστική σας εταιρεία αλλά και πάλι είμαστε σίγουροι ότι θα προτιμούσατε να μην συμβεί.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι γιατί να βάλει κάποιος σύστημα συναγερμού στην οικία του. Εμείς σας παρουσιάζουμε δύο πολύ σημαντικούς.

Αποτελεσματική προστασία της οικογένειας σας

Σε περίπτωση οποιασδήποτε παραβίασης στο χώρο, ο δυνατός ήχος του συναγερμού εύκολα θα διώξει μακριά τον κλέφτη και θα πάρει επίσης την προσοχή των γειτόνων σας, οι οποίοι ενδεχομένως να καλέσουν για βοήθεια την αστυνομία.

Πολλά συστήματα ασφαλείας είναι μάλιστα συνδεδεμένα με ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων, το οποίο μόλις λάβει το σήμα της παραβίασης ειδοποιεί άμεσα τις Αστυνομικές Αρχές και τον ιδιοκτήτη, για να ελέγξουν το συμβάν.

Ένα σύστημα συναγερμού για το σπίτι είναι πολύ επωφελές για μια οικογένεια με παιδιά αλλά και ηλικιωμένα μέλη, οι οποίοι πολλές φορές αποτελούν εύκολο στόχο για τους εγκληματίες, γιατί μπορεί κάποιος να εισβάλει στο σπίτι σας και να τους επιτεθεί. Η ύπαρξη οικιακού συναγερμού σημαίνει και μεγαλύτερη ασφάλεια για την οικογένεια σας, μαθαίνοντας στα παιδιά σας πως να τον χρησιμοποιούν σε κατάσταση κινδύνου.

Είναι οικονομικά συμφέρων

Υπάρχουν αρκετές εταιρίες στη χώρα μας που μπορούν να αναλάβουν την τοποθέτηση του συναγερμού σου ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές όσο αφορά το κόστος και τις δυνατότητες ενός συστήματος συναγερμού. Το θέμα είναι να βρεις αυτό το σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες αλλά και στον δικό σου προϋπολογισμό.

Σήμερα υπάρχουν συστήματα συναγερμού που μπορούν να τοποθετηθούν από εσάς τους ίδιους αν και πάντα το να εμπιστευθείτε κάποιον ειδικό στον τομέα είναι η καλύτερη επιλογή.

Επιπρόσθετα όπως είδαμε και σε άλλο άρθρο του αφιερώματος, υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες που θα σας ανταμείψουν με έκπτωση επειδή έχετε συναγερμό με αποτέλεσμα να αποσβέσετε κάποια από τα χρήματα που θα ξοδέψετε για το σύστημα συναγερμού.  

Συνοψίζοντας, σαφέστατα το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε για προστασία του σπιτιού μας είναι να το ασφαλίσουμε και ακολούθως θα πρέπει να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα που θα μειώσουν την πιθανότητα να συμβεί οποιαδήποτε ζημιά. Στην περίπτωση της κλοπής, η ύπαρξη ενός συστήματος συναγερμού είναι το πιο κατάλληλο μέτρο αποτροπής μίας διάρρηξης στο σπίτι μας.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.