1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Γιατί ασφαλιζόμαστε;

Γιατί ασφαλιζόμαστε;

Γιατί ασφαλιζόμαστε;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι λόγοι που ασφαλιζόμαστε είναι πολλοί. Την ίδια στιγμή, η αγορά ασφάλισης σας επιτρέπει να είστε προετοιμασμένοι για κάθε έκτακτη ανάγκη. Έτσι, θα μπορέσετε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τα μέλη της οικογένειάς σας.

Εξάλλου, υπάρχουν καταστάσεις που δεν περιμένετε να συμβούν, όπως ατύχημα, κλοπή, ασθένεια η φυσική καταστροφή που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα περιουσιακά σας στοιχεία και στους εαυτούς σας. Υπάρχουν αναρίθμητα, απρόβλεπτα σενάρια που μπορούν να επηρεάσουν τον προϋπολογισμό σας και την ευημερία της οικογένειάς σας.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό να έχετε ασφάλιση, καθώς θα σας βοηθήσει να μειώσετε τον αρνητικό αντίκτυπο μιας πιθανής οικονομικής “οπισθοδρόμησης”.

Γιατί ασφαλιζόμαστε; Γιατί η ασφάλιση εγγυάται οικονομική προστασία ενάντια σε κάθε ενδεχόμενο που μπορεί να συμβεί σε ένα άτομο, σπίτι, αυτοκίνητο, ακόμη και στο σκάφος αναψυχής, ή άλλα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία. Προτείνεται, δε, σε όσους δεν έχουν ακόμη ασφάλιση, να συνειδητοποιήσουν ότι κανείς δεν είναι άθικτος από ορισμένες καταστάσεις που μπορεί να συμβούν αναπάντεχα!

Και ένας ακόμη λόγος γιατί ασφαλιζόμαστε! Μπορούν όλοι να αρρωστήσουν σοβαρά, να έχουν ένα αιφνίδιο ατύχημα ή να αφήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα απροστάτευτα. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν ειδικά προϊόντα τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν.

Υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι εξοικονομούν χρήματα για απρόβλεπτα σενάρια και για αυτό αποταμιεύουν διαρκώς! Είναι καλό να εξοικονομείτε χρήματα αλλά αυτό ισχύει για ορισμένες, συγκεκριμένες ανάγκες, ωστόσο, η ασφάλιση παραμένει η καλύτερη λύση.

Γιατί ασφαλιζόμαστε; Γιατί υπάρχουν πολλοί τύποι ασφάλισης στην αγορά ανάλογα με τις ανάγκες σας. Ασφάλεια ζωής, ασφάλεια υγείας, ασφάλεια αυτοκινήτου κ.α. Όλα αυτά τα ασφαλιστικά προϊόντα είναι σημαντικά για την προστασία των αγαπημένων σας προσώπων, των πολύτιμων αντικειμένων σας και των χρημάτων σας. Μία ασφάλιση σας επιτρέπει να είστε προετοιμασμένοι και να έχετε την απαραίτητη υποστήριξη, για κάθε ενδεχόμενο που μπορεί να επιφυλάσσει η Ζωή.

Επιγραμματικά μπορούμε να πούμε πως ασφαλιζόμαστε για τους εξής λόγους:

  • Έχουμε ένα σπίτι, επειδή οι δανειστές ενυπόθηκων δανείων πρέπει να γνωρίζουν αν το σπίτι σας προστατεύεται. Σας καλύπτει για επισκευές και αντικατάσταση τυχόν ζημιών που καλύπτονται από το συμβόλαιο σας. Παρέχει προστασία από κλοπή, ζημιές από κινδύνους όπως φωτιά, νερό, σεισμό καθώς και οικονομική ευθύνη που μπορεί να προκύψει προς τρίτους.
  • Οχήματα, επειδή λίγοι άνθρωποι μπορούν να πληρώσουν τις επισκευές, τα έξοδα κοινωνικής περίθαλψης και τα νομικά έξοδα που σχετίζονται με υλικές ζημιές από τρακάρισμα και τραυματισμούς χωρίς κάλυψη. Η ασφάλιση αυτοκινήτων είναι επίσης νομική απαίτηση.
  • Διατηρείτε το τρέχον βιοτικό σας επίπεδο αν προκύψει μία αναπηρία ή έχετε μία κρίσιμη ασθένεια. Καλύπτει το καθημερινό σας κόστος και τα μεγαλύτερα έξοδα όπως το δάνειο σας, ενώ εσείς εστιάζετε στην υγεία και την ανάρρωσή σας.
  • Καλύπτονται τα έξοδα υγειονομικής περίθαλψης όπως συνταγογραφούμενα φάρμακα, οδοντιατρική περίθαλψη, και άλλα θέματα που σχετίζονται με την υγεία.
  • Φροντίζετε για την οικογένειά σας σε περίπτωση αιφνίδιου θανάτου. Υπάρχουν επιλογές ασφάλισης ζωής για βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ανάγκες που προστατεύουν το σπίτι, την οικογένειά σας, την υποθήκη, τον τρόπο ζωής και το κόστος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τα παιδιά σας.
  • Εάν σκοπεύετε να δημιουργήσετε μία επιχείρηση, προστατεύεστε έναντι των κινδύνων για τυχόν οικονομικές απώλειες.

Γιατί ασφαλιζόμαστε τελικά;

Γιατί κάθε ανθρώπινο ον έχει την ανάγκη της προστασίας του, των αγαπημένων του προσώπων, και των υλικών αγαθών που έχει αποκτήσει, από πάσης φύσεως κινδύνους και γεγονότα, που μπορεί να βλάψουν, θίξουν, ακόμη και να απειλήσουν την ευημερία, την ποιότητα και την προοπτική του στην ζωή!

Πηγή: Te-Trust Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.